lørdag den 27. marts 2010

the lovely bones

Nu er det ved at være et par dage siden, at jeg var med Line inde og se denne film, men så har jeg også haft god tid til at danne mig en mening om den. Jeg er nemlig så upraktisk indrettet, at jeg ikke er i stand til at besvare spørgsmålet: "Hvad syntes du om filmen?" lige idet jeg træder ud af biografen. Den skal have tid til at vende oppe i mit hoved. Og det har denne nu fået.

You are beautiful, Susie Salmon

Der skulle dog ikke lang tid til, før jeg kunne sige: "Wauw". Og det er nok det ord, der beskriver filmen bedst for mig. Der var naturligvis gjort en del ud af billedsiden (hvorfor jeg også er af den opfattelse, at man umiddelbart får mest ud af at se den i biografen), så den var helt fortryllende at se på i de fleste tilfælde.
Derudover fandt jeg den virkelig rørende. Ikke kun rørende på den måde hvor man må kæmpe for at holde tårerne tilbage. Også på den måde, hvor man må kæmpe for ikke at skrige højt og springe op og flå lærredet i stykker. Eller for ikke at krybe ned under sædet og sige: "Sig til, når det er overstået". Den fik i hvert fald en masse følelser op i mig - og ikke kun de negative, også de glædelige.
Og så synes jeg, at slutningen var fantastisk - men den må I selv se, da jeg sjovt nok ikke vil afsløre den her.



Jeg kan sige så meget som at jeg glæder mig til at eje filmen selv, for at se om den er lige så fantastisk på en mindre skærm, og at jeg helt sikkert skal have fat i bogen.

tirsdag den 23. marts 2010

lækre nye løbesko

Jeg havde ligesom besluttet mig for, at jeg i forbindelse med forårets komme ville begynde at løbe igen, hvilket jeg påbegyndte sidste forår men stoppede med igen, da mit liv pludselig blev rodet. Men nu, hvor visse dele af mit liv også er rodet, vil jeg benytte det som noget positivt.

Jeg var så heldig, at mine forældre ønskede at sponsorere nogle midler til min seneste tandlægeregning. Min mor var heldigvis enig i, at det var fornuftigt at benytte de overskydende penge til nye løbesko, så jeg atter kunne komme i gang, og så købte jeg disse skattebasser:


De er bare lækre! Har lige været ude og prøve"køre" dem. Jeg er altså vant til at løbe i min lillesøsters aflagte, som virkelig er slidte, og derfor ikke indeholder en skid støddæmpning - men det gør disse, skal jeg lige love for. Det er næsten som at flyve. Tror lige præcis de var den motivation, jeg manglede for at komme i gang igen.
Det var i øvrigt en fryd at komme ud at løbe igen. Var lidt nervøs for, hvordan min kondi var blevet, og hvor meget af løbeprocessen min krop havde glemt. Men det var slet ikke så slemt, kunne sagtens løbe længere strækninger uden problemer. Slappede dog lidt af, da jeg ikke ville presse min stakkels krop for meget, og dermed afskrække den. Men nu er mine ben trætte, og det føles virkelig behageligt. Glæder mig til næste gang!

dagens gøremål

I dag skal jeg ikke noget efter "arbejde", så derfor skal jeg have nået alt det, jeg ikke har nået ellers.

  • Stå op alt for tidligt (gjort)
  • Returnere mystisk mange breve der er indgået på min adresse med ukendte firmanavne (gjort)
  • Ringe til tandlægen for at høre hvor mit danmark-tilskud bliver af (netop gjort, hun lovede at undersøge sagen)
  • Ordne opgave i praktikken (er i gang)
  • Støvsuge
  • Lege med katte (har ikke været meget hjemme de sidste dage, stakler)
  • Tage gigantisk opvask (samme grund som ovennævnte)
  • Blogge om diverse emner (fx mine nye løbesko eller The Lovely Bones)
  • Løbe en tur
  • Minimum tage Body Test på Wii (og høre dens klager over fedme, fordi jeg de andre gange har vejet mig om morgenen inden jeg har spist)

fredag den 19. marts 2010

budzonen-arrangement

Jeg er netop kommet hjem fra noget, der føles som verdens længste dag! Sjældent har jeg følt mig så udmattet både fysisk og mentalt. Der har været arrangement for Budzonen (altså alle budene på NORDJYSKE, samt deres forældre og kammerater), som forløb fra klokken 14 til klokken 19. Der var rundvisninger, diverse shows og konkurrencer. Jeg stod for den spændende opgave at tælle mennesker, når de ankom, og vi ramte 600 stk, hvilket vakte stor tilfredshed i hytten. Efter arrangementet var der lidt oprydning og pizza til alle os hjælpende sjæle.


Jeg er virkelig meget energi fattigere - men til gengæld både et Budzonen sadel-betræk, en Budzonen t-shirt (ved faktisk ikke om jeg skal levere den tilbage), en NORDJYSKE kuglepen og en autograf fra AaB håndboldspillerne Kristian Svensson og Jannick Green (mi-AV!) rigere. Oh hvilken rigdom.

onsdag den 17. marts 2010

flotte pøllehorn!

