torsdag den 28. april 2011

hjemmelavet koldskål + kammerbørger

Goddag goddag *bukker og nejer*.
I går tvang jeg Line på besøg, da jeg skulle låne hendes bagagevægt, og samtidig havde i sinde at interviewe hende. Jeg er en meget krævende værtinde. Et stykke tid forinden havde jeg planlagt at lave koldskål, da jeg var faldet over en ægge-løs opskrift hos den fine LaTascha, der endda også inkluderede hjemmelavede kammerjunkere. Sådanne huskede jeg kun svagt fra hjemkundskab i 7. klasse, hvorfor de også måtte afprøves. Skæbnen var, at Line selvsamme dag på Facebook pev over, at hun havde længtes efter koldskål i dagevis, hvis ikke ugevis. Jeg så mit snit til at fremstå som den perfekte veninde.

Det var min første æggeløse koldskål, og jeg må indrømme, at jeg var skeptisk. "Hvordan kan den blive cremet?", tænkte jeg. Samtidig var den manglende risiko for Salmonella nedslående. Men fra nu af vil jeg kun lave den æggeløs! Den skiller ikke, mens den står i køleskabet, og den smager mindst lige så dejligt. Jeg anvendte nogenlunde den opskrift, LaTascha havde bragt i sit indlæg.
Kammerjunkerne blev også tæt på perfekte. Problemet med dem fra Karen Volf er, at de opløses efter et splitsekund i koldskålen, og jeg vil have dem knasende, hvorfor jeg altid dumper dem en efter en i skålen og skovler dem i hovedet på rekordtid. Disse blev ikke bløde af at tilbringe lidt tid i den flydende masse, og så smagte de dejligt og måske knap så meget af kage, som dem man køber ofte gør. Derudover var de super hurtige at lave. Line og jeg pønsede på fremtidige junke-eksperimenter med grovere meltyper eller eksempelvis nødder. Ud over kammerjunkere tilsatte vi en skive Vienetta-is (!!!) og jordbær.
Nyd det!


Koldskål med vanille og citron
1/2 L kærnemælk
1/2 L tykmælk eller ymer
ca 2 spsk citronsaft
ca 2 spsk vanillesukker
ca 4 spsk sukker


Tykmælk eller ymer hældes i en skål og citronsaft, vanille og sukker røres i. Kærnemælken tilsættes under omrøring og koldskålen smages til.

Kammerjunkere med vanille
50 stk.

125 g hvedemel + lidt til æltning
1 tsk bagepulver
3 tsk vanille
40 g sukker
40 g smør
1 æg
1/4 dl mælk

Hvedemel, bagepulver, vanille og sukker sigtes sammen. Koldt smør smuldres i dejen og det hele samles med ægget og mælken.
Ælt dejen blank med lidt ekstra hvedemel og tril dejen til små kugler. Husk kuglerne hæver under bagning, så de skal ikke være for store. Tryk kuglerne let flade.
Bag kammerjunkerne i 8 minutter ved 200 grader, så de stadig er lyse. Halver kammerjunkerne og sæt dem i ovnen igen, ca 6 minutter til de er sprøde og lysebrune. Afkøl kammerjunkerne og opbevar dem i en kagedåse eller et glas med låg.

P.S. Der mangler kun 2 (TO!!) faste læsere før I udmærker jer til en give away!

onsdag den 27. april 2011

åndssvage energifordeling

Jeg er stødt på et "problem" i min hverdag.
I forbindelse med sommervejrets komme er jeg blevet helt vildt frisk først på dagen. Jeg kan ikke sove længere end til 8.30, og når jeg står op, har jeg så meget energi, at det kvarte kunne være nok. Jeg løber en tur (det går forresten fint med at følge løbeprogrammet), vasker tøj, gør rent, rydder op, planlægger London, der er simpelthen ikke det, jeg ikke får gjort. Men dét er selvfølgelig ikke problemet.
Problemet opstår sidst på eftermiddagen. Ved 16-tiden, hvor jeg ender med at sidde og stirre ud i luften og tænke: "Gid klokken var 21, så jeg kunne forsvare at gå i seng". Og sådan fortsætter aftenen ellers, dog med små energiopsving af og til.
Jeg ville jo ellers gerne kunne udnytte min aften til specialeskrivning disse dage, hvor jeg må indrømme, at jeg foretrækker at befinde mig ude i solen mens den er fremme. Men det er åbenbart for meget forlangt.
Nu vil jeg løbe en tur...

mandag den 25. april 2011

påskefrokost

Med stor succes afholdt jeg for første gang nogensinde påskefrokost for min søde lille familie. Jeg elsker at være værtinde, og selv om jeg altid ender med at blive utilfreds med et eller andet og stresse og blive sur på alt og alle, der prøver på at hjælpe (undskyld), ender gæsterne som regel med at være glade. Og meget mætte.


