mandag den 27. februar 2012

lækker rødvinslasagne

Under mit sidste besøg hos Line blev jeg heldigt nok udsat for denne rødvinslasagne, som jeg straks måtte genskabe herhjemme grundet min kærestes store lasagne-kærlighed. Den blev også spist med stor fryd og omtalt pænt over for alle hans venner. For mit vedkommende må jeg også sige, at det er den bedste lasagne, jeg nogensinde har smagt, og jeg glæder mig allerede til at få den igen! Opskriften er naturligvis taget direkte fra Lines blog.
Lasagne har sjældent været nogen fotogen ret, men jeg har alligevel taget billeder... Som I også kan se, serverede jeg den med en meget simpel salat på grund af det begrænsede indhold af køleskabet, men en anden gang vil jeg være mere kreativ!


Lasagne med rødvin og bacon
1 lille bradepande fuld

450 g. tørre lasagneplader
115 g revet parmesan
25 g smør
4 spsk olie
1 løg, finthakket
200 g. bacon i tern
1 stor gulerod, hakket meget fint
1 stilk bladselleri, hakket fint
2 fed hvidløg, knust
500 g. oksekød
3 1/2 dl rødvin
400 g. hakkede tomater fra dåse
1 laurbærblad

Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt løg og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt herefter bacon, gulerod, bladselleri, hvidløg og lad det hele simre i yderligere 5 minutter.
Tilsæt oksekødet og brun det godt. Tilsæt vin, tomater, laurbærblad samt salt og peber. Lad saucen småsimre i 45-60 minutter.

Bechamelsauce
7 1/2 dl mælk
1 laurbærblad
lidt revet muskatnød
115 g smør
75 g mel
salt og friskkværnet peber

Varm mælken op med laurbærbladet og muskatnød til lige under kogepunktet.
Lad blandingen stå på et koldt blus i 15 minutter.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og lad det koge i 1 minutter.
Tag laurbærbladet fra og rør mælken i mel/smørblandingen mens der piskes.
Bring saucen i kog under piskning og lad den koge til den er blevet tyk. Smag til med salt og peber.
Find et firkantet fad frem og fordel et lag kødsauce deri. Læg pastaplader ovenpå, endnu et lag kødsauce, pastaplader og bechamelsauce. drys med lidt parmesan, gentag lagene og drys med parmesan til sidst.
Læg små smørklatter på lasagnens overflade og bag den ved 200 grader i 30 minutter. Tag den ud og lad den hvile i 5 minutter før servering.

søndag den 19. februar 2012

nu er det jo fastelavn

Ja, det har jeg hørt, at det er. Personligt tilbringer jeg bare min tid i skiftevis sengen og sofaen, med hovedet fyldt af forkølelse. Men derfor synes jeg stadig, at det er det rette tidspunkt at bringe en opskrift på fastelavnsboller, som jeg lavede for nylig. Opskriften er denne fra Carina, hun ligger altså inde med nogle dejlige opskrifter. Denne var ingen undtagelse, og bollerne kan anbefales! De får en dejlig konsistens, og har potentiale til at rumme en betragtelig mængde af creme, hvilket jo er grunden til, at man overhovedet spiser fastelavnsboller...


Lækre fastelavnsboller med creme
Dej
2 dl mælk
50 g gær
1½ dl fløde
3½ spsk sukker
125 g blødt smør
½ tsk salt
450 g mel (sådan cirka, ind til dejen er i en tilstand, hvor man vil kunne rulle den ud uden den klistrer)

