onsdag den 30. december 2009

gulerods-/solsikkeboller og kattelegetøj

Da jeg ingen umiddelbare planer har for dagen (besluttede mig for, at det ikke giver mening at forberede nytårsmaden før i morgen), planlagde jeg at lave bagedag! Og da jeg var sulten, impulskøbte jeg til nogle dejlige boller med gulerod og solsikkekerner.

Gulerods-/solsikkeboller (10 stk.)
50 g gær
2 ½ dl mælk
1 æg
½ dl olie
500 g mel
18 g sukker
5 g salt
75 g revet gulerod
25 g solsikkekerner

Mælken lunes, og gæren røres ud heri. Derefter tilsættes olie, æg og sukker. Halvdelen af melet tilsættes og dernæst salt, revet gulerod og solsikkekerner. Resten af melet kommes i, men dejen skal stadig være lidt klistret, ellers bliver bollerne tørre. Man kan vælge at lade dejen hæve i 30 minutter, dette havde jeg dog ikke tålmodighed til.
Dejen formes til 10 boller og bages ved 180 grader i 15-17 minutter. Man kan ligeledes vælge at lade bollerne efterhæve inden bagning, hvilket jeg gjorde, mens ovnen varmede op.


Så har jeg også givet kattene lov at poste et billede i min blog - de fik nemlig i går en formidabel gave af Jeanie: En bunke legetøj som hun havde købt til en killing, som hun desværre måtte af med igen. Det blev heftigt brugt i går!

tirsdag den 29. december 2009

chok-orangemuffins og marshmallow-muffins

Så blev de første muffins fra 1 mix - 100 muffins afprøvet - og hvilken succes!
Det er jo en ganske fantastisk bog, og jeg elsker konceptet med, at det bare er få ingredienser, der skal byttes ud. Synes ikke der er ret mange af opskrifterne derfra, hvor jeg umiddelbart tænker: "Ej, dem har jeg ikke lyst til at prøve".

Chok-orangemuffins med glasur 
12 stk

2 appelsiner
Ca. 1 1/4 dl mælk
3 3/4 dl hvedemel
1 1/4 dl usødet kakao
1 spsk. bagepulver
1/8 tsk salt
1 1/4 dl lys muscovadosukker
2½ dl mørk chokolade, brudt i stykker
2 store æg
6 spsk olie eller smeltet, afkølet smør
Strimlet appelsinskal til pynt
Glasur:
55 g mørk chokolade
2 spsk smør
2 spsk vand
3 3/4 flormelis

1) Forvarm ovnen til 200 grader. Smør en 12-huls muffinform, eller beklæd den med 12 papirforme. Riv appelsinskallerne fint, og pres saften ud af appelsinerne. Spæd juicen op med mælk, så der i alt er 2½ dl. Tilsæt revet appelsinskal.
2) Sigt mel, kakao, bagepulver og salt ned i en stor skål. Rør muscovadosukker og chokoladestykker i melblandingen.
3) Pisk æggene let i en stor skål, og pisk derefter appelsin-/mælkeblandingen og olie ind i æggene. Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld de sammenpiskede, flydende ingredienser deri. Rør ingredienserne forsigtigt sammen, så de kun lige er blandede. Pas på ikke at røre for længe eller for kraftigt.
4) Kom dejen i den forberedte muffinform med en ske. Bag i en forvarmet ovn i ca. 20 minutter, til kagerne er hævet op og er faste.
5) Lad kagerne afkøle i formen i 5 minutter, og læg dem derefter på en bagerist, hvor de afkøler helt.
6) I mellemtiden laves glasuren: Bræk chokoladen ned i en varmebestandig skål og tilsæt smør og vand. Placér skålen over en kasserolle med let simrende vand. Rør konstant, til chokoladen er smeltet (eller brug mikroovn (red.)). Tag skålen af varmen, og sigt flormelis i. Pisk blandingen jævn. Den stadig varme glasur fordeles ovenpå hver muffin, og der pyntes med strimlet appelsinskal.

