onsdag den 13. april 2011

beauvaisbrød

Næh, det indeholder faktisk hverken ketchup eller babymad, og mysteriet om navnet er ej heller opklaret i Varm på brød og lun på boller, hvor jeg har opskriften fra. Men det smager skide godt! Godt nok halverede jeg opskriften, men glemte at halvere saltmængden, så det blev lige lovlig salt... Det kan ikke anbefales. Men et dejligt brød som jeg ser frem til at bage igen med den rette mængde salt, så det også kan bruges til morgenbordet.


Beauvaisbrød
2 stk

825 g hvedemel
120 g sigtemel
120 g rugmel
100 g surdej (har du ikke surdej, så tilsæt 10 g mere gær)
12 g gær
50 g sirup
7½ dl vand (1½ dl mindre vand, hvis du bruger en halv øl)
30 g salt
½ øl eller 3 spsk maltsirup eller 2 spsk malt

Surdej, gær, sirup, vand og salt røres sammen, og derefter blandes resten af ingredienserne i. Der æltes i ca 5 minutter enten med håndmikser eller med hænderne. Når dejen er æltet godt sammen, efterhæver den natten over enten i eller uden for køleskabet. Skal dejen bruges hurtigt, så lad den stå på køkkenbordet et par timer. Herefter hældes den ud på et meldrysset bord, 100-150 g dej tages fra til næste gang, der bages. Resten af dejen deles i to og formes til brød eller kommes i brødforme. Brødene efterhæver 1-2 timer, eller indtil de er hævet til dobbelt størrelse. Brødene drysses med mel og sættes i en 260 grader varm ovn. Brødene må gerne sættes på en pizzasten, hvis man har sådan en. Ellers kan man rutsje brødene over på en varm bageplade. Efter 10 minutter sættes temperaturen ned til 200 grader. Brødene bages endnu 20 minutter.
Tages ud af ovnen og afkøles på bagerist.
Velbekomme!

5 kommentarer:

 1. Mmm, sirup i brød, det kan kun blive godt ;)
  Måske kommer navnet fra den franske by i stedet for... ej jeg aner det ikke, synes det er underligt.

  SvarSlet
 2. Uhh det ser godt ud :D Kunne være man skulle afprøve det på et tidspunkt :)

  SvarSlet
 3. Jeg har også kigget på opskriften flere gange og er endt på at navnet, som Stine siger, må stamme fra byen Beauvais. I mit hoved er der intet andet, der giver mening ;D

  SvarSlet
 4. Ha, jeg troede lige at jeg skulle se et rødt brød :-D

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 5. Uh, det ser lækkert ud - den opskrift gemmer jeg (:

  - Kit

  SvarSlet