tirsdag den 5. juni 2012

fars dag - chokoladekage m/kaffeglasur

I dag er det som bekendt fars dag, og når man har en far, der grundet en blodprop ikke kan helt så meget som så mange andre fædre, må man tænke lidt ekstra over en gave i anledningen. For selvfølgelig skal han have noget, det er i hvert fald min søsters og min holdning. Vi besluttede derfor, at han skulle have sig en kage - så kunne jeg også få stillet min bagelyst ;) Derudover fik han en stor salmiak-slikkepind, som vi fandt på Hjallerup Marked.

Jeg har ofte fået smæk for, at jeg faktisk ikke har en "almindelig" chokoladekageopskrift på min blog, men det er simpelthen fordi jeg ikke har gjort så meget i traditionelle chokoladekager. Jeg kan godt lide dem brownie-agtige. Men i dag fandt jeg en hos Femina, som er mere svampet i det, og så har den endda en lækker kaffeglasur (som man selvfølgelig kan undlade). Den er bestemt ikke tør, og smager også af rigtig chokolade, fordi der rent faktisk kommer chokolade deri. Den får alle mine anbefalinger!


Chokoladekage med kaffeglasur
10-12 personer - en springform på 24 cm.

200 g smeltet smør
300 g sukker
4 hele æg
300 g hvedemel
6 spsk. god kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 tsk. bagepulver
100 g hakket mørk chokolade
2½ dl kogende vand

Glasur
250 g flormelis
6 spsk. kakao
3-4 spsk. stærk, varm kaffe

Rør smør og sukker godt sammen. Del æggene i blommer og hvider i hver deres skål. Kom æggeblommerne i smør-sukker-blandingen, ét ad gangen, mens du pisker. Sigt hvedemel, kakao, vaniljesukker og bagepulver i dejen, og rør forsigtigt rundt. Vend den hakkede chokolade i dejen. Hæld vand på, lidt ad gangen, mens du rører – dejen må ikke blive for tynd. Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem i dejen. Hæld dejen i en smurt springform, og bag den midt i en forvarmet ovn ved 170° i 40-45 minutter (tjek med en kødnål, om der hænger dej på, det kan godt være at den skal bage lidt længere end angivet). Afkøl kagen let, mens du rører glasuren sammen. Fordel glasuren over kagen.

4 kommentarer:

 1. Hvor er det en fin kage og en meget sød tanke.

  SvarSlet
 2. Den er jo bare SÅ pæn og enkel, og hurra for, at du nu har fået en helt almindelig chokoladekage på bloggen ;) Det er der sikkert nogen der bliver glade for :)

  SvarSlet
 3. Hurra for lækker chokoladekage :D og hurra for din fader!

  SvarSlet
 4. Hvor er det bare en fin kage :) Mums

  SvarSlet