Marshmallow-muffins
 12 stk

2½ dl mælk
2½ hvide miniskumfiduser
3 3/4 dl hvedemel
1 1/4 dl usødet kakao
1 spsk. bagepulver
1/8 tsk salt
1 1/4 dl lys muscovadosukker
2 store æg
6 spsk olie eller smeltet, afkølet smør

Fremgangsmåden er den samme som beskrevet ovenfor, blot med undladelse af de ingredienser, der ikke skal i ;) Skumfiduserne klippes i stykker med en saks og tilsættes den tørre blanding.


 Jeg er helt vild med chok-orangemuffinsene! Mmm, de er fantastiske. Og så er den revne appelsinskal simpelthen så klædelig. Jeg var ikke selv så vild med dem med skumfiduser, syntes de blev lidt kedelige fordi skumfiduserne jo bare smeltede bort, men det var Mia til gengæld. Så helt spildt var besværet ikke.

mandag den 28. december 2009

kransekage og parfait





Ah, julen og det efterfølgende ædegilde er veloverstået :)

1. juledag var jeg til julefrokost hos nogle venner af mine forældre, sammen med mine forældre og min søster. 2. juledag foregik det hjemme hos mine forældre med min søster, hendes kæreste samt Daniel, som netop var hjemvendt. I går var imidlertid ikke noget større ædegilde, men stadig fik jeg rester fra de foregående dage, og tog hjem til Daniel for at spille Buzz - som nok er noget af det sjoveste i verden!

I dag er nytårsforberedelserne for alvor gået i gang! Jeg startede dagen med at købe ind til de ting, som er mit job at forberede.
Blandt andet skal jeg stå for kransekagen i år, og jeg har vel at mærke aldrig prøvet det før, vi har altid fået den købt. Så jeg er ret spændt på, hvordan den overhovedet er blevet, lige nu ligger den og hviler i fryseren. Jeg brugte følgende opskrift:

500 g marcipan
2 pasteuriserede æggehvider
50 g flormelis

Det hele skal bare æltes sammen og formes til hvad end man nu har lyst til. Derefter bages det i 7-9 minutter ved 190 grader. Mit fik nok lidt længere, fordi det var hundrede år om at tage farve. Imidlertid blev bunden godt brun (heldigvis ikke brændt), og jeg har senere læst mig til, at det anbefales at sætte to bageplader under for at undgå dette.
Billede kommer selvfølgelig først til nytår, når den er pyntet og fin!

Derudover står jeg også mere eller mindre for desserten, som bliver Nicolais fine daimparfait - dog også i en version med After Eight.



Daim-parfait
3-4 personer
4 æggeblommer (pasteuriserede)
2-3 dl flormelis
3-5 spsk vanillesukker
2½ dl piskefløde
1-2 pakker Daim

Æggeblommerne piskes til æggesnaps med flormelis og vanillesukker. Fløden piskes stiv ved siden af, og de to ting vendes forsigtigt sammen. Herefter vendes den knuste Daim ligeledes forsigtigt i (eller After Eight, eller hvad man nu er til). Blandingen hældes i portionsskåle eller fade, og fryses ned så længe som muligt.
Det er jo endnu ikke muligt for mig at rapportere om smagen, men det skal nok komme! Til nytår serveres den med chokoladeskåle samt frisk frugt.

I morgen skal jeg afprøve første opskrift fra 1 mix - 100 muffins, da jeg får besøg af to veninder, så det ser jeg frem til!

fredag den 25. december 2009

juleaften

Jeg må lige bringe et par stemningsbilleder fra gårsdagens hyggestunder, inden jeg tager videre til julefrokost hos nogle venner af familien.

Kattene fik deres gaver om formiddagen, fordi de var utålmodige som små børn (eller fordi jeg skulle tidligt afsted hjem til mine forældre...).


Kate forsøger sig med oppakningen af sin gave...


 
Mor, vil du ikke godt hjælpe? Det er så svææært.


 
Yay! Lige hvad jeg havde ønsket mig!

 
Tabitha er jo ikke killing længere, så hun snusede bare til sin gave og ventede på at jeg pakkede op.


