tirsdag den 31. august 2010

min sidste ferieuge

Så er det langt om længe ved at være på tide, at jeg starter igen. Denne gang på både uni og job, nøj hvor jeg glæder mig. Men det betyder jo så også, at det er min sidste ferieuge i denne uge, og at den skal nydes så meget som muligt.
I morges nød jeg den i høj grad. Jeg vågnede klokken 8.30, og havde ikke den store lyst til at stå op. Derfor fattede jeg en af mine pensum-bøger og læste en god del sider i den. Da jeg havde læst, var jeg imidlertid stadig træt, og besluttede mig derfor for at sove videre, ind til jeg vågnede for sidste gang omkring 10.30. Så var jeg udhvilet og klar til at stå op og tage mig et langt bad og spise 4 skiver brød til morgenmad. Mmh ja, ferie er nu engang godt.
Ellers har jeg ikke de store planer for ugen, ud over lige i dag. Jeg skal ind og besøge en ven, og forinden da har jeg lidt shopping, der muligvis skal klares (alt efter, om jeg kan finde det, jeg går efter). I morgen skal jeg blot ud på uni for at se, om der er kommet et kompendium til min ene specialisering. Og så har jeg muligvis en enkelt social aftale i weekenden. Ellers skal ugen bare spækkes med afslapning og lidt nødvendig læsning.
Er der andre end mig, der ikke er begyndt endnu? I så tilfælde, hvordan nyder I resterne af jeres ferie?

mandag den 30. august 2010

mig, tømmermænd? næh

Jeg har aldrig tømmermænd. Det er lidt af en velsignelse tror jeg, at dømme på mine medmennesker og deres hyppige klager efter en festlig aften. Og jeg var også pænt glad for det i går. I lørdags holdt Daniel nemlig fødselsdagsfest, og det var uhyre sjovt. Jeg vil starte med at vise jer, hvilken kjole jeg havde på. Jeg går så sjældent i kjole, så I skal huske at værdsætte det - og kjolen er forresten udlånt af min søster. Ansigtsudtrykket er venligt udlånt af mig selv, det var mit forsøg på at ligne en uskyldig pige.


Aftenen forløb meget vel, med en fin indtagelse af alkohol, og uden at afsløre for meget kan jeg sige, at jeg så således ud senere på aftenen - der blev headbanget:


Maiken og jeg delte en plade Marabou på relativt kort tid (undskyld Maiken, jeg ved det er tys tys). Vi spillede relativt kedelig TP på PS3, hvor de resterende hold til sidst lod Daniels hold vinde for at spillet kunne komme til en ende. Pludselig blev der indkøbt en flaske Fisk, og det hele blev meget sjovere. Derefter blev der så indkøbt en flaske til. Headbanging og heftig dans aka hoppen rundt begyndte. Virkelig mange sjove videoer blev optaget, og bliver IKKE offentliggjort. Vi hørte Scooter. Jeg tog med min søster og hendes kæreste hjem, da de andre tog i byen. Inden da tog Maiken og jeg en slurk af en stor appelsinjuice fra køleskabet. Og 2 affaldsposer i tilfælde af, da vi skulle køre i bus. Vi kom godt hjem, og Maikens kæreste lavede pommes frites, friturestegte pølsestykker og bearnaisesauce, hvilket på daværende tidspunkt var et himmelsk måltid. Dagen efter tog han hjemmefra, og Maiken og jeg købte et franskbrød, som vi spiste relativt meget af, og drak alt for meget appelsinjuice, fordi vi havde haft lyst til det siden aftenen forinden. Åh ja, det var tider.

torsdag den 26. august 2010

the dark defender

Jeg har købt regntøj!




Af mærket North Field, 150 kroner i Føtex i denne uge. Fås også med lilla jakke. Tak til min søster for at gøre mig opmærksom på dette kup. Nu kan jeg nå frem på min cykel i al slags vejr, ikke mere: "Øv, nu må jeg tage bussen, det regner". Cykel hele vejen igennem. Fabian bliver lykkelig.

