mandag den 26. april 2010

hjemmeweekend

Jeg har jo været lidt bundet til mit hjem denne weekend, med min lille patient Kate. Ikke at der er så meget med hende, men har ikke umiddelbart haft lyst til at efterlade hende alene hjemme i timevis. Hun har sovet utrolig meget! Det har været en hel fryd, selv om det selvfølgelig er synd for hende. Men hun har det nu fint, i morges løb hun rundt og legede. Med Tabitha, som stadig ikke har forstået, at Kate ikke er et farligt lampedyr, men rent faktisk den samme kat, som tog afsted i fredags.

Nå men alene var jeg ikke. Lørdag fik jeg besøg af min lillesøster, sammen med hvem jeg spiste en del usunde sager og så 4 afsnit af Kongen af Queens. Det var hyggeligt.
Søndag var det så Daniel, der kom og besøgte mig, med den intention at vi skulle spise sammen, og han skulle opsætte trådløst internet i min hybel. Vi så i øvrigt også 6 afsnit af Kongen af Queens, fordi han insisterede på, at vi skulle se mindst lige så mange som Maiken og jeg havde gjort. Vi fik denne karrysuppe med kylling, som efter min (og mine ofres) mening er formidabel. Jeg har dog aldrig benyttet mango deri. Da jeg ikke selv var billedaktiv, bruger jeg Daniels billede af elendig kvalitet:


Dertil bagte vi i øvrigt baconmuffins! Det er sådan en, der står i baggrunden. Men da jeg selv har taget nogle billeder af dem, vælger jeg senere at give dem et indlæg for sig selv, inklusive opskrift. Lige nu er jeg nemlig ikke hjemme ved nogle af delene. Jeg sidder på min praktikplads (pt opgavefri), og har det skidt med, at jeg ikke kan være hjemme hos Kate. Hun formår nemlig af og til at få bakset plastikkraven af, og jeg frygter, at hun vil gøre det i løbet af dagen, og gnave i sine sting. Men jeg kan desværre ikke stille så meget op.

Min frokostpause har jeg tænkt mig at bruge på at gå over på AUB og hente 6 bøger, jeg har reserveret.

fredag den 23. april 2010

steriliseret miavkat

Jeg startede dagen med at aflevere Kate hos dyrlægen, da hun skulle steriliseres. Samtidig fik de mig også overtalt til at øremærke hende, selv om hun er indekat på 2. sal. Dygtige sælgere. Men det var så billigt i forbindelse med sterilisationen, og jeg forestillede mig straks et hav af skrækscenarier hvor hun kunne undslippe, og aldrig blive returneret til mig igen.
Nu er det lille pus dog meget træt:


Jeg er også selv træt, men til gengæld har jeg lavet mig en dejlig milkshake ud af jordbær, mælk og Vienetta-is - rigtig godt, fordi det tilføjer små chokoladestykker til drikken!

klamt mareridt

Jeg havde en virkelig ubehagelig drøm i nat, og jeg forstår slet ikke hvorfor.

Det startede ganske fredeligt ud med, at jeg havde min venindes søn, Noah, (som måske var min søn i drømmen) i en klapvogn, og gik rundt med ham på min gamle folkeskoles areal. Det var herligt. Indtil 3 engelsktalende udlændinge henvendte sig til mig. Først troede jeg, at de var flinke, reelle mennesker, men nej. Det viste sig, at de ville kidnappe Noah. Da de sagde til mig, at de ville tage ham, vidste jeg bare, at der ikke var noget at gøre. Så jeg stod bare og så på dem, mens mine øjne blev fyldt med tårer, og jeg tænkte "fuck". Hvad der skete derefter, er ret diffust, men det var noget med, at politiet dukkede op, der var nogle våben, og der skete noget forfærdeligt, hvor jeg bare stod og holdt fast i Noah, mens jeg skreg og skreg.
Den næste scene i drømmen er med mig i tiden efter situationen. Jeg kan ikke fortælle så meget konkret. Det jeg husker bedst, er hvor jeg går ind i et hus, jeg åbenbart bor/har boet i. Det er som om, at det var her, situationen fandt sted. For når jeg går ind af døren, kan jeg bare høre mit eget skrig og de andre lyde fra den ubehagelige situation. Og det er så forfærdeligt, at jeg slet ikke kan befinde mig i huset.
Der er også en anden situation, hvor jeg står på et badeværelse med en masse forskellige piller, som jeg åbenbart har fået udleveret på grund af min psykiske situation. Jeg skal så finde ud af, hvilken af dem der har en beroligende effekt, fordi jeg er helt rundt på gulvet på det tidspunkt.