Jeg holdt jo jul hjemme hos mine forældre sammen med min søster og hendes kæreste. Maden var som altid overordentligt lækker, fordi den jo var fremstillet af min mor!

 

Og gaverne var bestemt heller ikke værst! Jeg fik følgende:
Et sæt sorte gryder af mærket Schou
Ildfaste fade
Alfi kugle-termokande i lime
'1 mix - 100 muffins'
Boondock Saints special edition
Oliebrænder fra Body Shop
Spinning øreringe
Sæbe/duftesæt med oliven
Ægge"ur"


 

onsdag den 23. december 2009

juletræ

Så er der blevet pyntet juletræ hos mine forældre :)



Lidt julegodter skulle der da også til, inden min søster og jeg tog hjem...



Og så fik vi også hver en præ-julegave; et rigtig fint skærebræt i bambus samt dertilhørende viskestykker med bambus. Det er så fornemt! Var egentlig en gave fra deres arbejdsplads, men de bedømte, at vi ville have mere brug for det.



Jeg var så ikke tilfreds med at jeg, da jeg skulle hjem, kom for sent til bussen. Så der stod jeg pænt og ventede en halv time på den næste - heldigvis blev min kropsvarme reddet af mine herlige ski-underbukser!
Nu vil jeg opsøge min seng for at se, om der er mulighed for at sove, eller om kattene mener det er legetid.

100 % juleklar

Det er mig! Det er hvad jeg er! *hopper og danser*
Dagen har primært stået på julerengøring i mit hjem, selv om jeg alligevel ikke skal være meget hjemme i juledagene. Men det er sådan en udmærket anledning til at få det gjort. Så jeg har støvsuget, tørret støv af, gjort rent på badeværelset, ryddet op på reolen derude samt ryddet op i det ragelses-skab, jeg har stående i køkkenet. Der er simpelthen ingen grænser for alt det, jeg har nået - og så er klokken kun 15! På en måde burde jeg takke kattene for at vække mig senest klokken 8 hver morgen. Men alligevel.

Og så har jeg netop fået smidt alle julegaverne i en sæk, så de er klar til at blive transporteret hjem til mine forældre i morgen.



Her i aften skal jeg også hjem til mine forældre for at pynte juletræ sammen med min lillesøster. Det er en mindre tradition, vi har fået os, og det er mægtig hyggeligt. Pt. afventer jeg svar på, hvorvidt jeg skal indtage min aftensmad derhjemme også. Det ville gøre min dag en smule lettere.

tirsdag den 22. december 2009

møgkarameller

Uhm, første dag i min juleferie, hvor jeg ikke har store sociale planer. I går var jeg nemlig inde i byen sammen med min kære moder og søster, vi skulle julehygge lidt, for det havde vi glemt indtil da. Det er nemlig yderst obligatorisk, at man skal et smut forbi manden omme bag Salling her i juletiden. Manden er ham, der sælger brændte mandler, kandiserede æbler og allerbedst, frugtspyd overtrukket med chokolade! Det er det lækreste i mands minde, og skal smages hvert år, selv om man altid står og ryster af kulde med chokolade og frugtsaft ud over det hele og mest af alt ønsker, at man var færdig med at spise det, så fingrene kunne komme ind i vanterne igen. Men det er så godt!
Jeg fik også købt mig en dejlig, lang striktrøje i lilla inde i H&M, som jeg vil bære enten juleaften eller til nytår. Og så købte jeg vatpinde, men det er knap så interessant.

I dag ville jeg så prøve at lave karameller efter en ny opskrift, hvortil mit kondenserede mælk skulle anvendes. Det er denne opskrift, som har figureret en del i blogland på det seneste. Men øv! De blev absolut ikke vellykkede. Alt for bløde til, at de kan bruges til noget som helst. Så nu er jeg skuffet, da jeg nok er nødt til at smide portionen ud. Jeg kan i hvert fald ikke transportere dem nogle steder hen, da de er for bløde til at holde til at blive pakket ind, og klistrer sammen hvis de ligger sammen.
Så I må nøjes med et billede af min knap så eksotiske aftensmad, pommes frites med kyllingefilet krydret med alt muligt, stegte tomatbåde og Jensens Bearnaise (ville have lavet Jensens Whiskysauce, men glemte som altid, at der skulle indkøbes fløde til):



Jeg er spændt på hvordan det vil forløbe her senere i aften, hvor jeg skal ind til byen med bus og fodre Daniels kat - det har trods alt sneet en hel del.

mandag den 21. december 2009

(500) days of summer

This is a story of boy meets girl, but you should know upfront, this is not a love story.