onsdag den 25. august 2010

remember me


Vi så som sagt Remember Me i går aftes. Det var jo i sig selv lidt interessant at skulle overvære Robert Pattinson i en film, som ikke var Twilight-relateret (ud over selvfølgelig Harry Potter), så det havde jeg glædet mig til. Og måske var han også den umiddelbare årsag til, at jeg ønskede at se filmen, sammen med selvfølgelig Emilie de Ravin, som jeg kender fra Lost, og som er rigtig fin.
Jeg må sige, at noget af det første, der slog mig var, hvor dejligt det var at se Robert ude af Edward-rollen. Jeg havde virkelig fået nok af den måde, hvorpå Edward hele tiden skulle se ud som om han havde fået stukket noget op bagi. Den der virkelig anstrengte ansigtsmimik. I denne film var han bare... normal. Det var ret fantastisk. Og jeg synes også at han får lov at vise langt mere skuespilsmæssigt potentiale i denne film. Han var virkelig sød, og ærlig talt også rimelig sexet.
Historiemæssigt var filmen okay, to unge mennesker som har været igennem lidt af hvert med hensyn til deres forældre, mødes under særlige omstændigheder og forelsker sig. Dog var der ingen vild spænding på noget tidspunkt, ud over lige til slut - men jeg vil selvfølgelig ikke afsløre for meget. Filmen er næppe Oscar-potentiale, men ret fin efter min mening, og jeg kunne bestemt godt finde på at se den igen.

schwesterlein

Endelig havde jeg min søster til overnatning fra i går til i dag. Vores dag så sådan ud:


Bagning og spisning af hindbærsnitter.


Indkøb og spisning af chips og mere sunde sager (mini-grissini, tørret æble, ananas og banan). Siden min mor fik sit abonnement til madlog har det virkelig grebet om sig, og min søster og jeg er blevet smittet med interessen for tørret frugt. Mere om det i en senere blog, tror jeg, jeg pønser på en anmeldelse af de forskellige ting.


Og ENDELIG fik vi set Remember Me. Robert Pattinson og Emilie de Ravin er med, den skulle jo ses, og så lød historien ligeledes interessant. Også mere om dét senere!
Jovist, det var et fantastisk søster-døgn kan I tro :)

søndag den 22. august 2010

smadrethed

Jeg sov alt for sent i går. Jeg vågnede alt for tidligt i dag. Og så faldt jeg i søvn på sofaen omkring klokken 18.
Jeg er rimelig smadret nu, og kan ikke vente på, at sengetid nærmer sig.
Men alligevel synes jeg lige, at I skal have et billede af en "Chokoladedrøm med mokkatrøffel" som jeg bagte i går. Selv om selve dejen gik lidt galt, og den smeltede chokolade klumpede i stedet for at blive rørt ud, så selve kagen ikke ligner en chokoladekage, smagte den ret fint - specielt det ovenpå, mmm.

mandag den 16. august 2010

dex ♥

Jeg er faldet, virkelig faldet, for Dexter. Mage til fantastisk serie finder man vist ikke! Den fangede mig virkelig fra første afsnit, og fra andet afsnit kunne jeg slet ikke lade den være. Heldigvis er jeg kun kommet til andet afsnit i sæson 2, så jeg har masser af timer tilbage i hans selskab. Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, når jeg har set det hele engang. Men så er det jo godt, at disse to skattebasser kom med mig hjem i dag, så jeg kan have uendelig tid med ham!


Jeg skulle bare lige til tandlægen, og så syntes jeg altså, at jeg fortjente dem på grund af den ubehagelige tandrensning. Jeg tror jeg vil sove med dem i nat...
Du skylder virkelig dig selv at se Dexter!

fredag den 13. august 2010

goddag, mit navn er citronmåne


Jeg blev lavet i dag, idet Bitten skulle have Marie på besøg. Og så blev jeg spist af. Jeg smagte faktisk ret godt!

Citronmåne
Dej:
175 g blødt smør, 70 g marcipan og 150 g rørsukker blandes sammen til en jævn masse. 4-5 æg kommes i ét ad gangen (jeg brugte 4 store æg).
140 g mel, ½ stang vanille, 1 tsk. bagepulver og den revne skal af 1½ citron vendes forsigtigt rundt i dejen
Kom dejen i en smurt springform. Bages i 20-25 min. ved 190 grader.

Glasur:
50 g naturel flødeost, 50 g græsk yoghurt (jeg brugte creme fraiche), 200 g flormelis samt saften og den revne skal af ½ citron røres sammen og puttes oven på den afkølede kage.

torsdag den 12. august 2010

nåja, jeg har forresten fået...

