fredag den 22. februar 2013

cheesecake brownie med hindbærskum

Nå, men jeg havde jo fødselsdag den her dag for længe siden... og selv om det ikke blev til den store festlighed på selve dagen, havde jeg inviteret min nære familie forbi til boller, kakao og kage den efterfølgende weekend. Endelig en anledning til at bage. Det blev til en cheesecake brownie med hindbærskum, og den er uden tvivl en af de bedste kager, jeg nogensinde har fremstillet og ædt. Hindbærskummet alene kunne jeg sagtens kværne en hel skål af!
Kagen er allerbedst hvis du laver bunden dagen før den skal spises.

Jeg har valgt at nakke opskriften fra Lines blog, selv om jeg faktisk brugte den fra Hummingbird-bogen, for Lines er bare meget mere enkel at følge. Undtagen når hun insisterer på at bruge husblas i hindbærskummet, der sætter jeg grænsen ;) Men hvis du ligesom hende er til en mere fast skum, så kig forbi hendes opskrift og se fremgangsmåden.

  
Cheesecake brownie med hindbærskum


Brownie
200 g mørk chokolade
200 g smør, stuetemperatur
250 g flormelis
3 æg
100 g hvedemel

1. Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen eller over vandbad. Lad den afkøle mens du fortsætter.
2. Pisk smør og sukker godt og luftigt.
3. Pisk æggene i et ad gangen og pisk godt efter hvert æg.
4. Rør melet i lidt efter lidt, til dejen er ensartet.
5. Rør til sidst den smeltede chokolade i.
6. Fordel dejen i en smurt springform på 25-26 cm.

Cheesecake
400 g flødeost (ikke light!)
150 g flormelis
½ tsk vanilleekstrakt men meget meget gerne kornene af 1 vanillestang
2 æg

1. Pisk flødeost, flormelis og vanille sammen ved lav hastighed.
2. Pisk æggene i et ad gangen med piskeris ved håndkraft og pisk godt efter hvert æg.
3. Massen skal være helt ensartet, men pas på ikke at overpiske så osten skiller.
4. Smør osteblandingen oven på browniedejen og fordel den, så den ligger helt glat.
5. Bag kagen ved 170 grader i 45-55 min. Hold specielt øje med at brownielaget er bagt færdigt, dvs. lidt snasket, men der må ikke være meget dej på tandstikken du tester med.
6. Lag kagen afkøle helt, pak kagen og springformen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl til dagen efter.

Hindbærskum
150 g frosne hindbær, optøede
100 g flormelis
3 dl piskefløde

Pisk flødeskum med flormelis stift. Mos hindbærrene og vend dem i flødeskummet, til den er ensartet.
Fordel hindbærskum på kagen og pynt eventuelt med friske hindbær.

4 kommentarer:

  1. Mmmm! Sådan en rigtig sommerdrøm af en kage! ♥

    SvarSlet
  2. Mmmm... lækkert, lækkert :)

    SvarSlet
  3. Hvor pudsigt, den lavede jeg præcis for en uge siden til gæster for første gang og snuppede den også fra Lines blog, selv om jeg har bogen:-) Jeg lægger min på en af dagene, men den var godt nok god...ikke sidste gang jeg laver den

    SvarSlet