onsdag den 13. august 2014

mig og mine serier

Jeg kan rigtig godt lide at se serier, og pt har jeg også tid til det, fordi, tadaaa, jeg har sørme stadig ikke fundet et job.
Jeg ser meget sjældent fjernsyn (nogle gange ser vi lige nyheder), men jeg kan godt lide selv at bestemme, hvad jeg vil se, enten online eller nu på Netflix.

I anledning af, at jeg af og til søger inspiration til nye serier, har jeg simpelthen lagt en liste op med de serier, jeg har set, dem, jeg er i gang med og dem, jeg har droppet. Og nåja, et par stykker, jeg aldrig i verdenshistorien vil begynde på. Den kan findes i menubjælken øverst her på bloggen.

Forleden eftersøgte jeg på Facebook en ny serie at gå i gang med. Der kom som altid mange gode bud, men da jeg ikke rigtig kunne tage stilling, faldt jeg over Skins på Netflix, som jeg så begyndte at se.
Det er et britisk teenage-drama, med venskab, kærlighed og stoffer. I ved, hverdag. Jeg kan godt lide at koble af til sådan noget lettere hjernedødt engang imellem, lige så vel som jeg kan lide at se en serie, man rent faktisk skal følge med i for at forstå. Synes dog den er lidt hård, hold kæft der sker mange dårlige ting deri hele tiden. Og så er nogle af personerne simpelthen bare forfærdelige. Men jeg kan ta' det! Er netop gået i gang med sæson 2.

Jeg ved desuden, at jeg skal have set Homeland og House of Cards, kan bare ikke lige tage mig sammen...

Hvilke serier kan du anbefale?

fredag den 8. august 2014

min chilifarm

Jeg er meget stolt over at kunne præsentere min egen private chilifarm for jer!

I foråret købte jeg et par forskellige slags chilifrø, og fik nogle frø af min mor fra nogle gamle, indtørrede chilifrugter. Jeg såede dem i min vindueskarm og ventede spændt. Jeg har aldrig rigtig prøvet at så noget "fra bunden" før, så jeg tror ærlig talt ikke, at jeg forventede specielt meget...
Men de små planter spirede op, og jeg pottede dem om et par gange under deres vækst. Så købte jeg et minidrivhus, så de kunne flytte ud i min have, for de fyldte efterhånden en del i mit køkken. Jeg havde jo sået mange, fordi jeg ikke havde regnet med, at de alle sammen blev til noget.
Og nu, tadaa, bærer de fleste af dem frugt!


Denne plante kan jeg faktisk ikke udelukkende tage æren for, da det er en, jeg har fået af min søster. Hun opfostrede den i et drivhus nærmest fra start, så den er lidt foran mine, der først kom i drivhus senere. Som I kan se, er der store, dejlige chilifrugter på den allerede, og der nok omkring 20 kommende frugter i alt. Jeg aner ikke, hvornår de er modne, min søsters fra samme pose frø er blevet røde, men disse viser ingen tegn på farveskift.


Dette er min yndlingsplante, er den ikke bare yndig? Det er en "Fish", og se lige dens små, spraglede frugter...






Og ih, den her! Den er lidt mindre end de andre, da den blev sået senere, ud af en lille rød chili fra min mor. Jeg undrer mig en del over, at der kommer disse mørkelilla frugter ud af det, men I guder, hvor er den smuk!

Jeg har mange flere planter, men disse er mine stoltheder. Glæder mig til at se, hvor mange frugter jeg ender med, og om jeg kan finde noget at bruge dem til - ud over at lege Chili-Klaus.

tirsdag den 5. august 2014

næste års kalendergaver: tjek!

Jeg fik besøg af to dejlige veninder fra min gymnasietid i dag. Til daglig bor de faktisk i den anden ende af landet, så det var rigtig rart, at vi kunne finde tid til at ses alle tre, mens de var på disse kanter.
Nå men den ene af dem kommer så til min store forundring vadende med en stor vasketøjskurv fyldt med legetøj...
Hendes far er frisør, og har en kunde, der tydeligvis er lidt af en samler. Han får løbende mærkelige ting af hende, som hun "lige har fundet i kælderen", fordi hun køber en del ting, hun ikke får brug for. En dag havde min veninde så set, at han havde fået en pakke tusser, og hun spurgte, om hun ikke måtte tage dem med til Dexter. Det måtte hun selvfølgelig, og han ville da også lige spørge hende, om hun havde noget mere legetøj liggende, som han kunne få. Det viser sig, at hun i tidernes morgen (i 90'erne, efter legetøjet at bedømme) har købt legetøj til sin mands børnebørn, som er tvillinger, hvorfor der er to eksemplarer af det hele. Og det fik han da lige leveret i en stor kurv, så Dexter kunne få glæde af det.

Det er edderbankeme fint - så nu er kalendergaverne til julen 2015 klaret (eller hvornår han nu bliver gammel nok til de forskellige ting)!
Skal lige have tjekket, om tusserne er tørret ud...