 

Jeg så denne super søde film for nogle dage siden. Den er helt sikkert i min top et-eller-andet for 2009.
Jeg kan virkelig godt lide film, som ikke skrider frem på den traditionelle måde. Film, man ikke kan gætte slutningen på 5 minutter inde i filmen - eller film, hvor man tror, at man kan, og bliver bedraget. Og film, som ikke skrider kronologisk frem. Og sådan er denne!

Som det indledende citat afslører, er der ikke tale om en ordinær lovestory. Tom møder denne pige, Summer (deraf filmens navn), og bliver kæreste med hende. Så langt så godt. Hun har imidlertid svært ved at binde sig, og forholdet ender. Filmen handler om deres forhold samt tiden efterfølgende, hvor Tom ønsker hende tilbage. Som nævnt er den ikke kronologisk, hvorfor det springer mellem nutid og fortid. Den fortid, hvor han var sammen med Summer, og alle de minder, han har. Det er forelskelse på den ekstremt søde måde. Ikke den kvalmende, men den måde, hvor man afprøver senge i Ikea samt råber "penis" i parken. Det er netop hvad der er så fantastisk ved filmen. De ting, der gør, at man bliver forelsket i deres forhold. Og det, at det ikke er en almindelig kærlighedshistorie, hvor handlingen er "lykkeligt forhold - brud - sammen igen". Og så handler den om følelser. Ikke klichéerne, hvor forholdet ryger en tur på grund af utroskab eller dumheder. Følelser, man rent faktisk kan sætte sig ind i, og som der ikke er nogen egentlig forklaring på.
Uh, jeg glæder mig allerede til at eje den på dvd!

sidste advent...

I går var det sidste søndag i advent (hvilket betyder at jeg ikke får flere gaver af min fantastiske søster, snøft), og der var derfor gratis buskørsel. Derfor havde Daniel og jeg aftalt, at vi skulle en tur i storcenteret for blot at hygge lidt rundt, og så manglede han et par gaver. Der var selvfølgelig en pæn mængde mennesker derude, men det var ikke så galt, som jeg havde spået. Jeg fik købt et par ting, som jeg havde planlagt, blandt andet låseolie og tigerrejer (til nytår), samt kondenseret mælk, nu hvor det er blevet så moderne at anvende. Derudover fandt jeg i den særlige grønthandler derude også kokoscreme, og indkøbte det straks med planen om at forsøge mig med piña colada til nytår.
Da vi bagefter tog hjem til mig, lavede vi lækre, lune nachos med lækker ost på og lækker salsa til. Lige hvad man havde brug for!



Vi faldt også over disse interessante juicer i selv samme grønthandel:



En med blåbær samt en med granatæble og hindbær, det lyder jo interessant, så det måtte prøves... Men virkelig uden succes! De faldt bestemt ikke i min smag. For det første havde de den ulækreste farve, hvilket jeg tror udspringer af, at de skulle være så naturlige som muligt. En ucharmerende, brun farve. Og smagen var virkelig heller ikke behagelig. Skuffende. Og det værste er, at der stadig står noget af blåbæren i mit køleskab.
Men en super hyggelig dag, det var det bestemt! Det er nu dejligt at have juleferie.

lørdag den 19. december 2009

første feriedag med havregrynskugler

Jeg har såmænd lavet havregrynskugler i dag, efter ordre fra Daniel. Opskriften er endda fra hans mormor.

