tirsdag den 29. januar 2013

grove pølsehorn

Jeg ved virkelig ikke, hvorfor jeg først bringer denne opskrift på bloggen nu, for jeg har mildest talt brugt den i årevis. Det er min favoritopskrift på pølsehorn på grund af grovheden og de uendelige variationsmuligheder, så den kan kun anbefales. Især hvis man er kørt træt i de hvide hvede-pølsehorn, man ellers ofte ser.


Grove pølsehorn
16 stk.

50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
5 dl lunken vand
2 spsk olie
1 dl grahamsmel eller anden grov meltype
1 dl havregryn
Hvedemel
8 pølser skåret i halve

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel og havregryn og rør godt rundt.Tilsæt hvedemel, til dejen ikke klistrer mere, og ælt godt.
Sæt dejen til hævning 30 minutter. Herefter æltes den igen, hvorefter den deles i to lige store stykker, som hver rulles ud til en cirkel på et meldrysset bord. Hver cirkel skæres i 8 trekanter, og disse rulles om hver sin halve pølse.
Stil pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Pensl dem med æg, vand eller mælk, og drys eventuelt med sesamfrø eller andet pynt.
Bages ved 225 grader, til de er gyldne.

Det bedste er, at du kan variere disse pølsehorn efter, hvad du lige har liggende. Du kan tilsætte alt muligt til dejen - en rest havregrød, moste kartofler, frø, kerner, revet gulerod - bare sørg for at gøre det, inden du tilsætter hvedemel. Du kan naturligvis også pensle dejstykkerne med ketchup, før du ruller dem om pølsen, for at tilsætte ekstra smag.


(Undskyld at farverne på billederne spasser lidt ud, det er desværre umuligt at tage ordentlige billeder med det lysstofrør, der sidder i køkkenet).

søndag den 27. januar 2013

smilende pandekager

Der har generelt været en vis interesse omkring pandekagerne fra vores brunch, så nu vil jeg gerne have lov at opklare "mysteriet" om, hvordan jeg har lavet dem så fine. Det er simpelthen en pande fra Nordic Ware, som jeg fik i afskedsgave på mit forhenværende job.


Til vores brunch brugte vi en opskrift på amerikanske pandekager, som vi altid bruger herhjemme, men de blev ikke helt pæne nok i denne pande, så jeg besluttede mig for at gøre endnu et forsøg. Da brugte jeg den opskrift, der stod på emballagen til panden, som er en opskrift med kærnemælk. Jeg bringer den lige her.

Små lækre pandekager

1 cup mel (2,37 dl)
½ tsk natron
1 tsk sukker
3/4 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 æg
1 cup kærnemælk
1 spsk smeltet smør

Ophed panden til over middel varme og smør den eller spray med olie/sprayfedtstof. Sigt mel, bagepulver, natron, sukker og salt sammen i en skål, og sæt det til side. Pisk ægget i en anden skål, til det er lyst og luftigt. Tilfør æg, kærnemælk og smør til melblandingen og bland det hele.

Hæld et par spsk dej på panden og steg pandekagen, til oversiden bobler og størkner. Vend og steg til de er flotte og lækre på den anden side også. 



mandag den 21. januar 2013

indflytter-brunch

Det kan vist ikke længere være nogen hemmelighed, at jeg er gravid (hvis du lige nu sidder og tænker 'WTF?!', så følger du for lidt med på bloggen, kig ind noget oftere ;). Derfor var der lidt dilemma omkring den indflytterfest, der naturligvis skulle holdes i anledning af flytningen sidst i november. Jeg havde ærlig talt lidt svært ved tanken om en hytte fyldt med fulde mennesker til langt ud på natten, kombineret med mit faldende energiniveau. Efter at have drøftet det med en del mennesker, besluttede vi os for det mere overskuelige og lige så lækre alternativ: en indflytter-brunch!
Den løb af staben i går, og jeg taler forhåbentlig for alle gæster når jeg siger, at det var et meget vellykket arrangement. Vi var 13 mennesker, og det lykkedes os at lave en passende mængde mad - omend lidt for mange minimuffins, men det er vist typisk mig...

Menuen stod på:
  • Scrambled eggs
  • Brunchpølser
  • Bacon (svin og kalkun)
  • Hjemmebagt brød og rugbrød
  • Diverse pålæg
  • Yoghurt (naturel og pære/banan)
  • Müsli
  • Pandekager med ahornsirup
  • Mini-chokolademuffins
  • Diverse frugt
  • Juice, kaffe, the og kakao + en velkomstdrink af appelsinjuice og alkoholfri "champagne" + frosne hindbær
Den evigt dygtige Line var en gæst til begivenheden, og heldigvis for det, for hun var så venlig at tage nedenstående billede af sin tallerken:


Og glemsomme mig fik kun taget nogle mobilbilleder efter, at folk allerede var gået til fadene...
Vi havde lavet tag-selv-bord ude i vores køkken, så folk kunne fylde deres tallerkener op efter behov.





