fredag den 23. september 2011

hyld, oh hyld

Det lå mig meget nært at fremstille hyldebærsaft, efter i sommers at have lavet hyldeblomstsaft - også selv om det tog lidt tid at finde buske, som jeg ikke havde rippet totalt. Med hjælp fra min skønne søster blev der indsamlet godt 2 kg bær, som jeg lavede saft af.
Jeg fulgte nogenlunde denne opskrift, som siger:

Hyldebærsaft
1 kg hyldebær uden grove stilke
1½ liter vand
4 små, sure æbler
100 g sukker pr liter

Bærrene koges med vandet, til de brister (og vandet får den skønneste farve). Derefter sies det gennem et klæde, jeg brugte et gammelt viskestykke - hvad end du bruger så husk, det får aldrig samme farve igen! Pas også på eventuelle sarte køkkenborde eller redskaber. Eller tøj. Derefter hælder du saften i en ren gryde og koger den op med sukkeret. Jeg tilsatte yderligere en kanelstang, og det blev en succes. Så hælder du den på flasker skyllet i hvilket desinficerende middel du nu foretrækker (Atamon, rom, vodka), og fryser dem, køler dem eller drikker det straks. Du kan også vente med sukkertilsætningen til inden du skal drikke saften, og så blot koge det op der, hvis det behager dig.



Kan med fordel bruges som værtindegave - Kristine blev i hvert fald glad i onsdags :)

3 kommentarer:

  1. Mmmm det bringer gode minder, det syn :-)

    Jeg håber, jeg når at lave det i år, for sidste år måtte jeg opgive pga. manglende tid til at finde hyldebær :-O

    SvarSlet
  2. Uuuhm Bitten - og den er sååå god. Du kan snildt brygge mere af det stads, det er helt sikkert :)

    Jeg skal nok hjælpe dig af med noget ;) YUMMI !

    Regner faktisk med at jeg skal have afprøvet den med Lines fine "saft-suppe" råd ;)

    SvarSlet
  3. Åh nej Piske, jeg krydser fingre for, at du når at indsamle bær!

    Kristine, det er jeg virkelig glad for at høre :) Jeg har ikke helt fundet ud af, om jeg egentlig selv kan lide det...
    Haha, saft-suppe er stadig et sjovt ord!

    SvarSlet