Ser det ikke herligt ud? Mad i lange baner, påskeservietter og små gule kyllinger...


... hvoraf den ene desværre valgte at flyve direkte ned i et glas med sodavand, som straks blev gult. Er I klar over, hvor meget gul farve sådanne kyllinger indeholder?


Der blev læst og foreskrevet om snaps. Jeg skulle selvfølgelig afprøve et par af de snapse, som Pernod Ricard Denmark havde valgt at sponsorere til min goodiebag til madbloggertræffet. Nu er jeg ikke just snapsekender, men jeg kan afsløre at Harald Jensen smager næsten ligesom Rød Aalborg, den med mynte smager af mundskyl og det føles yderst forkert at sluge den (dette var flere gæster enige i) og den med dild smager ikke så meget af dild, men til gengæld bliver dildlugten hængende i næsen efter man har lugtet til den. Jovist. Nordguld og den "gule" Jubilæumssnaps røg hurtigt ned i mændenes maver.
God påske!

lørdag den 23. april 2011

meld dig

Der mangler stadig 4 faste læsere, før jeg igangsætter min næste give away, så du kan lige så godt melde dig med det samme, hvis du alligevel følger med på bloggen fra tid til anden :)
Og lur mig, om præmien ikke kommer til at bestå af London-lækkerier...

fredag den 22. april 2011

londonplanlægning

For et stykke tid siden besluttede vi os for at lave en form for program for turen, så vi havde nogenlunde styr på, hvad vi skulle de forskellige dage. Ikke et time-for-time-program, men bare for at strukturere turen, så vi ikke skal bruge al vores tid i undergrundsbanen.
I den anledning opdagede vi, at vi faktisk ville se alt for mange forskellige ting, og måtte derfor gemme nogle til en anden gang/alternativer. Programmet ser således ud:

Dag 1:
Ankomst til London om aftenen. Kørsel til hotel og efterfølgende søvn.

Dag 2:
Natural History Museum
Fortnum & Mason, Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St James’s Park
Fortnum & Mason er en rigtig fornem the-butik (og alt muligt andet-butik), som min veninde har et hav af fine ting fra, og som jeg derfor er nødsaget til at besøge. Alle de turistede ting har vi blot planer om at beglo udefra og nyde en gåtur i forbindelse med, så vi kan sige, at vi har været der. Efter gåturen kan vi så slappe lidt af i St James's Park og håbe på at møde nogle rare egern.

Dag 3:
Oxford Street (Boots, Selfridge’s, John Lewis, Marks & Spencer, Waterstone’s, Whittard of Chelsea)
Hyde Park
Store shoppedag, uuh. Butikkerne er næsten tyvstjålet fra Lines Londonguide, som har været guld værd.

Dag 4:
Whitechapel
Mudchute City Farm
Daniel vil absolut se Whitechapel fordi han er sært historisk interesseret. Derudover fandt vi i min Kort og godt om London Mudchute City Farm, som kan give os et lille afbræk i storbylivet og lade os møde nogle Londonske gårddyr...

Dag 5:
Camden Markets
Endnu en anbefaling fra Line. Citat: "De har alt muligt sært tøj, det er lige dig, Bitten!"... Meget god salgstale. Om aftenen denne dag flyver vi hjem. På forhånd snøft.

Som I kan se er dagene ikke fuldstændig spækket med aktiviteter, og aftensplanerne er ej heller lagt. Jeg tænker at vi spiser lidt efter hvor vi befinder os i byen, omend der er et par spisesteder, vi skal have besøgt. Derudover vil vi også gerne indkorporere en tur i teateret en aften. Vores "alternativer", som vi kan tage hvis der bliver tid til overs, er i øvrigt Portobello Road Market og Museum of London.