Så tog jeg mig endelig sammen til at lave flotte pølsehorn, i stedet for de boller med en pølse indeni, som jeg plejer at konstruere. Det er grove horn med havregryn, grahamsmel og rugmel i.


Jeg er virkelig træt i dag! Det startede allerede, da jeg var på praktikpladsen, men det er bare fortsat, og jeg har faktisk lyst til at gå i seng. Forsøger at komme ind i en vane med at træne på Wii Fit hver dag, hvilket er gået fint de sidste 3 dage, men det bliver ikke aktuelt i dag. Har alligevel også ondt i mine skuldre. I det mindste tog jeg en Body Test i morges, så den kommer ikke til at brokke sig i morgen!

tirsdag den 16. marts 2010

chokolade-milkshake muffins og citron-marengs muffins


 Chokolade-milkshake muffins (ca. 18 stk)

150 g Maltesers, knuste
50 g kakao
300 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
375 g usaltet smør ved stuetemperatur
200 g lyst rørsukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
2½ dl fløde

Glasur:
185 g usaltet smør ved stuetemperatur
50 g Maltesers, knuste
1 tsk kakao
300 g flormelis
1 knsp salt
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeessens

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland knuste chokoladekugler, kakao, mel, bagepulver og salt i en skål og stil det til side.
Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljeessens. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med fløden, og rør dejen glat mellem hver tilsætning.
Fyld papirformene med dej, til de er godt halvt fulde, og bag kagerne i ca 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Pisk smørret med kakao, knuste chokoladekugler, sukker og salt, til det er let og luftigt. Tilsæt mælk og vaniljeessens lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker, til glasuren har den konsistens, du ønsker. Du skal måske ikke bruge al mælken. Overtræk kagerne, læg evt. en klat flødeskum på hver, og pynt med en Malteser-kugle og et lille sugerør.

NOTE; Husk for alt i verden at komme flormelis i glasuren, ellers smager det ret salt...



Citron-marengs muffins (ca. 12 stk)

225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk revet økologisk citronskal
125 g usaltet smør
200 g sukker
2 æg
2 spsk citronsaft

Citroncreme:
150 g sukker
3 spsk mel
1 knsp salt
ca. ½ dl citronsaft
Revet skal af 1 økologisk citron
1 1/4 dl varmt vand
3 sammenpiskede, pasteuriserede æggeblommer
65 g usaltet smør

Marengstopping:
3 past. æggehvider
1 knsp salt
50 g sukker
2-3 tsk sukker til drys

Start med citroncremen. Pisk sukker, mel og salt sammen i en stor skål, tilsæt citronsaft og -skal, og bland det godt. Pisk vand, æggeblommer og smør i.
Sæt skålen over en gryde med simrende vand, og varm cremen op, til den er glat og tyk, mens du hele tiden rører med et piskeris (ca. 20 minutter). Køl den af, og stil den til side. Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, salt og citronskal, og stil det til side.
Rør smør og sukker lyst og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, rør godt efter hvert af dem. Pisk citronsaften i. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør dejen glat.
Fordel dejen i papirformene, og bag dem i 15 minutter, eller til de er gyldne ovenpå. Tag dem ud af ovnen, og køl dem af i 10 minutter.
Marengstopping: Pisk æggehviderne med 1 knsp salt, til de begynder at blive stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk marengsmassen stiv.
Skær en lille kegle ud af midten af hver af de afkølede kager med en skarp kniv, og fyld hullerne med citroncremen.
Kom 1 spsk marengsmasse ovenpå hver kage, og træk den op i små toppe med bagsiden af skeen eller med en gaffel. Drys en lille smule sukker over, og bag dem i endnu 5-7 minutter, til marengsen er gylden. Køl dem af.

søndag den 14. marts 2010

nåeh...

Jeg er inaktiv på bloggen for tiden, jeg ved det. Årsagen er belastende ting i mit privatliv. Mere præcist en fyr, som jeg kæmper for at komme over. Så ved I det.

Men det forhindrer mig da ikke i at bage!


Chokolade-milkshake muffins fra "Masser af kager" fra i fredags, hvor jeg havde besøg. Det største selskab siden jeg flyttede ind her, faktisk, så man kan næsten betragte det som den indflytterfest, jeg aldrig har holdt. Jeg havde inviteret min søster, hendes kæreste, Daniel, hans ven Peter og Peters kæreste, Camilla. Det var et dejligt selskab, var det :)

Citron-marengs muffins (de har vist mange navne), også fra "Masser af kager". En helt igennem fantastisk bog. Disse bagte min søster og jeg i går, sammen med Arlas banan-chokolade-muffins.