250 g havregryn
250 g flormelis
Lidt portvin eller romessens
Lidt afkølet kaffe
2 spsk kakao
100 g plantemargarine

Ingredienserne skal bare æltes sammen til en fast masse, og rulles til kugler. Derefter tørres de i omkring et døgn før de kommes på glas eller dåse.




Det skal siges, at jeg plejer at lave dem med smør - og der er altså virkelig stor forskel. Det er nok en smagssag, men jeg synes, at de her er for tørre i konsistensen i forhold til de bløde smør-bolde, jeg plejer at lave ;) Men Daniel skal få lov at grovæde af dem i morgen!

Og så kom jeg til at vække mine katte efter en hyggesøvn, hvilket resulterede i gab fra dem begge, til stor morskab for mig!






Og så lige et sidste. Kate: "Jeg er fuldstændig uskyldig..." - og så ligger der lige en garnbold fra julekalenderen i 1000 stykker.


fredag den 18. december 2009

hjemmelavede guldkarameller og juleferie!

Jeg var nødt til at prøve at lave karameller selv, efter at have læst om det på diverse blogs. Jeg valgte at anvende opskriften fra demu.dk.
Ingredienser:
175 g sukker
1,75 dl fløde
2 spsk vanillesukker
1,25 dl mørk sirup

Alle ingredienserne blandes i en gryde og bringes i kog. Herefter koges massen ved lav varme i omkring hundrede år. Den opskrift, jeg gik ud fra, sagde 30 minutter - men dette fungerede slet ikke for mig, og resulterede i, at jeg lagde ud med en mislykket portion, hvor massen slet ikke ville stivne. Da jeg så kogte den i en times tid, fungerede det upåklageligt. Husk at røre rundt af og til.



Du kan eventuelt teste massens stivne-evne ved at lægge lidt på en teske og komme den i køleskabet - det skulle gerne stivne efter relativt kort tid. Når massen er klar, hældes den i en form beklædt med bagepapir.



Efter lidt tid i køleskabet, hvor hårdhedsgraden regelmæssigt tjekkes ud, tages den ud og skæres eller klippes i stykker, som derefter rulles til kugler. Hold godt øje med massen i køleskabet, lige pludselig kan den være for hård (jeg taler af erfaring). Den skal stadig være lun på udskæringstidspunktet. Det kan være et lettere kedsommeligt job at rulle karamellerne, men resultatet er så fint.



Efterfølgende smeltes omkring 200 g mørk chokolade over vandbad eller i mikroovn (alt efter din alder eller teknologiske udviklingstrin), som karamelkuglerne rulles i, hvorefter de lægges til tørre på en slip-let-overflade. Så er de klar til spisning (selv om du højst sandsynligt på dette tidspunkt allerede har spist din andel af dem).



På billedet ses en enkelt indpakket i bagepapir.

Sidst men STØRST har jeg jo juleferie nu! Jeg var for en times tid siden ude på uni og aflevere min opgave, og det føltes simpelthen så godt. Jeg har længtes så meget efter denne ferie, at det slet ikke er til at begribe, at den nu er en realitet. Klokken 13 skal jeg være hos Marie til fejring af afleveringen og julehygge med de andre tøser, og efterfølgende tager jeg hjem til mine forældre og spiser aftensmad. Det bliver fantastisk at kunne gøre alle de ting uden den dårlige samvittighed i baghovedet konstant - hvis jeg altså overhovedet kan slippe den.

onsdag den 16. december 2009

grøntsagslyster

Sådan går det, når man lige vil lave noget hurtigt at spise, fordi man er fordybet i opgaveskrivning. Hak hak hak - klar til spisning. Gul peberfrugt, agurk og champignon i bunden. Det var lige, hvad jeg havde.

