fredag den 30. september 2011

lækre gulerodscupcakes

Da jeg blev færdiguddannet, skulle der naturligvis være kage, og det blev, som jeg også har nævnt, gulerodscupcakes efter denne opskrift, som Line havde anbefalet mig. Jeg skal da også lige love for, at de blev gode. Guleroden gjorde dem dejlig saftige, så de også var gode dagen efter.


Gulerodscupcakes fra New Orleans
(Oprindeligt Birthes famøse Gulerodskage fra New Orleans)
24 stk
350 g. sukker
3 dl olie
4 æg
300 g. mel
1 spsk stødt kanel
1 tsk fint salt
2 tsk natron
350 g. gulerødder, revet fint
50 g. valnødder, groft hakket
Pisk sukker og olie cremet.
Pisk æggene i et af gangen
Sigt mel og rør det i dejen sammen med kanel, natron og salt.
Vend gulerødderne og hakkede nødder i.
For en muffinbradepande med papirforme og fyld hullerne 3/4 op med dej.
Bages ved 175 grader i 18-20 minutter.
Frosting
200 g. flødeost
100 g. blødt smør
Korn af en stang vanille
450-500 g. flormelis
Pisk smør og flødeost cremet sammen med vanillekorn og pisk flormelis i til konsistensen er passende.

torsdag den 29. september 2011

en økonomi i laser

Nu vil jeg kort opsummere min økonomiske situation, bare for at sætte en ramme for denne fortælling: Jeg har ingen indkomst overhovedet de næste to måneder (karensmåned og bagudbetaling af dagpenge). ALKA tog 2000 kroner denne måned, som jeg ikke vidste, at de ville tage. A-kassen kræver 1300 kroner i kontingent. Tandlægeregning. Regning for tryk af speciale.
Hvad sker naturligvis, mens jeg står i denne i forvejen fæle situation?
Tadaa:


Jep, min kat bliver syg!
Pludselig gider hun bare ikke spise, og begynder at kaste op. Da dette står på i et døgns tid, tager jeg hende til dyrlægen, som røntgenfotograferer hende, tager blodprøver og alt muligt. Dyret er der i to døgn. Hun ser ud til at have lidt forstoppelse, som de fikser, og så har hun åbenbart også blærebetændelse. Derudover tvangsfodrer de hende og giver hende kvalmestillende og appetitfremmende. I går fik jeg hende hjem, kogte ris og hellefisk til hende. Hun gad stadig ikke spise det. Hun ville meget hellere have, at jeg gik ned til dyrlægen IGEN for at købe Royal Canin skånetørkost. Det gider hun til gengæld godt, så nu håber vi på, at hendes mave snart er kørende igen.
Men det kostede mig stadig 2780 kroner, som jeg egentlig ikke har.
Og en masse stresssymptomer.

mandag den 26. september 2011

lyserød lørdag


Lørdag den 8. oktober bliver der gilde på Nytorv i Aalborg i anledning af Lyserød Lørdag. Her har du muligheden for at møde mig, Line, Sabina, Camilla, Kristine og Anna, hvor vi vil befinde os i Kræftens Bekæmpelses telt fra klokken 11-15 sælgende lækre cupcakes til en 10'er pr stk. Al indkomst går ubeskåret til den gode sag.


Hele herligheden er stablet på benene i samarbejde med Helping Hands, som ligeledes støtter sagen ved at tilbyde massage i Arkadens Fysioterapi i Kennedy Arkaden til den nette sum af 200 kroner for en halv time. Det er et tilbud, du ikke vil gå glip af! (Og efter sådan en omgang kan man godt bruge en kage). Hvis du bor tættere på Odense end Aalborg, tilbydes her ligeledes massage til fordelagtige priser, omend ingen kager.

lørdag den 24. september 2011

cand.scient.soc.

Ja, det er mig! Jeg er nu uddannet sociolog :)
Jeg havde min sidste eksamen på universitetet i går, hvor jeg skulle forsvare mit speciale. Man må sige, at det gik som planlagt, og jeg fik karakteren 10. Så jeg var virkelig glad.
Min mor, søster og kæreste ventede på mig efter eksamen, hvorefter vi tog hjem til mine forældre, hvor vi blev joinet af min far og min søsters kæreste. Vi spiste sammen, både min søsters hjemmelavede hindbærsnitter, aftensmad samt gulerodscupcakes lavet af mig. Det var en skøn dag, og jeg fik også et par gaver i anledningen: et gavekort til Matas (som jeg glæder mig til at bruge på en parfume, mmm) og en lækker æske chokolade.



Først om en uge holder jeg en fejringsfest for mine dejlige venner, og ind til da er mine planer bare at sidde herhjemme og nyde min nye titel samt det faktum, at jeg ikke behøver læse til eksamen længere.

fredag den 23. september 2011

hyld, oh hyld

Det lå mig meget nært at fremstille hyldebærsaft, efter i sommers at have lavet hyldeblomstsaft - også selv om det tog lidt tid at finde buske, som jeg ikke havde rippet totalt. Med hjælp fra min skønne søster blev der indsamlet godt 2 kg bær, som jeg lavede saft af.
Jeg fulgte nogenlunde denne opskrift, som siger:

Hyldebærsaft
1 kg hyldebær uden grove stilke
1½ liter vand
4 små, sure æbler
100 g sukker pr liter

Bærrene koges med vandet, til de brister (og vandet får den skønneste farve). Derefter sies det gennem et klæde, jeg brugte et gammelt viskestykke - hvad end du bruger så husk, det får aldrig samme farve igen! Pas også på eventuelle sarte køkkenborde eller redskaber. Eller tøj. Derefter hælder du saften i en ren gryde og koger den op med sukkeret. Jeg tilsatte yderligere en kanelstang, og det blev en succes. Så hælder du den på flasker skyllet i hvilket desinficerende middel du nu foretrækker (Atamon, rom, vodka), og fryser dem, køler dem eller drikker det straks. Du kan også vente med sukkertilsætningen til inden du skal drikke saften, og så blot koge det op der, hvis det behager dig.