... et studiejob :D
Hos min kære tidligere praktikplads, Nordjyske Medier, i analyseafdelingen selvfølgelig. Selv om jeg nok kommer til at hjælpe til lidt over det hele. Jeg starter den 6. september, og glæder mig pænt meget! Jeg har ligesom aldrig haft et job før, så det bliver en morsom og berigende oplevelse. Detaljerne er ikke helt på plads endnu, da jeg først tidligst i dag får min semesterplan for den ene af de kommende specialiseringer.
MEN JEG ER GLAD!

onsdag den 11. august 2010

brunch

Brunch med Daniel i går på Caféministeriet. Nam!


mandag den 9. august 2010

sund ædelse

Jeg øver mig i at være overdrevet sund i disse dage, så nu smider jeg lige et par madbilleder, bare fordi jeg har taget dem.


Aftensmaden fra i går - en omelet med tomatstykker, forårsløg og frisk purløg.


Frokosten fra i dag - blandet salat med cous cous, rugbrødsbolle og hjemmelavet dressing med karry, dild og hvidløg.


Aftensmaden fra i dag - en helt igennem fantastisk og hjemmelavet burger. Jeg døde næsten af velsmag.

Det går ret godt med at spise sundt. Jeg har ikke spist usunde ting (slik og den slags) i 2 dage, og min plan er at undlade det helt ind til weekenden. Lige nu lider jeg bare under, at jeg aldrig er mæt ret længe ad gangen - eller også snyder min krop mig, fordi den bare vil have noget i munden hele tiden. Det må jeg finde ud af. Her til aften troede jeg nemlig, at jeg var sulten, og så tog jeg et æble - men mens jeg sad og indtog æblebåde, følte jeg alligevel ikke, at der var direkte plads til dem. Så ved I dét.

søndag den 8. august 2010

store bagedag vol. 1

Mja, jeg ved godt, at den "rigtige" Store Bagedag ligger i oktober engang (jeg glæder mig allerede, en undskyldning for at bage amok!), men jeg har holdt en af mine personlige bagedage i dag. Faktisk ikke helt så personlig, for det udsprang lidt af en snak med min mor i går, hvor hun gav mig nogle penge til indkøb af spændende og sunde ting at bage med, og jeg til gengæld lovede at bringe hende noget sundt brød. Det er nemlig sådan, at jeg forleden forærede min kære mor et abonnement til madlog.dk, som hun er blevet helt bidt af, og derfor er i gang med en masse nye sundhedstiltag. Jeg er ganske stolt af hende!

Men jeg bagte som sagt i dag. Jeg lagde ud med nogle rugbrødsboller, som jeg fandt inde hos den kære MissMuffin, som oprindeligt stammer fra Lene Hansson.
Jeg smagte en, da de var kølet lidt af, og de er altså dejlige! Bløde og velsmagende.


Rugbrødsboller
(10-12 stk)

4 dl lunkent vand
25 g gær
1 spsk olivenolie
1/4 tsk rørsukker
1/4 tsk groft salt
200 g groft durrummel (jeg brugte dog bare almindeligt durum, fordi jeg havde det stående)
300 g rugmel
50 g hvedemel

Hæld vand og olie i en skål. Tilsæt sukker, salt og gær og rør det godt ud. Tilsæt melet og ælt dejen godt.
Lad dejen hæve tildækket 1½ time.
Form dejen til en tyk pølse, skær den i skiver og form til flade boller. Bages i en forvarmet ovn ved 175 gr. i 10-15 min.

I går faldt jeg endnu engang over opskriften på gulerodsbrud, som jeg flere gange har set inde hos Line, og som skulle være åh så fantastisk. Det kan jeg nu skrive under på! Sjældent har jeg smagt noget så velsmagende, blødt og luftigt. En skam de ikke er specielt sunde, for dem kunne jeg hurtigt blive afhængig af. Mmm. Fremstillingsprocessen er lidt omfattende, men det bør man ikke lade sig afskrække af, for resultatet er som en bid af himlen. Med gulerod og solsikkekerner. Og så bliver de også så flotte, at man nærmest forelsker sig i dem.


Gulerodsbrud
(Ca. 16 stk)

5 dl. lunken vand
50g. gær
1000-1100g. hvedemel (siger den originale opskrift, men min dej kunne slet ikke indeholde så meget)
75g. sukker (50 g er mere end nok, med mindre man vil have dem virkelig søde)
15 g. havsalt
75 g. blødt smør
2 æg, letpiskede
150 g. solsikkekerner
4 gulerødder, skræller og groftrevet.

