fredag den 3. maj 2013

aalborg fødevarefællesskab - og min første gæsteblogger!

Ind til nu har jeg ikke helt set fidusen i at have gæstebloggere, men da Louise fra min gymnasieklasse bad om hjælp til udbredelse af et godt budskab, tænkte jeg, at én gang skulle være den første. Så derfor kommer nu: Mit første indlæg fra en gæsteblogger!

--

Først; en stor tak til Bitten som har givet lov til dette gæsteindlæg. Hvilken ære at være din første gæsteblogger! :) Hvis du går op i, hvad du putter i munden – og prisen på det – så læs endelig videre…

Torsdag den 21. marts blev foreningen Aalborg Fødevarefællesskab stiftet med det formål at gå sammen om at købe lokalt producerede økologiske fødevarer direkte fra landmændene.
Vi, i foreningen, er meget stolte af den store interesse, vi har modtaget – første udlevering af grøntsager bød på 26 tilmeldte. Vi har haft en forrygende start og glæder os over den fortsatte vækst.
Vores første udlevering blev efterfulgt af hyggelig fællesspisning tilberedt med grøntsager fra ugens pose.


Måske nogle af jer derude kender til konceptet? Det er bl.a. kendt fra andre store danske byer og grundprincippet er, at det altid skal kunne betale sig at købe økologisk, og at det skal være mere gennemskueligt, hvor den mad, vi spiser, kommer fra. Du har måske også hørt om det på DR2, hvor River Cottage udsendelserne har vist nogle af fordelene ved fødevarefællesskaber – ellers synes jeg, du skal se programmerne online (fx via http://www.dr.dk/tv), da jeg synes, de er en stor inspiration generelt!


Aalborg Fødevarefællesskab er baseret 100 procent på frivillige kræfter - og for at det hele kan køre rundt, må medlemmerne til gengæld for de billige og bæredygtige grøntsager hjælpe til i op til tre timer om måneden i forbindelse med fx pakning, udlevering af grøntsager, landbrugsbesøg, arbejde med hjemmeside, oprettelse af opskriftsforum og andet. Jeg er medlem af kommunikationsgruppen – og derudover findes en administrationsgruppe og en indkøbsgruppe. Vi er alle interesserede i flere kræfter, der har lyst til at gøre en indsats – og hvis du som mig læser en uddannelse, der giver dig særlige kompetencer i forhold til vores arbejdsopgaver, er det jo kun en bonus!
Indmelding i foreningen koster 100 kr., som udelukkende går til at drive foreningen. Alle har mulighed for at blive medlem, og det er selvfølgelig op til det enkelte medlem, om der ønskes økologiske grøntsager hver uge – eller sjældnere. En pose økologiske og bæredygtige grøntsager koster 100 kr. – og på trods af at vintersæsonen ikke byder på mange forskellige ting, indeholdte den første pose både kartofler, gulerødder, løg, rødbeder, porrer og æbler.


Har du lyst til økologiske og bæredygtige grøntsager, er det endelig med at blive medlem. Der er plads til alle – og da alt ordnes af medlemmerne, har du mulighed for at få medbestemmelse over fremtidige samarbejdsaftaler med økologiske landmænd, arrangementer mv. Vi har mange ideer, vi arbejder for at føre ud i livet og kan altid bruge flere!
Jeg håber, vi ses i Aalborg Fødevarefællesskab – kontakt mig endelig, hvis der er noget, du vil vide. Jeg skal også nok følge med i kommentarboksen her på bloggen.
Du kan læse mere omkring det praktiske på www.aalborgff.dk og de mere uformelle diskussioner og idéudvekslinger på www.facebook.com/AalborgFodevarefaellesskab

//Louise (skovhus.louise@gmail.com)

3 kommentarer:

 1. Det lyder altså som et RIGTIG godt koncept! Jeg har stiftet bekendtskab med det før og det er helt sikkert også noget jeg vil kigge nærmere på :D
  Dejligt du lige lod en gæsteblogger ind Bitten og tak for det!

  SvarSlet
 2. Spændende koncept! Jeg kunne godt overveje at prøve det af, men har ikke tiden til det frivillige arbejde i foreningen, da jeg allerede arbejder frivilligt et andet sted... Det er ellers et super spændende koncept!

  SvarSlet
 3. Hej piger!

  Dejligt at høre I også synes, det er spændende - smut endelig forbi hjemmesiden eller smid mig en mail, hvis I har spørgsmål :-) I er også velkomne til at skrive med spørgsmål omkring det frivillige arbejde - det er ikke så slemt, som det måske lyder, selvom jeg udmærket forstår dig, MissMuffin:-)

  /Louise

  SvarSlet