Lækre fastelavnsboller med creme
Dej
2 dl mælk
50 g gær
1½ dl fløde
3½ spsk sukker
125 g blødt smør
½ tsk salt
450 g mel (sådan cirka, ind til dejen er i en tilstand, hvor man vil kunne rulle den ud uden den klistrer)
Creme
6 dl mælk
4 æg
6 spsk sukker
2 spsk vanillesukker
4 spsk Maizena mel
Smør smeltes i en gryde, mælk tilsættes så temperaturen er lillefinger-varm.
Gær smuldres, og det lunkne mælk/smør røres ud i gæren.
Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time.
Herefter laves cremen.
Alle ingredienser blandes sammen og varmes i en gryde i 20 min. til det har en passende cremet konsistens. Pas på, at den ikke brænder på, og pisk derfor jævnligt i den. Stil den da til afkøling. Hvis det er koldt udenfor passer det gerne med at cremen er afkølet, når dejen er færdig med at hæve. Ellers kan man rokere om på rækkefølgen, og lave cremen først.
Herefter deles dejen i firkanter og cremen fordeles på dem, 1-2 spsk i hver, alt efter hvor vild med creme man er. De lukkes sammen og vendes. Lad dem efterhæve 1 time.
Bages ved 225 grader i 10-15 min. alt efter ovntype.
Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.
Dejen skæres ud i firkanter.
Bollerne står til hævning.
Mmmh... plads til creme er vigtigt! God bedring :)
SvarSletJa, det er det vigtigSTE :) Tak for bedringen.
SletMeget plads til meget creme= totalt ynglings:)
SvarSletDe ser rigtig lækre ud! Jeg har ikke fået taget mig sammen til at bage nogen, så det er egentligt lidt kedeligt..
Det lader ikke til, at jeg er den eneste, der spiser fastelavnsboller for cremens skyld ;) Hvis jeg ikke lå syg ville jeg totalt bage en ladning mere.
SletGodt opskriften kunne bruges :D
SvarSletDen var jo mega lækker! :D
SletJeg er kronisk bagefter, så jeg mangler stadig at bage fastelavnsbasser!
SvarSletGuuud, hvor ser de lækre ud Bitten! HAPS! og ligesom alle I andre, så er jeg også ret vild med ideen om mere plads til mere creme :D HAPS!
SvarSlet