Den lunkne vand hældes i en skål og gæren udrøres heri. Rør mel, sukker og salt i. Ælt herefter det bløde smør i. Æltes rigtig godt igennem til dejen er smidig.
Lad hæve på et meldrysset bord med rent klæde over i ca. 1 time.
Lav en stor fordybning i dejen og fyld det med de letpiskede æg, revet gulerod og solsikkekerner. Fold siderne af dejen ind over "fyldet" og skær klumpen i småstykker. Fortsæt med at hakke dejen, mens du samler æg/gulerod/solsikkekerner ind i den. Når dejen er godt og grundigt hakket, deles den i cirka 16 klumper, der løftes over på en bageplade m. bagepapir på. Brug herefter et godt stykke tid på at vaske hænder og køkkenbord ;)
Lad hæve på pladerne i 1 time og bages ved 220 grader i 12-15 min. til de har fået farve og er gennembagte.

Det sidste projekt for denne dag var med speltmel, faktisk fuldkornsspeltmel. Det var ikke dagens mest vellykkede projekt... Men det kan da spises. Resultatet skulle være knækbrød, men de blev ikke helt så sprøde, fordi dejen ikke var mulig at rulle helt tyndt ud. Men de smager såmænd fint. Jeg lavede en plade almindelige og en plade drysset med birkes og groft salt.


Speltknækbrød med sesam
(Cirka 24 stk)

¼ liter mælk
10 g gær
2 spsk sesamfrø
¾ tsk groft salt
250 g fuldkornsspeltmel (ca. 4 dl)
75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)

Lun mælken til den er lillefingervarm. Kom mælken i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt sesamfrø, salt og de 2 slags mel (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen med en grydeske. Lad dejen hæve tildækket med fx et låg i ca. ½ time.

Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Del dejen i 2 portioner og rul hver portion ud til en firkant (ca. 30 x 40 cm) - sørg for godt med mel på bordet. Skær dejen ud i 24 felter (a ca. 10 x 10 cm). Læg stykkerne på plader med bagepapir og prik knækbrødsstykkerne med en gaffel. Træk bagepapiret over på den varme plade og bag knækbrødet - en plade af gangen - øverst i ovnen. Bag ca. 5 min. på den ene side, vend knækbrødet og bag det færdigt.
Bages i ca. 8 min. ved 225°.
Opskrift fra Arla/Karolines Køkken

fredag den 6. august 2010

shoppevanvid

Jeg havde Fabian til lægen i dag, da han skulle have fikset forbremsen. Efter jeg havde leveret ham, skulle jeg have 3 timer til at gå, hvorfor jeg var nødt til at gå rundt inde i byen. Og sådan noget er altså farligt, når man lige har fået penge.

Salling havde eksempelvis en ordentlig bunke tilbudsjeans, 79,- pr par og 120,- for 2 par. Helt ærligt, tag derind hvis du mangler jeans! Jeg gjorde, og købte derfor følgende:

Et par boyfriend-jeans (elendigt billede, de sidder super godt og er maksimalt behagelige - OG, har jeg lige fundet ud af, koster 599,- normalt)

Et par stramtsiddende jeans fra Only

Og så stødte jeg sørme også på disse herligheder, som jeg tidligere har blogget om...

De fås kun i H&M i Friis, hvis du skulle have interesse!
Jakken forefindes desværre endnu ikke i nogle af de fysiske butikker, og de ved ikke, om den nogensinde kommer til det.

Forleden købte jeg i øvrigt denne herlige film, som derfor også skal befinde sig på min blog:

tirsdag den 3. august 2010

vennebog

Jeg blev tagget af Anja i denne leg, så nu er det jeres tur til at lære mig at kende!

Navn: Bitten

Blog: Det ved du nok godt, hvis du sidder og læser dette ;)

Kælenavn: Har jeg ikke rigtig noget af længere. Men tidligere har fx været Bitsi og Le Bit

Yndlingsfilm: Jeg fristes til at sige Donnie Darko. Det er i hvert fald en film, som rører mig mere og mere for hver gang jeg ser den

Yndlingsbog: Jeg kan ikke nævne én, men kan ret godt lide Twilight-serien og bøger af Dan Brown

Yndlingssanger/Sangerinde: Jeg hører vist ikke så mange solo-mennesker, så se nedenfor

Yndlingsband: Muse! Ellers Rammstein og Nephew

Yndlings tv-serie: LOST, som jeg lige har set færdig. Det burde jeg totalt blogge om en dag!