Opskrifter på og bedømmelse af kagerne kommer en dag, hvor jeg ikke har mere lyst til at putte mig over i sofaen og se Doug & Carrie (aka. Kongen af Queens) og spise en af ovennævnte.

søndag den 7. marts 2010

morning balls og shutter island

Undskyld overskriften, det er min humor den er gal med... Men her til morgen fik jeg altså friskbagte langtidshævede grovboller, og de var faktisk rimelig herlige. Bedre end dem jeg har lavet førhen. Og langt grovere.

 

30 g gær
7 dl. vand
2 spsk. rapsolie
2 spsk. hvidt sukker
2 tsk. havsalt
400 g hvedemel
100 g havregryn
200 g rugmel
200 g grahamsmel

Rør gæren ud i det kolde vand. Tilsæt rapsolie, sukker, salt, hvedemel, havregryn, rugmel og grahamsmel. Rør dejen ud med en røreske til den er ensartet og hænger sammen i en stor klump. Dejen skal ikke æltes med hænderne. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet til næste dag.
Tænd ovnen på 180º C varmluft/200º C alm. ovn
Læg bagepapir på en bageplade. Form 20 boller med 2 spiseskeer, ved at tage dej op svarende til en bolle på den ene spiseske og skubbe dejen ned på bagepapiret med den anden. Lad bollerne efterhæve ca. 10 minutter. Pensl bollerne med mælk og bag dem i ca. 20-25 min. til de er gyldne. Stil de nybagte grovboller til afkøling på en bagerist.
Note: Jeg tilsatte yderligere en håndfuld solsikkekerner.

Når det så er sagt, så var jeg i onsdags i biografen og se Shutter Island sammen med Jeanie. Jeg havde ingen anelse om, hvad filmen omhandlede, da jeg ikke havde taget mig sammen til at se en trailer, men jeg havde lyst til at komme i biografen, og så fulgte jeg Jeanies forslag. Filmen var såmænd også rigtig spændende! Og jeg har aldrig tænkt over, hvor godt Leonardo egentlig kan spille en rolle. Dog var jeg ekstra vild med Mark Ruffalo deri, der er nu et eller andet over ham... Især den måde, han spillede den rolle, og især i filmens slutning.

lørdag den 6. marts 2010

familiehygge

Denne herlige weekend har ind til videre stået i familiens tegn, hvilket jeg altid finder positivt.
I går var jeg inviteret hjem til min søster (og hendes kæreste, men han var ikke hjemme). Vi hyggede søster-agtigt og lavede den lækreste bondesuppe indeholdende kalkunbacon, knoldselleri, gulerødder og kartofler. Den var simpelthen så smagfuld på grund af det bacon, og det var en fornøjelse. Det er ikke sidste gang! Vi valgte ydermere at se Crash, som jeg stadig synes er en fantastisk og rørende film, som samtidig gør en godt og grundigt gal over menneskeheden. Som aftenen skred frem, og graderne udenfor skred tilbage, fornemmede jeg ret hurtigt, at det ikke blev til en cykeltur hjem. Så jeg faldt om på deres sofa, og sammen spiste vi morgenmad i morges, inden jeg drog hjem. Blot for senere at drage ud i området igen, da jeg skulle besøge mine forældre, og bage en herregårdskage til min moders dansehold.

Min mor og faster, som også var på besøg, havde just været på Helsemesse, og havde såmænd bragt en lille gave til mig ♥ Nogle fine, hvad skal man kalde dem, sæbedimser der bruser når de kommes i badevandet. Fin anledning til måske endelig snart at få afprøvet mit badekar i denne lejlighed. Man får sådan lyst til at spise dem!


Jeg kunne dog ikke have dem i fred længe...

mandag den 1. marts 2010

analysekage

Jeg havde bagt denne fine og velsmagende brunsviger i anledningen af, at min afdeling på Nordjyske (Analyseafdelingen) har flyttet lokale, så vi inviterede på indflytterkage. Det var en succes. Den blev bagt efter denne opskrift - næste gang vil jeg prøve en anden i håb om, at den bliver mere luftig, og ikke helt så flad som denne. Sig endelig til, hvis du har en perfekt opskrift på brunsviger.


Hvor jeg dog bare godt syntes, at denne dag kunne have været længere! Jeg har været i fuld gang siden jeg kom hjem, og synes ikke, at jeg har nået halvdelen af det, jeg inderst inde gerne ville. Jeg ville eksempelvis gerne have bagt et franskbrød. Og jeg ville også gerne have trænet Wii Fit (som jeg prøver at få en rutine op om igen, blog herom senere). Men i stedet har jeg lavet alt muligt andet. Og om lidt skal jeg i bad og videre under dynen.
Til aftensmad lavede jeg imidlertid Piskerisets krydrede kyllingefrikadeller, og dertil en pastasalat. Velsmagende, og der er rester til madpakken i morgen.


800 g hakket kyllingekød
2 tsk grøn karrypasta
1 æg
1 tsk salt
1 tsk stødt koriander
2 spsk rugmel

Alle ingredienser røres grundigt sammen. Hæld lidt olie på en pande og steg frikadellerne i fedtstoffet.