Ej den er så svær at forklare, den drøm, fordi der er så meget af den, der ikke giver mening. Eksempelvis aner jeg ikke, hvad der skete med Noah, og om jeg overhovedet stadig havde ham. Men det var virkelig en forfærdelig (omend spændende!) drøm, og jeg var rystet, da jeg vågnede. Det værste var helt klart den uhyggelige stemning, der var, når jeg trådte ind af døren i det pågældende hus. Puha. Og den tilstand, jeg var i, da jeg skulle tage en pille.

torsdag den 22. april 2010

i love you phillip morris

Jeg var jo med Jeanie inde og se I love you Phillip Morris i går aftes, og nu er det meningen at jeg skal skrive hvordan den var... så jeg prøver selvfølgelig. For jeres skyld.

Det første man tænker over, når man har set filmen, er, hvor dårligt plakaten egentlig repræsenterer filmen. Det er da helt vildt. Jeg spekulerer på, om det mon er et bevidst valg for at lede folk i fordærv. Tag et kig på plakaten (som var det eneste, jeg havde set, inden jeg tog i biografen og så filmen):


Jeg kan da ikke være den eneste, der tænker noget lignende: Kliché, fordomme, morskab, tihi-fniz, optimisme og useriøsitet.
ABER NEIN!
Nu er jeg heldigvis ikke typen, der skruer forventningerne til film op efter sådan noget. Men jeg skal da love for, at det ikke var en komedie. Den var selvfølgelig sjov - Jim Carrey er jo med deri - men det var bestemt ikke en homo-komedie. Hvilket egentlig blev vel modtaget af mig, da sådanne godt kan blive lidt trættende med alle deres klichéer. Det var dejligt at få noget seriøsitet ind over, omend der var en del momenter, hvor jeg skulle kæmpe for ikke at sprøjte salen til med tårer. Dog fornemmer jeg, her efterfølgende, at det gjorde filmen en anelse rodet, fordi den havde så mange forskellige sider at tage hensyn til. Det kan åbenbart godt være forvirrende for min hjerne at skulle more sig det ene øjeblik, og minuttet efter blive dybt rørt.


Der er dog et problem. Indtil videre har jeg ikke kunne sætte ansigt på Ewan McGregor, når nogen har nævnt ham. Han har altid været sådan lidt anonym for mig, og bare lignet en "almindelig mand". Men, Ewan, velkommen til min nethinde som naiv, blond bøsse.

Alt i alt er jeg dog ganske glad for, at jeg tog ind og så filmen. Den var et udmærket stykke underholdning, men den type film (selv om det er svært at kategorisere den) lander alligevel aldrig på min liste over favoritter. Hvilket jeg heller ikke forventede. En af de ting, der hev filmen op, var dog at Rodrigo Santoro deltog som utrolig charmerende og følsom homoseksuel. Nurh.

onsdag den 21. april 2010

knuste drømme om morten

Øv også, skal det lyde fra den madglade Bitten. Jeg var oprindeligt, af Nordjyske Medier, blevet inviteret til et arrangement i morgen, som indbefattede spisning på Mortens Kro og efterfølgende ishockeykamp mellem Danmark og Finland. Jeg vil ikke prøve at skjule, at det var førstnævnte, der vakte min interesse.
Men på grund af Askeskyen™ kan de finske spillere ikke nå frem, hvorfor lortet er aflyst. Altså ingen lakseforret med dildgelé og sennepsdressing, kalveculotte med tilbehør eller marengsreder med rabarbersorbet, vanilleis og appelsinsirup til mig i morgen. Ingen gratis dyr mad. Ak.

I det mindste skal jeg ind og se I Love You Phillip Morris sammen med Jeanie i aften :)

mandag den 19. april 2010

hyggens weekend

Lørdag var Camilla, søster til min ekskæreste, heroppe, for at fremvise ting og sager fra hendes butik. Det var virkelig hyggeligt, og jeg fik også købt to fine armbånd. Derudover fik jeg, som en slags værtindegave, det fineste salt og peber-sæt i verden, som jeg bare har været forelsket i længe:


Som den bagefreak jeg er, kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at servere kage. Jeg bagte to slags cupcakes fra "500 muffins & cupcakes", nogle helt almindelige chokoladecupcakes, dog med lidt mintchokolade i glasuren, og så disse med banan (billede © Line):


Det var første gang jeg prøvede at lave en glasur med flødeost, og det fungerede slet ikke. Den blev totalt flydende, og jeg var nødt til at blande den i noget flødeskum for at den overhovedet kunne blive på kagerne.

