mandag den 27. februar 2012

lækker rødvinslasagne

Under mit sidste besøg hos Line blev jeg heldigt nok udsat for denne rødvinslasagne, som jeg straks måtte genskabe herhjemme grundet min kærestes store lasagne-kærlighed. Den blev også spist med stor fryd og omtalt pænt over for alle hans venner. For mit vedkommende må jeg også sige, at det er den bedste lasagne, jeg nogensinde har smagt, og jeg glæder mig allerede til at få den igen! Opskriften er naturligvis taget direkte fra Lines blog.
Lasagne har sjældent været nogen fotogen ret, men jeg har alligevel taget billeder... Som I også kan se, serverede jeg den med en meget simpel salat på grund af det begrænsede indhold af køleskabet, men en anden gang vil jeg være mere kreativ!


Lasagne med rødvin og bacon
1 lille bradepande fuld

450 g. tørre lasagneplader
115 g revet parmesan
25 g smør
4 spsk olie
1 løg, finthakket
200 g. bacon i tern
1 stor gulerod, hakket meget fint
1 stilk bladselleri, hakket fint
2 fed hvidløg, knust
500 g. oksekød
3 1/2 dl rødvin
400 g. hakkede tomater fra dåse
1 laurbærblad

Varm olien i en tykbundet gryde, tilsæt løg og lad det simre i 5 minutter. Tilsæt herefter bacon, gulerod, bladselleri, hvidløg og lad det hele simre i yderligere 5 minutter.
Tilsæt oksekødet og brun det godt. Tilsæt vin, tomater, laurbærblad samt salt og peber. Lad saucen småsimre i 45-60 minutter.

Bechamelsauce
7 1/2 dl mælk
1 laurbærblad
lidt revet muskatnød
115 g smør
75 g mel
salt og friskkværnet peber

Varm mælken op med laurbærbladet og muskatnød til lige under kogepunktet.
Lad blandingen stå på et koldt blus i 15 minutter.
Smelt smørret i en gryde, rør melet i og lad det koge i 1 minutter.
Tag laurbærbladet fra og rør mælken i mel/smørblandingen mens der piskes.
Bring saucen i kog under piskning og lad den koge til den er blevet tyk. Smag til med salt og peber.
Find et firkantet fad frem og fordel et lag kødsauce deri. Læg pastaplader ovenpå, endnu et lag kødsauce, pastaplader og bechamelsauce. drys med lidt parmesan, gentag lagene og drys med parmesan til sidst.
Læg små smørklatter på lasagnens overflade og bag den ved 200 grader i 30 minutter. Tag den ud og lad den hvile i 5 minutter før servering.

12 kommentarer:

  1. Åh det var den fermøse lasagne, som Michael snakkede om :) så den må vi hellere få afprøvet :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan jeg kun anbefale, håber ikke den vil skuffe ham, hehe.

      Slet
  2. Jeg tror nok lige, at det her er en lasagne for både Peter og jeg! Tak for opskriften Bitten :) MUMS, den skal snart afprøves.

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror det er en lasagne for ALLE! :D

      Slet
  3. Uhm, den ser altså rigtig dejlig ud. Ikke tosset at en der ikke er vild med rødvin ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er knaldgod! Var heldig at kæresten havde fået 3 flasker rødvin for noget tid siden, som ingen af os drikker, så en af dem kunne jo passende gå dertil.

      Slet
  4. Kødsovsen er præcis den opskrift jeg plejer at lave til spaghetti med kødsovs - og den er genialt god :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Uh, luksuriøs kødsovs :) Det vil jeg da også lave næste gang så.

      Slet
  5. Lasagne er det BEDSTE! Godt gået med hjemmelavet bechamelsauce. De sidste par gange har jeg brugt mascarpone, og det er nu også ganske godt :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan tro jeg også var nervøs, da jeg skulle lave saucen. Det havde jeg ikke prøvet før, hehe. Men det kan sørme godt betale sig :)

      Slet
  6. Ooooiii den der lækker ud! Må absolut prøves!

    SvarSlet