søndag den 9. september 2012

jeg er ikke i aarhus

Lige nu skulle jeg og resten af Cupcakemafiaen gerne vandre rundt i Aarhus til Food Festival, men sådan gik det desværre ikke. Diverse lidelser brød ud hos nogle af medlemmerne, og de resterende medlemmers biler havde ikke mulighed for at transportere os alle. Det er selvfølgelig ærgerligt, men ikke noget man kan gardere sig imod, så vi må tage det sure med det søde og håbe, at vi en anden gang får mulighed for at tage revanche.

Der er dog heldigvis også fordele ved sådan en pludselig fri-søndag. Jeg har haft god tid til at udsove efter min kærestes fødselsdagsfest i går, og har haft en stille og rolig formiddag, hvor jeg blandt andet fik afprøvet en portion "overnight oatmeal" (med den lidet flatterende oversættelse "køleskabshavregrød").


Jeg fandt inspiration hos Xenia, og lavede min version med havregryn (1½ dl), mælk (2 dl) og skyr (1½ dl). Det er så nemt så nemt, man rører disse tre ting sammen aftenen før, kommer i en bøtte med låg, og så er det velsmagende resultat klar til næste morgen. Altså selve grøden smager jo ikke af så meget, det er mere som en slags ekstra fyldig yoghurt. Men der er mulighed for at "pynte" med alt muligt, frugt og nødder og den slags, og man kan sikkert også tilsætte smagsgivere til selve grøden. Det er i hvert fald en rar, mættende morgenmad, som kan varieres for evigt. Jeg ser eksempelvis frem til en mere julet version med æbler og kanel!

Derudover forsøger jeg at få mest muligt ud af dagen ved at lave et par gode, huslige gerninger. Og mon ikke der bliver tid til at slappe lidt af med en bog? Det er jeg ret sikker på.

7 kommentarer:

 1. Lad nu vær', det lyder lækkert med sådan en overnight grød. Lidt skægt at skulle spise kold grød, når man er vant til den varme havregrød, men det skal da så absolut afprøves herhjemme også. Uuuhm! Skønt du har været huslig idag - jeg udnytter bare fridagen med TOTAL afslapning, og snart skal et nybagt brød nedlægges og underkastes til nutella-helvedet! JEG GLÆDER MIG til at agere bøddel :) Muhahaha!

  Næste år satser vi altså lige på, at ingen kommer uheldigt afsted med sygdom og nedfald, så vi kan komme til den festival - deal? :)

  SvarSlet
 2. Deal!
  Jeg tænkte også grøden ville være skør, når den var kold, men jeg fik ingen associationer til varm havregrød, så det var slet ikke så slemt. Det var, som skrevet, mere ala yoghurt :)
  Og så holdt du lige mund med dit nybagte brød og nutella! Jeg har slet intet nybagt brød, ak o ve...

  SvarSlet
 3. Hmm nu har jeg efterhånden luret på det længe og jeg tror at din grød har gjort udslaget :) jeg må simpelthen lave det til min morgenmad på arbejde engang. Mon ikke blåbær/tranebær yoghurt kan bruges :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kloge Line, jeg havde da slet ikke tænkt på, at man kunne benytte yoghurt med smag! Meld endelig tilbage, hvis det prøves :)

   Slet
  2. Det er lækkert og jeg har lige lavet en portion til i morgen :)

   Slet
 4. Jeg forsøger ihærdigt at finde en version af havregrød som jeg kan få til at glide ned - og jeg tror faktisk at du har reddet min mission!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil da ikke klage, hvis jeg har fundet løsningen på dette vigtige problem :) Håber det lykkes!

   Slet