tirsdag den 20. december 2011

berlin #1: julemarkedernes paradis

Nu er det på tide, at vi begynder Berlin-kavalkaden! Nogle af tingene giver bare mest mening at berette om inden jul.
Den ting, jeg elskede mest ved turen til Berlin, var nok deres julemarkeder - det vil næppe overraske nogen. Så vidt jeg har forstået, er der omkring 70 julemarkeder i byen, så der var nok at tage af. Desværre besøgte vi kun en lille andel af dem, men det berigede mit sind meget.

Det var især hyggeligt at besøge dem om eftermiddagen og aftenen, hvor der ikke blev sparet på julebelysningen! Her julemarkedet ved Opernpalais, Unter den Linden

På markederne kunne man mere eller mindre erhverve sig alt. Naturligvis var der et væld af boder med julepynt, hvoraf et eksempel kan ses på nedenstående billede med en dame, der høfligt ignorerer mig.


Derudover var der masser af gaveartikler, især huer og hjemmesko i diverse arter af uld var populære. Der var også mange boder, der solgte slik og mad - blandt andet kunne man ofte få stegte champignoner med hvidløgssauce af en art, det smagte virkelig godt, selv om det kun lykkedes mig at smage en af min svigermors, fik aldrig købt min egen portion.
Der var også boder med mere udvidede madkoncepter, blandt andet kom vi forbi denne ultra hyggelige bagerhytte, hvor de lavede pizzaagtige små brød med ting ovenpå.


De andre madboder så også ofte virkelig indbydende ud, fordi de valgte at lægge et lille udvalg af grøntsager i vinduet.


Det var nu ikke fordi jeg købte mig fattig på disse markeder, men fandt et par småting, blandt andet julepynt til min kære mor og fine honningkagehjerter til min far og søster.

3 kommentarer:

 1. Jeg elsker også julemarkeder :) det er bare så hyggeligt! Det kunne være fantstisk at besøge både London, Berlin og New York ;)

  SvarSlet
 2. Smukt!

  elskershopping.blogspot.com

  SvarSlet
 3. Line, ja i samme december måned helst! ;)

  SvarSlet