onsdag den 7. januar 2015

nyt år, nye udfordringer

Jeg er træt, træt, TRÆT af at være arbejdsløs. Det er der tydeligvis ikke særlig meget at gøre ved, så jeg har valgt at foretage et karriereskifte. Jeg har simpelthen meldt mig til HGS.

Nu har jeg søgt job i mere end 2 år uden resultat. Mange af de stillinger, jeg søger, er administrative, hvor der ofte efterspørges kontor-færdigheder. Jeg er godt nok velsignet med et grundlæggende kursus i regnskab, men det er åbenbart ikke et salgstrick, der virker. Så i jagten på et job tager jeg mig da lige en kontoruddannelse.


Jeg havde godt nok ikke troet, at jeg skulle bruge 5 år af mit liv på en universitetsuddannelse og så ende med at skulle uddanne mig yderligere i kampen for at nå ud på jobmarkedet. Jeg ved heller ikke, om det virker, eller om arbejdsgivere stadig vil mistænke mig for at være overkvalificeret til kontorstillinger (hvilket, let's face it, er røv-og-nøgler-undskyldningen for ikke at ansætte folk! Jeg søger et job, fordi jeg vil have det, uafhængig af min uddannelsesmæssige baggrund). Det må tiden vise.
Lige nu har jeg ikke andre våben at trække, så de næste 3 måneder af mit liv bliver på SU. Så får jeg da i det mindste en pause fra Jobnet og a-kassens tunge åndedræt i min nakke.

Jeg har ingen idé om, hvad det er, jeg går ind til, så ønsk mig held og lykke.

9 kommentarer:

 1. Jeg har lige været der. Blev færdig november 2014. Min klasse og den anden studenterklasse var jeg suverænt alderspræsident. Alle andre kom næsten direkte fra gym.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber virkelig, at der er flere i min situation! Orker ikke at rende i Gaden hver torsdag, fredag og lørdag... ;)

   Slet
 2. Synes det er et supersejt skridt at tage! Krydser fingre for at det bliver en god oplevelse, og at det kan give dig nye jobmuligheder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, et eller andet skridt skulle jeg tage :)
   Jeg er i hvert fald meget spændt på oplevelsen, det kan ikke gå helt galt.

   Slet
 3. Super idé søde Bitten, dagpengeland er squ også røv og nøgler!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må du nok sige! 3 måneder væk fra det helvede bliver en fest.

   Slet
 4. Jeg sidder i en stilling hvor jeg blandt andet ansætter administrative medarb. Jeg synes ikke at det er en dårlig undskyldning ikke at ansætte ac'er i HK stillinger. En kontoruddannelse er faktisk en uddannelse hvor man får nogle færdigheder som man ikke får via en ac-uddannelse. (Er selv cand.scient.adm af uddannelse). Jeg har haft ac'er i HK stillinger og de bliver altså ikke ret lang tid, for de bliver ikke udfordret nok og lønnen er altså også lavere på HK startløn end ac startløn.
  Mvh Dea

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu mente jeg også, at det er en dårlig undskyldning, hvis de EFTER jeg bliver kontoruddannet stadig ikke gider ansætte mig, fordi jeg har en kandidat.
   Jeg er godt klar over, at man får nogle færdigheder - det er da derfor, jeg vælger at påbegynde HGS.
   Lige nu er jeg i øvrigt ligeglad med lønniveau, bare der er en løn. Og jeg er sikker på, at jeg vil blive mere udfordret end jeg gør herhjemme i sofaen.

   Slet
 5. Godt for dig Bitten! Fedt at du gør noget ved det og tager springet! Gid jeg kunne gøre det samme, men vi kan desværre ikke få det til at løbe rundt herhjemme, hvis jeg skulle på elevløn eller SU (som jeg forresten heller ikke har mere af...)
  Nu håber jeg det giver pote!

  SvarSlet