fredag den 22. april 2011

londonplanlægning

For et stykke tid siden besluttede vi os for at lave en form for program for turen, så vi havde nogenlunde styr på, hvad vi skulle de forskellige dage. Ikke et time-for-time-program, men bare for at strukturere turen, så vi ikke skal bruge al vores tid i undergrundsbanen.
I den anledning opdagede vi, at vi faktisk ville se alt for mange forskellige ting, og måtte derfor gemme nogle til en anden gang/alternativer. Programmet ser således ud:

Dag 1:
Ankomst til London om aftenen. Kørsel til hotel og efterfølgende søvn.

Dag 2:
Natural History Museum
Fortnum & Mason, Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, St James’s Park
Fortnum & Mason er en rigtig fornem the-butik (og alt muligt andet-butik), som min veninde har et hav af fine ting fra, og som jeg derfor er nødsaget til at besøge. Alle de turistede ting har vi blot planer om at beglo udefra og nyde en gåtur i forbindelse med, så vi kan sige, at vi har været der. Efter gåturen kan vi så slappe lidt af i St James's Park og håbe på at møde nogle rare egern.

Dag 3:
Oxford Street (Boots, Selfridge’s, John Lewis, Marks & Spencer, Waterstone’s, Whittard of Chelsea)
Hyde Park
Store shoppedag, uuh. Butikkerne er næsten tyvstjålet fra Lines Londonguide, som har været guld værd.

Dag 4:
Whitechapel
Mudchute City Farm
Daniel vil absolut se Whitechapel fordi han er sært historisk interesseret. Derudover fandt vi i min Kort og godt om London Mudchute City Farm, som kan give os et lille afbræk i storbylivet og lade os møde nogle Londonske gårddyr...

Dag 5:
Camden Markets
Endnu en anbefaling fra Line. Citat: "De har alt muligt sært tøj, det er lige dig, Bitten!"... Meget god salgstale. Om aftenen denne dag flyver vi hjem. På forhånd snøft.

Som I kan se er dagene ikke fuldstændig spækket med aktiviteter, og aftensplanerne er ej heller lagt. Jeg tænker at vi spiser lidt efter hvor vi befinder os i byen, omend der er et par spisesteder, vi skal have besøgt. Derudover vil vi også gerne indkorporere en tur i teateret en aften. Vores "alternativer", som vi kan tage hvis der bliver tid til overs, er i øvrigt Portobello Road Market og Museum of London.

4 kommentarer:

 1. det ser fornuftigt ud :) min erfaring siger også at man tit falder over spændende ting undervejs. Big ben er ihvertfald hurtigt overstået også ;) den er bette!
  Vi lavede også sådan en dag for dag guide som jer :) vi noterede også åbningstider, evt. priser og tube stations på.

  SvarSlet
 2. Det er også gode planer, I har - husk at sætte god tid af til Natural History Museum. Tror vi var der i tre timer, men jeg kunne sagtens have brugt det dobbelte! Og Camden er rigtig fedt :-)

  Hvis I har tid, vil jeg foreslå, at I også ser en musical - der er et rigtig stort udvalg derovre, og så er det som regel forholdsvis let at finde billetter på tilbud, inden I tager af sted eller ved en af de små stande ved teatrene, hvor de sælger de sidste billetter med en god rabat.

  SvarSlet
 3. Line, "Little Ben"? Det er en god idé med åbningstider :)

  Piske, det er godt at vide at museet kan være tidskrævende!
  Vi havde overvejet en musical, men jeg er ikke det store musicalmenneske, så det bliver kun hvis vi falder over en mens vi er derovre. Glæder mig til Camden :D Selv om jeg har læst, at det er bedst lørdag, men vi er der desværre ikke på en lørdag.

  SvarSlet
 4. Angående Camden, så tror jeg ikke, du skal være så ked af ikke at kunne aflægge stedet et besøg på lige netop en lørdag :)

  Camden har en masse spændende butikker, der er åbne hele ugen. Deres marked med diverse boder er ganske rigtigt lidt mere livligt om lørdagen end på ugens andre dage, men jeg mener ikke, man går glip af det store ved at komme der en hverdag. Nu er smag og behag selvfølgelig forskelligt, men deres marked er ret typisk turistet, og der bliver stort set solgt det samme som alle andre steder. Det er goth/punk- butikkerne, der er det virkelig interessante ved Camden :)

  SvarSlet