træt snemorgen

Jeg er simpelthen så uendeligt træt! Okay, jeg kan godt lide mine katte, og sådan. Men seriøst, siden jeg har fået Kate, har jeg bare lidt så voldsomt af søvnunderskud. Det er altså hårdt at blive vækket mellem 7 og 8 om morgenen, når man ikke kommer specielt tidligt i seng, og i princippet ville kunne sove længe.
I dag var det så inden klokken 7 at Kate mente, at hun ville op og spinde i mit ansigt. Jeg prøvede at ignorere det, og smed hende ned fra sengen omkring 15 gange, men så blev jeg så irriteret, at jeg gik ud og gav dem mad. Desværre var der ikke den store taknemmelighed, for efter at have spist begyndte kræene at lege, så jeg fik ikke mere søvn, selv om jeg først orkede at stå ud af sengen efter klokken 8.
Man bliver en smule negativ af søvnmangel - men så er det fantastisk, at man i det mindste står op til en hvid udsigt fra sit vindue. Der findes ikke noget smukkere. Jeg har endda lyst til at gå ud og lege i det, men holder mig tilbage af diverse årsager.

Mine planer for i dag er:
- Skrive konklusion til opgaven
- Tømme postkasse
- Pakke de sidste 2 julegaver ind
- Eventuelt skrive de sidste julekort, som ikke skal sendes med posten (fik sendt dem der skulle i går :)
- Se de 2 afsnit af Jesus & Josefine, som jeg mangler, hvis der bliver tid (det skal der)

tirsdag den 15. december 2009

endelig sne

Jeg tvivler på, at jeg er den første i Danmark til at blogge om det (da jeg allerede har set to beviser på det modsatte), men alligevel - det sner jo helt vildt :D Det er simpelthen så dejligt, men nok bare fordi jeg ikke skal ud på cykel i morgen eller lignende. Jeg var selvfølgelig nødt til at hive mit kamera op af tasken da jeg gik fra bussen for lidt siden.






Jeg har nemlig været hos Daniel denne aften. Eller det vil sige, først tog jeg ind til byen, fordi jeg lige manglede et par detaljer til den allersidste julegave. De er så klaret nu. Så fik jeg også købt 3 rygge til min opgave som skal afleveres fredag (i 3 eksemplarer altså). Derefter mødtes jeg med Daniel, og vi tog hjem til ham.Vi spillede Little Big Planet - jeg laver altid den sødeste figur, og elsker derfor at spille det! Vi spiste selvfølgelig også aftensmad - en ret med masser af ost, fordi det trods alt er Daniel:



Så spiste vi også chips og drak sodavand og den slags yderst sunde ting. Og jeg kom til at tage et par billeder af Mix, en af jordens 3 smukkeste katte. Som jeg altså er mor til, selv om jeg ikke bor med hende længere.


mandag den 14. december 2009

karry-ret

(Verdens mest intetsigende blog-titel).
Jeg havde min kære ven Ulrik på besøg i dag, da vi skulle indtage aftensmad sammen. Af og til finder vi på at fremstille mad i fællesskab, og det er endnu ikke lykkedes os at lave noget, der ikke blev godt. I dag prøvede vi os frem med en ret fra dk-kogebogen.dk, kaldet "Kyllingefiletstykker i karry-kokos sauce".

400 g løg, grofthakket
4 kyllingefileter
3 tsk karry (den kunne sagtens have taget mere)
2 dl vand
4 tomater
2 røde peberfrugter (vi brugte ikke hele 2)
1 stor ds kokosmælk
Salt
Tilbehør: Ris

Først svitses løgene i lidt margarine, hvorefter karry tilsættes. De strimlede kyllingefileter kommes i, og svitses til de har skiftet farve. Vandet tilsættes, og blandingen koger et par minutter.
Tomater skæres i stykker, og peberfrugt i strimler.


Disse tilsættes sammen med salt, og retten koger indtil tomaterne er kogt ud, hvilket tager omkring 15 minutter.

Det er værd at bemærke den fremhævede mængde salt, som blev spildt på mit komfur, da Ulrik tilsyneladende ikke helt kunne administrere den simple opgave at tilsætte det.
Herefter tilsættes kokosmælken, retten varmes op til kogepunktet, og så kan den spises. Eventuelt med selskab af et glas hvidvin og et afsnit af Jesus & Josefine.