Kan med fordel bruges som værtindegave - Kristine blev i hvert fald glad i onsdags :)

torsdag den 22. september 2011

fra en hyggelig aften

Det er vist ingen hemmelighed, at madblogger"klubben" endnu en gang var samlet i går, da jeg tydeligvis er den langsomste af os til at skrive et indlæg derom. Sabina, Line og jeg var inviteret hjem til Kristine, som skulle forsøge at imponere os med sine køkkenkundskaber således at hun kunne blive officielt medlem i vores eksklusive klub. Eller. Såfremt det var sådan, har hun i hvert fald bestået med glans! I får lige nogle billeder, og opskrifterne skulle med tiden blive at finde inde på Kristines egen blog.

Et lille indblik i borddækningen.


Et gigantisk glas med lidt rødvin i - en rødvin som jeg kunne lide, sjældent syn!


Topnice tomathalløj med oksekødsruller på pind. Point for den kreative anretning


Kartoffelpakke


Aubergine"toast" med ost, mmm!


Det bedste af det hele: FANTASTISK dessert, bagte æbler med grillet creme og den skønneste, sprøde kanelcookie. På trods af den lette kvalme jeg fik, da Kristine (næsten) tvang mig til at spise en portion mere, var dette den perfekte afslutning på aftenen. Og bonuspoint for, at hun serverede kaffe.


Nåja og så skulle vi alle forkæles af Line, så Kristine var ikke den eneste, der fik gaver den aften - de dejligste marshmallows med pebermynte.


Tilbage er der kun at sige tak for en dejlig aften, jeg håber, at vi snarest kan gøre det igen!

fredag den 16. september 2011

bittens bacardikugler aka muffin-mordet

Efter længere tids ophobning af kagerester i min fryser lod jeg mig inspirere af Piskeriset til at omdanne disse til romkugler. Det var et spændende lille eksperiment, og resultatet blev som sådan fint. De smagte godt, men var ikke helt på samme niveau som min bagers. Næste gang tror jeg, at jeg vil prøve at tilsætte marmelade af en art, for disse blev lidt for tørre i det. Og så vil jeg også købe romessens, da det eneste rom jeg havde, var Bacardi... som altså ikke smager af rom.

Muffins i alverdens farver klar til at møde død ved elpisker...
Og så døde de - ud over hele køkkenet! Anden metode kan anbefales.
Det fine resultat :)


onsdag den 14. september 2011

i dag

I dag er en skøn dag. Det river og rusker udendøre, men jeg har slet ingen planer, så det gør mig ikke så meget. Dagen startede klokken 8 med, at jeg ikke gad stå op, fordi der var koldt udenfor dynen. Derfor tændte jeg mit tv og så lidt Go' Morgen Danmark ind til jeg havde rustet mig mentalt til at møde kulden. Derefter spiste jeg en sund og nærende morgenmad bestående af havre/ruggrød, et æble, en pære og en kop the. I anledning af, at jeg ingen planer har for dagen, har jeg besluttet at lægge nogle planer. De følger her:

  • Hente vasketøj op fra kælderen
  • Koge æbler til æblegrød (og senere i livet æblekage)
  • Tage resten af opvasken
  • Læse lidt til eksamen
  • Revurdere situationen i mit klædeskab
  • Gå i bad (burde nok stå højere på listen)
  • Lave madplan
  • Se sæsonafslutningen af True Blood
  • Skrive flere blogindlæg
Bonusbegivenheder:
  • Lave romkugler
  • Rydde op i skuffer
  • Se Valgprogram og beslutte, hvor mit kryds skal sættes

Jeg opdaterer løbende!

søndag den 11. september 2011

lagkage til kæreste

Daniel havde fødselsdag den 29. august, men da vi på dagen var ude at spise på Bones' (det var i øvrigt min første gang, og deres spareribs var en god oplevelse!) valgte jeg at undlade kage. Den fik han så i går i stedet.
Jeg indser, at jeg har gjort mig fortjent til titlen som Den Dårligste Blogger I Verden, da det er længe siden mit sidste indlæg (endelig et tidspunkt, hvor det er gavnligt, at min blog ikke fatter at sætte dato på indlæggene i dette layout) - så nu får I altså et billede af et stykke af lagkagen, og så håber jeg, at lavinen med nye indlæg er sat i gang.


Lagkagen består af skønne købebunde, som i bund og grund bare er en form for sukker-luft. Fyldet er kagecreme, banan og makroner, bestilt af modtageren. Da han ikke er fan af flødeskum (hvilket er en brist uden lige!), er den dækket med hindbærskum - flødeskum vendt med sigtede hindbær blandet med lidt flormelis for at fjerne den værste surhed. Jeg blandede også lidt hakket chokolade i skummet ud fra mottoet: chokolade kan ikke skade. Sådan en gang skum smager nu også dejligt, og giver lidt frugt-agtig syrlighed til kagen. Alt i alt var resultatet tilfredsstillende, og jeg skal da ikke sige mig fri for at tage et bette stykke senere.