Det var lørdag, alt dette foregik. Søndag, aka i går, var jeg hjemme hos Ulrik - efter et kort visit hos mine forældre - for at spise og snakke og snakke og snakke. Vi lavede en form for pølsemix med pasta, som da var spisbar, men jeg tror det var den første ret, vi har lavet sammen, som ikke var direkte begejstrende. Til gengæld havde jeg medbragt nogle leftover-cupcakes, som trak det hele op igen. Og så endte vi som næsten altid med at se madprogrammer på tv, denne gang 2 afsnit af "Til middag hos..." (tror jeg, eller også var det det andet).

Det sidste jeg vil vise jer, er dagens aftensmad, som jeg faktisk også lavede da Camilla kom på besøg. Jeg har stjålet idéen fra Janne, selv om jeg har lavet noget lignende før. Det er virkelig godt. Kylling på en bund af spinat, porre og cremefine. Jeg fik ris og flûtes til (lørdag fik vi kun ris, fordi man på forunderlig vis altid glemmer at komme flûtes i ovnen, selv om man har mindet sig selv om det hele dagen...).

kate i knibe

Mwahaha. Jeg har lavet en skotøjsæske med huller i til kattene, som jeg af og til kommer godbidder ind i, som de så skal fiske ud. Grundet grådighed har de gravet et ordentligt hul i låget, så det er muligt for Kate at klemme sig helt ned i kassen - i går gav dette så bagslag:

fredag den 16. april 2010

løbebukser

Jeg købte i dag et par løbebukser i Aldi til den nette sum af 70,-. Nu er jeg glad. Det er damemodellen på følgende billede.

mandag den 12. april 2010

forår!

Jeg har opdaget (eller genopdaget, siden sidste sommer) skoven her i min dejlige by. Det er praktisk her under Tæl Skridt-konkurrencen. I dag gik jeg rundt derude i en time, fordi jeg blev ved med at opdage nye, spændende stier. Til sidst måtte jeg stoppe udforskningen af den gule rute, fordi jeg skulle nå hjem og vaske tøj.


Og så lige mine påskeliljer fra, tadaa, påsken - som er de første friske blomster, jeg har købt. Men bestemt ikke de sidste.

søndag den 11. april 2010

drinks & cupcakes

Så blev det langt om længe tid til drinks-aften hos Marie, som fylder 25 i dag. Vi 4 sædvanlige fra uni for-fejrede det ved at spise raclette-mad, hælde masser af festlige drinks i os og tøsesnakke. Det er rigtig farligt at kigge på billeder af de drinks, vi fik, for man bliver virkelig tørstig...


Mojito! Vinderen efter min mening. Havde ikke smagt en sådan før, men nu vil jeg aldrig drikke andet!


En æh... Selma Special? Vi fandt vist aldrig ud af, hvad den hed, men den indeholder banan, ananasjuice og rom.


En Strawberry Daiquri, som blev lidt tynd og smagte mest af marmelade. Altså efter min mening.
Til at starte med fik vi også en dejlig Cosmopolitan, men den havde jeg drukket op førend jeg fik taget et billede.

Jeg havde selvfølgelig lovet at bage, og nu det var en drinks-aften, tænkte jeg, at jeg ville bage nogle drinks-inspirerede cupcakes - hvilket blev Margarita cupcakes fra "Masser af kager".


De kan altså sagtens anbefales! Heldigvis smager de ikke af den forfærdelige tequila, man kommer deri, men derimod er de rare mod ganen, og den syrlige glasur støtter godt op om smagen.
Lige et billede af anretningen af dem hos Marie, og efterfølgende en opskrift.


Margarita cupcakes 
18 stk
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt + lidt til æggehviderne
125 g usaltet smør ved stuetemperatur
150 g sukker
3 æg, delt i blommer og hvider
1 spsk fintrevet økologisk limeskal
2 spsk tequila
Limeglasur:
2 spsk frisk limesaft
150 g flormelis
1 spsk tequila
Grøn frugtfarve
Perlesukker og limeskiver til pynt

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver og salt og stil det til side.
Rør smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt mellem hver af dem. Tilsæt limeskal og tequila. Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt og rør, til alt melet er absorberet, og dejen er glat.
Pisk æggehviderne stive med 1 ksnp salt, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld papirformene med dej, til de er godt halvt fulde, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Limeglasur: Bland limesaft med flormelis og tequila i en skål, og pisk det glat. Rør evt. grøn frugtfarve i. Pensl geléen på de kolde kager, og drys med perlesukker (eller et par grove korn havsalt). Pynt hver kage med en skive lime.

lørdag den 10. april 2010

tæl skridt!