Det smagte ganske fint, men som nævnt kunne den sagtens tage lidt mere karry, og jeg er sikker på, at saften fra en limefrugt heller ikke ville skade!

søndag den 13. december 2009

søsterspisning

Nej, jeg har ikke spist min søster. Det er hun for stor til. Derimod var jeg blevet inviteret hjem til hende og spise burger i anledning af, at der var gratis buskørsel på adventssøndage. Selv om jeg følte, at jeg burde sidde klistret til computeren og skrive opgave, syntes jeg godt lige, at jeg kunne tage en fri stund for at være lidt social. Og jeg har alligevel fået skrevet et par sider i dag. Mmm, burger!


jeg elsker søndage!

Men altså kun her i julen, hvor man får adventsgaver af sin søster.

I dag fik jeg en pakke kreativt udformede klude, samt en æske med deo og parfume. Hvad mere kan man forlange? Altså :)


lørdag den 12. december 2009

bedste film fra 2000-2009

Så går man ind på kino.dk for at stemme på de 10 bedste film fra 2000-2009. Morsom lille afstemning. Men så består listen altså bare af møgfilm! Måske ikke direkte møgfilm, men hold op hvor er der bare ikke ret mange af dem, jeg egentlig har set, og som jeg egentlig kunne lide. Så jeg blev tvunget ud i at stemme på film, jeg egentlig ikke finder så fantastiske. Mine valg endte således:

Bænken
Dette var en af de film, jeg valgte i mangel på bedre. Af den enkelte årsag at jeg kan huske at have set den i folkeskolen og blev rimelig rørt.

Requiem For A Dream
Pisse fantastisk film! Desværre ikke så populær igen, de færreste har set den. Alle burde se den. Ikke mindst er soundtracket helt fantastisk og gåsehudsbringende.

Donnie Darko
Nok cirka min yndlingsfilm nogensinde!

Amélie
Ganske dejlig pigefilm, selv om jeg ikke husker den så godt, men jeg kan godt lide Audrey Tautou. Dog finder jeg "Elsker, elsker ikke" langt bedre.

Brokeback Mountain
Mm, alle tiders homofilm med den lækreste mand af alle (Jake Gyllenhaal, ikke ham den afdøde...)! Jeg ved ikke om man kan klassificere den som en stor filmoplevelse, men jeg kan lide den.

Harry Potter And The Order Of The Phoenix
Ja ja, så var jeg nødt til at vælge en Harry Potter! Synes ærlig talt ikke, at filmene er særlig gode, men elsker til gengæld bøgerne. Jeg kan ikke huske om det var lige præcis denne film, jeg kunne lide bedst, men nu kom den på (i mangel af bedre).

Wall-E
Jeg er ikke til den slags, men lige denne film kan man da virkelig ikke stå for!

Mænd der hader kvinder
Den var ikke videre fantastisk, men dejligt voldsom, og sådan noget kan Bitten lide. Uh, vold mod onde mænd. Og så er hovedpersonen også særlig på den gode måde. Og lidt hot. (Et lille men er dog, at jeg tror jeg kom til at stemme på "Pigen der legede med ilden" i stedet for, og den har jeg altså ikke set...)

District 9
Som jeg tidligere har blogget om. Rigtig god og rørende på en sjov måde! Havde aldrig troet, at jeg skulle opnå medlidenhed med aliens.

The Twilight Saga: New Moon
Så kom den :P Havde aldrig troet, at jeg skulle placere den på en sådan liste, men sådan kan det jo gå. Tror det er fordi jeg har den inde under huden lige nu, at jeg vælger den. Om et år vil jeg sikkert tænke "arh?". Men den var jo god, primært på grund af handlingen fra bogen, såeh. Og bedre end Twilight.

blogleg: 5 guys I used to fancy

Så kommer den endelig, bloggen I alle har ventet på; de 5 fyre, jeg har fancy'et! Undskyld det har taget lidt tid, men det er virkelig omfattende, for jeg har været besat af SÅ mange fyre op gennem min barndom og ungdom, at det er næsten umuligt at udvælge 5. Men jeg har gjort et forsøg. Og dette er selvfølgelig kun "kendte" personer, da det ikke ville give meget mening andet. Jeg har kun valgt fyre, som jeg tilnærmelsesvis er kommet over. Enjoy!