Vores gæster var endda så skønne og betænksomme, at de havde medbragt gaver til os!

Vi fik et lækkert, uldent uldtæppe, som er meget værdsat af os, men bestemt også den ene af vores katte, som gik helt amok med at gnubbe sig i det. Og så fik vi en god ladning Zone-håndklæder i skønne, friske farver!


Min søster og hendes kæreste havde været morsomme og kreative i deres valg af gaver til os. Da jeg udsendte vores ønsker skrev jeg, at jeg synes der burde stå chokolade på listen, men at min kæreste ikke tillod det. Han skrev desuden, at vi ønskede os ting med Star Wars, men det var jeg personligt ikke enig i. Så af dem fik vi altså lige præcis det, vi hver især ønskede os!


Den lille tillægsgave på billedet er et par ting, Line havde med til mig. En Ingefærsauce fra Sorgenfri (jeg er tydeligvis kendt som den eneste fra Cupcakemafiaen, der er ingefær-fan, haha) og en neglebånds-pen. Min kæreste må selvfølgelig gerne låne, hvis det er...

torsdag den 17. januar 2013

2. babypakke: babysam

I går smuttede jeg forbi Babysam efter den anden babypakke til min samling.
Denne fås ved at bestille online og derefter hente den i din nærmeste Babysam-butik. Nemmere bliver det vist ikke - afhængig af, hvor din nærmeste butik er, naturligvis...
Som udgangspunkt bestiller du selve boksen, men du har mulighed for at tilvælge en gratis Angelcare blespand. Det gjorde jeg naturligvis, da jeg ikke kunne se nogen grund til at lade være.

Her ser du indholdet af min babybox:


  • En pakke Always trusseindlæg
  • En MAM-sut (tilsvarende den, man kan bestille gratis på MAM's Facebookside)
  • En sut fra Navnesutten med teksten "I ❤ Mum"
  • En prøve på Derma Eco Woman ansigtscreme og Derma Eco babycreme
  • En prøve på noget salve mod arp
  • En prøve på Bio-Oil (mod strækmærker)
  • 3 babyskeer fra Hipp
  • En Newborn-ble fra Pampers
  • To blade
  • En masse brochurer og gøgl
Alt i alt synes jeg rigtig fint om denne pakke. Jeg synes tingene er brugbare, og så er jeg glad for Derma-produkterne, fordi jeg bruger Derma i forvejen. På denne måde kan jeg teste, om Derma også er noget for min baby, når den tid kommer. Desuden medfulgte der en rabatkupon til bestilling på Dermas hjemmeside.

Som nævnt bestilte jeg også blespanden, som var noget af et monstrum at slæbe hjem, men hjem kom den.


Jeg vil ikke sige, at det er en skønhed at have stående, men hallo, det er en blespand. Der fulgte i øvrigt en enkelt pakke med af de poser, man skal bruge dertil, som i sig selv er lidt pebrede i prisen.
Nu står den i hvert fald på børneværelset og venter, og så må vi se, om den er noget værd. Jeg har hørt mange blandede meninger.
Og så lige en ros til Babysam-ekspedienten i Aalborg centrum: Normalt ved bestilling af blespanden får man et "særligt" tilbud på refill-poserne, 3 pakker for 130,-. Jeg sagde, at det kunne da være man skulle snuppe sådan nogle med, men den søde dame afbrød: "Nej ved du hvad, jeg kan se at de kommer på tilbud nu her til 3 for 100, så jeg vil simpelthen ikke stå og snyde dig". Så jeg købte ikke poserne, og kan fra i dag af få dem til 100,- :) Fantastisk, hva'?

onsdag den 16. januar 2013

asiatisk nudelsalat med kødboller

Lyder det ikke bare interessant?! Det er en af de mest interessante retter, jeg nogensinde har fremstillet.
Jeg faldt over denne opskrift hos Sabina, og da den så relativt sund ud oven på en uge med usunde og uigennemtænkte retter, røg den på min madplan. Og sikke en glæde den gjorde. Både den pågældende aften, men ligeledes næste dag på kursus, hvor jeg havde rester med i madpakken. Gik hele dagen og glædede mig til frokost!
Især kødbollerne blev jeg virkelig imponeret af. De bliver sådan nærmest glaseret i sojadressingen, og den søde og soja-agtige smag er perfekt til dem, med det sprøde knas af sesam.