Min praktikplads er med i kampagnen Tæl Skridt, hvilket betyder, at jeg netop har fået udleveret en skridttæller, som jeg (og de andre i min afdeling) skal bære fra på mandag og 3 uger frem. Det er faktisk yderst morsomt indtil videre, selv om det kun er i øvestadiet, og allerede i løbet af i går begyndte vi at udtænke strategier for at få flest mulige skridt. Uden at snyde, selvfølgelig.
Det endnu federe er, at jeg er blevet udnævnt som holdkaptajn, hvilket, ud over at jeg skal holde styr på de andres antal skridt, betyder, at jeg har mulighed for at vinde en masse fine præmier. Min chef insisterede på, at det skulle være mig, hvilket er lidt sødt.
Om lidt skal jeg en tur i Ikea med min elskede familie, hvilket nok skal give masser af skridt! En skam at den rigtige optælling først begynder mandag.

torsdag den 8. april 2010

min påske og linebesøg

Søndag var jeg til en yderst underholdende påskefrokost hos min søster, jeg orker ikke helt at beskrive dagens og nattens begivenheder, så jeg opsummerer; Tunmousse, æg, æg, æg, fyldte æg, æggesalat, snaps, skræmmende hurtig alkoholisk stemning, dart, tør chokoladekage, lille kylling smurt ind i chokoladeglasur, øråd, bustur, "jeg er ved at oplære hende", pool, hovedpine, verdens værste drinks (men gratis), lightere, ivrig læremester, Burger King, opsplitning. (Okay, jeg gik over gevind, men det var sjovt at komme med stikord!).

Tunmoussen og lidt af bordet:


Tirsdag havde jeg æren af at besøge Line. Vi fandt verdens uden tvivl mest underholdende Wii-spil, Just Dance, og slog os rigtig løs! Jeg ville gerne poste billeder, men som vi sagde, "Hvad der sker ovenpå, bliver ovenpå".
Hvad der skete nedenunder, må I derimod gerne få indblik i! For det første grillede vi, det var dejligt forårsagtigt vejr endda.


Bemærk min hjælpende hånd, der kommer pølsemesteren til undsætning.


Mmm! Det ligner jo helt sommer, ikke?

Efter spisningen var vi på en mission; Red en Amo færdigblanding! Line havde købt en pakke på tilbud, og vi ville se, hvad vi kunne gøre for den. Nu ved ingen af os desværre, hvorledes kagen smagte uden vi havde pillet ved den, men den var i hvert fald lækker bagefter! Vi tilsatte banan, peanutbutter og hakkede valnødder, og kom noget færdig bøtteglasur ovenpå. Og selvfølgelig i cupcakeforme!
Jeg var så heldig at fange dette ultimative pletskud med kameraet af Line, som tager billeder af kagen:

en bøn om hjælp (til en anden)


Har du lyst til at hjælpe en med-blogger i nød?
Stine fra StineStregen bliver hjemløs fra 1. maj - kender du nogen, der udlejer en lejlighed i Århus C? Så kontakt Stine. Læs mere her: http://www.stinestregen.dk/2010/04/sger.html

(Jeg ved godt, at jeg skylder et ordentligt blogindlæg, men jeg har simpelthen haft så meget at se til på det sidste - af gode ting, altså :) 

fredag den 2. april 2010

oh påske!

Påskefrokost med familien kan vi lide! Eller faktisk var det ikke så meget påskefrokost, mere påskekage og påskeaftensmad. Men det har ingen betydning, specielt ikke når mutti laver flæskesteg! Og cheesecake til dessert.


Min fornemste opgave var til gengæld at bage til eftermiddagskaffen. Jeg fremstillede nogle påskemuffins, som jeg har haft lyst til at prøve i årevis. Der var ikke noget fancy ved selve opskriften, og pynten er blot "smørcreme" og små chokoladeæg, men de er SÅ fine - og smagte nu også dejligt. Det burde være påske noget oftere.


Aftenen udviklede sig heldigvis, og jeg endte hjemme hos min søde søster, hvor vi så New Moon og spiste usunde sager, mens Per spillede PlayStation. Jeg modtog nemlig New Moon og (500) Days of Summer med posten forleden ♥
Jeg havde lidt svært ved at tage mig sammen til at tage hjem igen, så jeg tog ydermere med dem ud til vandet med deres bette hund, da vi var stået op og havde indtaget morgenføde. Det var blæsende og friskt. Og det pissede selvfølgelig ned og medførte strid modvind, da jeg skulle cykle hjem. Mmm, forår.