Tommy aka. den hvide/grønne Power Ranger.
Det var selvfølgelig da jeg var barn, og Power Rangers var rigtigt fremme. Undskyld, jeg kunne virkelig ikke få mig selv til at sætte et billede af ham ind uden dragten, for han er virkelig... Ikke så heldig :P Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde gang i. Men jeg var vild med ham, og jeg skulle altid være ham, når min søster og jeg legede Power Rangers (hvilket var ofte). Mit største ønske var også hans dragt til fastelavn, men jeg fik den aldrig.


Kevin Richardson fra Backstreet Boys.
Jeg valgte et gammelt billede af ham, da det vel nogenlunde var sådan, han så ud, da jeg var besat af ham. Som i besat. Jeg var kæmpe fan af Backstreet Boys, og cirka den eneste i min omgangskreds, der bedst kunne lide Kevin. Sådan er det at være til gamle mænd, haha.

Aaron Carter.
Jep, Nick Carters lillebror. Great. Min bedste ven i folkeskolen og jeg var store fans, og jeg drømte om ham dag og nat. Men helt ærligt, han var da også sød! Sådan en lille, langhåret dreng, der render rundt og synger om kærlighed.

Billie Joe Armstrong fra Green Day.
Her er vi så oppe i mine gymnasieår, hvor min daværende kæreste introducerede mig for Green Day. Ham her var ikke så stor en besættelse, fordi jeg trods alt var blevet noget ældre. Men jeg kunne mægtig godt lide ham - det kan jeg også nu, men det er primært grundet hans fantastiske stemme.

Jasper Hale fra Twilight-serien.
Her bryder vi så reglen for, at man ikke kan blive besat på dén måde, når man er over 20. Wuhuu. Efter jeg så Twilight i biografen (3 gange...) kunne jeg ikke få ham ud af hovedet, og det hjalp bestemt ikke, da jeg læste bøgerne. Det er svært at tælle, hvor mange fantasier jeg har haft om, at han skulle bide mig. Hold op hvor er han egentlig stadig hot.

fredag den 11. december 2009

jul hos mig

Jeg har lige produceret 5 julekort mere, som I da skal se:



Derudover har jeg taget et par billeder af julen, som den ser ud i mit hjem i år.


Mit lille falske juletræ, som jeg har fået i adventsgave og pyntet op.

 
Mit favoritjulepynt fra Karen Blixen Jul

 
Min vase med stjernelyskæde og julegrise på bunden

 
En grangren, som absolut ikke kan holde til mine Nisserikker

 
Bambuslys med juletema


Og sidst, men absolut ikke mindst, årets julegaver! Minus én.

torsdag den 10. december 2009

alt det...

Åh der er sket så meget, og jeg har bare ikke haft tid og overskud til at blogge. Men det har jeg nu.

Jeg havde den hyggeligste weekend i verdenshistorien, hvor jeg tilbragte omtrent al min tid sammen med Maiken, Per og Daniel. Vi hyggede os, spiste sammen, spillede Wii, og så lavede Maiken og jeg konfekt hjemme hos vore forældre.



I dag var jeg til dyrlægen med Kate, da hun skulle vaccineres. Hun var ganske dygtig, og rolig under transporten, selv om jeg kunne se, at hun var skræmt. Vaccinationen tog hun også uden problemer, og så fik hun noget ormekur med hjem - hvilket hun til gengæld IKKE tog uden problemer, og jeg måtte lade mine hænder kradse til blods. Så efter en begivenhedsrig dag med en ond mor, som transporterede hende fremmede steder hen samt tvang piller i hende, var hun godt træt.



Jeg fik Line på besøg, da hun fik fri fra skole. Vi fremstillede aftensmad sammen, som var chilifrikadeller med kokos-/limesauce og ris. Det smagte selvfølgelig godt som altid, og så således ud:



Derudover morede vi os med at snakke, se tv, spise konfekt, se Jesus & Josefine, lege med mine katte samt læse bøger om kvantitativ metode - muhahaha!