Asiatisk nudelsalat med (de bedste) kødboller 
til 2 personer + en madpakke

Kødboller:
400 g. hakket svinekød
1 stort fed hvidløg, presset
1 lille bdt. basilikum, finthakket
1 æg
2 spsk. mel
salt
Dressing:
1/4 dl. sukker
½ dl. soja
sesamfrø

Salat:
150 g. nudler
2 håndfulde salatblade (jeg anvendte faktisk spinat, det havde jeg lige liggende)
½ rød peberfrugt i tern
2 forårsløg i ringe (eller almindeligt løg i små, tynde stykker)
2 gulerødder i tern
Dressing:
saft af 1 lime
1 tsk. sukker

Start med at lave kødbollerne. Rør alle ingredienserne til farsen sammen.
Form den til små kødboller på størrelse med en golfbold. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter eller steg dem på en pande.
Lav herefter dressingen til kødbollerne: kog soja og sukker sammen, til sukkeret er smeltet og det bliver en smule tykt.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Når de er færdige skylles de under den kolde hane et øjeblik, så de ikke klistrer sammen. Klip/skær dem eventuelt i mindre stykker.
Rør dressingen til salaten sammen ved at blande limesaft og sukker. Rør til sukkeret er opløst. Vend alle ingredienserne til salaten sammen med dressingen og anret det i dybe skåle eller et stort fad.
Når kødbollerne er færdige vendes de i soja-dressingen og dernæst sesamfrø.
Anret dem ovenpå salaten og spis med det samme.

Note: Er man lige så vild med lime, som jeg er, kan salaten altså sagtens klare noget mere dressing, end opskriften egentlig siger! Noget andet er, at jeg faktisk godt kunne finde på at drysse nogle sesamfrø i selve salaten - det gav sådan et dejligt knas dertil, når sesamfrøene fra kødbollerne fordelte sig deri.

Sådan så det ud i madpakken dagen efter:

mandag den 14. januar 2013

1. babypakke: matas

Ja jeg kan altså ikke holde min kæft omkring det der graviditet, så læs med eller lad være ;)

Forleden blev jeg helt officielt gravid, da jeg hentede den gratis babypakke fra Matas. Som en gravid, der gerne vil spare penge, er disse babypakker ret attraktive, selv om det kun er småting, man får. Men det er en udmærket mulighed for at få afprøvet nogle forskellige produkter og afgøre, hvilke man vil købe i fremtiden.

Indholdet af babypakken var dette:

  • En Avent sutteflaske, 125 ml
  • 1 ble str newborn
  • 1 ble str midi
  • 1 pakke fodsalt
  • 1 prøve på Matas Alt-i-en ansigtsrens (uden parfume)
  • 1 lille tube Matas Baby zinksalve
  • 1 lille tube Matas Baby lotion
  • 2 eksemplarer af "Vores Børn"
Alt i alt er det da et meget hyggeligt lille ensemble af babyting. Umiddelbart tænker jeg, at sutteflasken er det mest brugbare, men jeg er da også meget glad for de to prøver på babyprodukter, så jeg ligesom kan bedømme, om det er noget jeg selv skal investere i. Jeg ville derfor helt klart have foretrukket flere babyprodukter frem for fodsalt og ansigtsrens, selv om jeg synes det er fint, at der også bliver tænkt på moderen. Jeg ved bare, at jeg næppe får brugt fx ansigtsrensen, for det er jo sådan noget, jeg har i forvejen. I fremtiden kunne det dog være oplagt, at babypakken inkluderede prøver fra Matas Natur-serien, som der jo også er en folder omkring i pakken (hint hint, Matas).

Nåja og så har jeg åbenbart fået den skrabede udgave af babypakken - Cecilie, som også har hentet sin for nylig, har fået to eksemplarer af hvert pleje-produkt ;) Gad vide, hvordan man gør sig fortjent til det...

lørdag den 12. januar 2013

to do

Så er det weekend efter en ganske hård uge på kursus, og som altid når man har fri, er der masser af ting at give sig til. Nogle sjovere end andre.
I går aftes, da jeg var gået i seng, lavede jeg en to do-liste på min telefon, og den smider jeg nu her. Både fordi det så på en måde føles mere bindende, hvis jeg har delt det med offentligheden, men også fordi jeg så nærmest har opfyldt et af punkterne allerede ;)