Yndlingsmad: Det er jo mere eller mindre umuligt at sige, jeg kan lide så meget

Yndlingsblog: Der er altså ikke en bestemt, så kig på min blogroll

Yndlingsskuespiller/inde: Johnny Depp er dejlig, og derefter er jeg vild med Jake Gyllenhaal, Gaspard Ulliel, Michael Cera, Ellen Page og Joseph Gordon-Levitt

Hobby: Mit studie, min blog og mine bøger

Crush/flamme??? (uuuh): Nej da, sådan er jeg ikke

Yndlingsårstid: Det skifter, for der er hyggelige ting ved enhver årstid. Men senest er jeg blevet lidt vild med forår

Yndlingsfrugt: Vindruer, vandmelon og kirsebær er pænt gode bud

Yndlingsfarve: Gennemsigtig

Tøjstil: Sådan en tror jeg ikke, at jeg har. I så fald hedder den "afslappet"

Stilikon: Nej rolig nu, jeg er jo først lige begyndt at gå op i min påklædning

Forbillede: Heller ikke

Fremtidsdrøm: Faktisk drømmer jeg om at få et behageligt job og blive gift med en sociolog, så vi sammen kan udgive bøger, og folk kan citere os med kilde, sådan her "(Efternavn og Efternavn 2012)". Og efternavnene er selvfølgelig de samme. Det er så smukt. Og så skal vi bo i et dejligt hus her i Aalborg, og have drengebørn med halvlangt hår og små slidte jeans og læderjakker

mandag den 2. august 2010

inception

Så var det jo, at I skulle høre min mening om den film, jeg så i går, altså Inception.



Den handler om noget så interessant som nogle mennesker, der har specialiseret sig i at færdes i andre menneskers underbevidsthed. Dybt interessant, virkelig. Jeg synes at hele konceptet var utrolig spændende, og ydermere var filmen godt lavet med de forskellige sære ting, der kunne finde sted i drømmene.
Den indeholdt selvfølgelig også en række pænt fine skuespillere, og så Leonardo DiCaprio, som jo i løbet af de sidste år er begyndt at indgå i denne kategori. Tillykke til ham. Dog fandt jeg, at hans rolle i denne film mindede lige lovlig meget om hans rolle i Shutter Island. Men det er åbenbart dét, han kan.
Filmen ligger jo pt på en tredjeplads på IMDB's top 250. Om jeg synes, at den ligefrem har gjort sig fortjent til det? Nok ikke... Jeg synes, at den var rigtig god og spækket med spænding, og bestemt værd at se. Men jeg synes ikke, at der som sådan var noget specielt over den. Det var selvfølgelig et "nyt" koncept og sådan. Men stadig. Jeg tror det handler lidt om, at jeg havde forventet, ud fra andres udtalelser, en film hvor man sad sådan lidt: "Hvad handlede DET om?!" bagefter, men plottet, på trods af kompleksiteten, var fint gennemskueligt. Jeg kan berolige mig med, at den nok falder med tiden. Og med, at størstedelen af de højtliggende film på IMDB er noget lort (undtagen SELVFØLGELIG nummer 1!).
Det bedste ved filmen var næsten slutningen - hvor var det morsomt at fornemme en hel biografsal sidde i åndeløs spænding med blikket fokuseret på en lille snurretop! I liked.

søndag den 1. august 2010

jo-seph

Jeg har lige været i biografen med min mor og far (sjælden oplevelse, det var super!) og se Inception. Så min blog burde egentlig handle om det. Men det gør den ikke.
Jeg er nødt til at dele det her med jer. Jeg kan ikke sidde alene med følelsen, den skal ud til verden.

FUCK JOSEPH GORDON-LEVITT ER SØD!!!


Ej årrh... Når jeg ser på ham, er det som om mine indre organer smelter sammen til en ubestemmelig masse.


NURH! Jeg elsker ham sådan! Okay nej, jeg har ikke et fjollet teenage-crush på manden. Det er bare dét, at hans øjne får mig i den syvende himmel. Og når han smiler, føles det som om min krop fyldes med lyserøde bobler, som bare vil ud. Og jeg kan ikke andet end at smile stort!
Nøj han er sød. Hvis I ikke allerede har fattet det. Det er nok fordi jeg har set ham i (500) Days of Summer, hvor han er super. Og så spiller han også rigtig godt i Inception, hvorfor jeg ikke kunne lade være med at sidde og tænke "årrh".

Anmeldelse af Inception kommer højst sandsynlig i morgen!