Creme
6 dl mælk
4 æg
6 spsk sukker
2 spsk vanillesukker
4 spsk Maizena mel

Smør smeltes i en gryde, mælk tilsættes så temperaturen er lillefinger-varm.
Gær smuldres, og det lunkne mælk/smør røres ud i gæren.
Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time.
Herefter laves cremen.
Alle ingredienser blandes sammen og varmes i en gryde i 20 min. til det har en passende cremet konsistens. Pas på, at den ikke brænder på, og pisk derfor jævnligt i den. Stil den da til afkøling. Hvis det er koldt udenfor passer det gerne med at cremen er afkølet, når dejen er færdig med at hæve. Ellers kan man rokere om på rækkefølgen, og lave cremen først.
Herefter deles dejen i firkanter og cremen fordeles på dem, 1-2 spsk i hver, alt efter hvor vild med creme man er. De lukkes sammen og vendes. Lad dem efterhæve 1 time.
Bages ved 225 grader i 10-15 min. alt efter ovntype.
Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.

 Dejen skæres ud i firkanter.


Bollerne står til hævning.

tirsdag den 14. februar 2012

26-års fødselsdagsfest

Jeg holdt jo så den her fødselsdagsfest i lørdags, og den forløb fantastisk. Det kan aldrig gå galt, når man har inviteret alle sine sødeste veninder og inkluderer alkohol og kage. Og Singstar... Jeg havde ret ondt i halsen dagen efter.

Traditionen tro har jeg taget et billede af gavebordet, der ligeledes traditionen tro rummede finere gaver, end jeg havde drømt om!


En altid velkommen pengegave, to Menu termokrus mere, chokolade, maltmel, mere chokolade, et udvalg af Nespresso-kapsler og fine theposer, en Cupcake-bog, den smukkeste ring jeg nogensinde har set (den ser sådan her ud), bogen Niceville OG ikke mindst en meget intern-joke-t-shirt med Chuck Bass fra Gossip Girl og lytteprinsen Louis på bagsiden. Åh hvilken morskab.

Jeg havde som nævnt bagt nogle cupcakes (vanille med Nutella-frosting), som blev meget vel modtaget af gæsterne. De blev pyntet med levende lys, og var i det hele taget rigtig fine. Se bort fra de rå mængder af vin i baggrunden.

torsdag den 9. februar 2012

geburtstag

Hej blog,
Jeg havde fødselsdag i mandags, som blandt andet blev fejret hos konsulenthuset ballisager med jobsøgning. Sikke en fest. Men helt galt var det ikke, for da jeg kom hjem, gik Daniel og jeg over til bageren, og jeg fik årets første fastelavnsbolle. Dem med fløde. Hvorfor glemmer jeg altid, hvilken overvældende kvalme de giver halvvejs igennem? Men de er så gode!
Da kvalmen havde lagt sig, skulle vi på Bone's og spise, hvor jeg jo fik gratis spareribs, og Daniel gav drikkevarer. Ikke dårligt. For ikke at gå sultne i seng gik vi derefter ind og blandede en pose slik og tog hjem og så nogle afsnit af Dexter.
Dagen så umiddelbart ud til at blive ganske gaveløs, da Daniel havde bestilt SingStar til mig fra Amazon, og det derfor først var på vej med posten. Imidlertid var jeg så heldig, at jeg dagen forinden havde fået min fødselsdagsgave fra mine forældre med hjem, som jeg derfor kunne åbne på dagen. Og indholdet var dette fine syn:


(Endelig) en udvidelse til min samling af Menu Verner Panton termokrus! Juhuu! Dertil et sjovt stålsæbe, som skulle fjerne køkkenlugte - jeg glæder mig til at prøve det - et skønt kvadratisk Rosendahl glasfad og en SPÆNDENDE plade økologisk håndlavet chokolade med rosa peberkorn (stadig usmagt, men det varer ikke længe, førend jeg tager springet...). Nåja og et nuttet Hello Kitty-fødselsdagskort :)

I morgen skal jeg hjem til mine forældre, hvor vi skal fejre både min og min mors fødselsdag med fastelavnsboller, cheesecake og mad fra Australian BBQ, og på lørdag holder jeg tøsefødselsdag med de fineste veninder af alle, så løjerne er heldigvis langt fra slut.