Tage kød op af fryseren
Sætte opvaskemaskinen i gang
Sortere tøj (dvs. finde det tøj frem, som jeg stadig kan bruge med min voksende mave, og lægge det andet bagerst i skabet)
Skrive ønskesedler (til fødselsdag og indflytterfest)
Blogge (mwahaha. Det er dog planen at skrive andre indlæg end dette)
Rengøre badeværelse
Tørre støv af
Støvsuge
Vaske tøj (vaskemaskinen kører!)
Bage boller (sunde madpakke-boller og chokoladeboller)
Lave joblog på a-kassens hjemmeside
Læse "Liberty" færdig

Listen gælder for hele weekenden, og jeg opdaterer løbende! Spændende, ikke sandt? 

tirsdag den 8. januar 2013

hverdagen banker på

Det har den jo faktisk gjort i hele to dage nu, og jeg må indrømme, at det er hårdt!
Som en del af min skønne aktiveringsproces er jeg begyndt på et kursus i Grundlæggende Regnskab på Aalborg Handelsskole. Jeg har søgt en ret stor mængde af administrative stillinger i min ledighedsperiode, og her har der ofte stået noget om bogføring, som jeg jo ikke har erfaring med. Derfor så jeg det som meget relevant at tage sådan et kursus, frem for at ende i noget meningsløs løntilskud bare for at få tiden til at gå (hvilket det jo ville blive, da jeg max havde 4 måneder at give af).


Ind til videre er jeg godt tilfreds med kurset. Guderne skal vide, at jeg er gået ind i det med absolut nul forstand på firmaer og regnskaber, så i går var mit hoved ved at eksplodere sidst på eftermiddagen. Spækket med nye begreber gik jeg hjem i en zombielignende tilstand. I dag føler jeg faktisk, at der er meget godt styr på det, begreberne hænger bedre fast, og vi har løst nogle konkrete opgaver, der gør det nemmere at forstå.
Selv om det er givende, glæder jeg mig som besat til at have en fridag i morgen! Og på vej hjem kunne jeg da også godt mærke, at jeg trængte til en belønning for at have holdt ud, så ind forbi den billige slikbutik det gik, og nu sidder jeg så her...


søndag den 6. januar 2013

bedste veninde ever!

Så her i forgårs havde jeg mit første rigtige hormonella-craving-anfald. Jeg sad herhjemme og fik akut og meget altoverskyggende lyst til Ben & Jerry's is (fordi Carrie åd is i Kongen af Queens). Og jeg ville så gerne gå i Super Brugsen efter is - men desværre havde jeg på daværende tidspunkt så ondt i mit hofteled, at jeg knap nok kunne gå rundt herhjemme. Det endte med en meget negativ Bitten, der lagde sig op i sengen med sin bog, varm kakao og småkager, og var pylret.

Det er så her, den halvfrelsende engel kommer ind. Ikke så længe efter en statusopdatering på Facebook tikker en sms ind fra selveste Line, som spørger, om hun da ikke skal komme forbi med is i weekenden. Gu' fanden skulle hun da det! Og lørdag eftermiddag dukker hun op med både Ben & Jerry's og Vebbestrup Bananis, som hun "lige havde fundet på tilbud". OMG!

Billede tyvstjålet fra Lines Instagram-profil madmedhjertet

fredag den 4. januar 2013

det der årsskifte...

Som blogger burde jeg for længst have konstrueret et indlæg omkring året der gik, og året der kommer. Det har jeg ikke, så det må jeg hellere lige få gjort.

2012 var året hvor...
- Jeg var på jobsøgningskursus, som bragte mig i fire ugers erhvervspraktik hos et reklamebureau
- Jeg holdt en skøn tøsefødselsdag med masser af kage og SingStar
- Jeg var på Food Expo i Herning med resten af bloggerdamerne
- Jeg endnu engang nød London sammen med min kæreste - denne gang inklusive Harry Potter Studio og M&M's World
- Jeg fik et barselsvikariat hos NORDJYSKE Medier, som bød på et gensyn med dejlige kolleger
- Jeg gik hen og blev gravid
- Jeg fik min Samsung Galaxy S3 (som jeg desværre er gået ind i det nye år uden, da den er til reparation...)
- Jeg flyttede i rækkehus sammen med min fine kæreste og vores to katte

2013 er året hvor...
- Jeg tager et kursus i Grundlæggende Regnskab på Aalborg Handelsskole
- Vores rækkehus bliver færdigindrettet og rigtig pænt
- Jeg bliver mor (det er simpelthen så urealistisk at tænke på!)
- Jeg lige skal finde ud af, hvor meget af alt det her baby-gøgl, jeg vil dele på bloggen
- Der forhåbentlig kommer lidt mere gang i bloggen sådan helt generelt
- Jeg bager mange flere kager og laver meget mere mad - basta!