Beauvaisbrød
2 stk
825 g hvedemel
120 g sigtemel
120 g rugmel
100 g surdej (har du ikke surdej, så tilsæt 10 g mere gær)
12 g gær
50 g sirup
7½ dl vand (1½ dl mindre vand, hvis du bruger en halv øl)
30 g salt
½ øl eller 3 spsk maltsirup eller 2 spsk malt
Surdej, gær, sirup, vand og salt røres sammen, og derefter blandes resten af ingredienserne i. Der æltes i ca 5 minutter enten med håndmikser eller med hænderne. Når dejen er æltet godt sammen, efterhæver den natten over enten i eller uden for køleskabet. Skal dejen bruges hurtigt, så lad den stå på køkkenbordet et par timer. Herefter hældes den ud på et meldrysset bord, 100-150 g dej tages fra til næste gang, der bages. Resten af dejen deles i to og formes til brød eller kommes i brødforme. Brødene efterhæver 1-2 timer, eller indtil de er hævet til dobbelt størrelse. Brødene drysses med mel og sættes i en 260 grader varm ovn. Brødene må gerne sættes på en pizzasten, hvis man har sådan en. Ellers kan man rutsje brødene over på en varm bageplade. Efter 10 minutter sættes temperaturen ned til 200 grader. Brødene bages endnu 20 minutter.
Tages ud af ovnen og afkøles på bagerist.
Velbekomme!
Mmm, sirup i brød, det kan kun blive godt ;)
SvarSletMåske kommer navnet fra den franske by i stedet for... ej jeg aner det ikke, synes det er underligt.
Uhh det ser godt ud :D Kunne være man skulle afprøve det på et tidspunkt :)
SvarSletJeg har også kigget på opskriften flere gange og er endt på at navnet, som Stine siger, må stamme fra byen Beauvais. I mit hoved er der intet andet, der giver mening ;D
SvarSletHa, jeg troede lige at jeg skulle se et rødt brød :-D
SvarSletMange hilsner
Birthe
Uh, det ser lækkert ud - den opskrift gemmer jeg (:
SvarSlet- Kit