søndag den 17. marts 2013

kageri'et

Aalborg er blevet beriget med en perle! Det var faktisk kommet helt bag på mig, jeg vidste slet ikke det skulle ske, men pludselig en dag (efter et af mine utallige sygehus-tjek) stod der en fin, lille kagebutik i Reberbansgade. Kageri'et er dens navn, og du kan finde deres Facebook-side lige her.
Da jeg så butikken i åben tilstand for første gang, kunne jeg desværre ikke forsvare at indkøbe kage - jeg havde netop bagt til dagens gæster - men jeg vidste jo, at jeg måtte derind snarest. Så jeg allierede mig med en veninde, som bor inde i centrum, og i torsdags invaderede vi derfor Kageri'et, for efterfølgende at tage hjem til hende og lave en god kop kaffe.

Vi var der om formiddagen, og der var en lille snert af skuffelse, da der ikke var nogle lagkager i butikken endnu. Det regner de åbenbart ikke med, at folk har lyst til så tidligt på dagen (de kender ikke os). Til gengæld var der fine cupcakes af forskellig art, samt et par andre kagetyper.
Vi købte til deling en hindbærcupcake, en spicy gulerodscupcake, en hindbærsnitte og et stykke brownie.


Se allerede her må man jo rose kagerne for deres udseende! Og det her er endda langt fra de flotteste kager, jeg har set i butikken eller på billeder.
Nu begrænser mine erfaringer med købe-cupcakes sig til en meget ubehagelig én med nogle bager-cupcakes og en meget god oplevelse med Hummingbirds i London, så jeg vidste ærlig talt ikke, hvad jeg skulle forvente. Men mine smagsløg var ovenud tilfredse.

Især hindbærcupcaken var jeg vild med. Kagen var lækker og saftig, og frostingen var en slags mousse, som passede perfekt dertil, og ikke var klam og smør-agtig. Kæmpe succes!
Den "spicy" gulerodscupcake smagte også dejligt, faktisk meget ala dem, jeg selv plejer at fremstille. Jeg anvender her "", da jeg faktisk ikke syntes den smagte af andet end gulerodscupcake, ikke noget spicy. Men nu er jeg også gravid, så hvem kan stole på mig?
Hindbærsnitte og brownie var også fine. Brownien kunne sagtens have været mere bastant i det, for min skyld, men jeg er også et chokoladesvin uden lige. Hindbærsnitten var meget sprød og krummende, den har bestemt en anden konsistens end normale bager-snitter, og den var heller ikke så fælt sød, som de godt kan være. Uhm.
Jeg kan kun sige, at jeg glæder mig til at komme forbi igen, næste gang bliver det en eftermiddag, så jeg kan mæske mig i nogle lagkager!

...damn, nu har jeg lyst til kage!

6 kommentarer:

 1. Årh, det ser lækkert ud! Jeg glæder mig til at svinge forbi en dag ;)

  SvarSlet
 2. Næste gang du svinger forbi, så anbefaler jeg dig at fortsætte til København, så du kan dele med mig. Mums! <3

  SvarSlet
 3. Hmm måske man skulle slå et smut forbi... Det lyder jo unægteligt ganske lækkert og ja udseendet skræmmer da heller ikke kunderne fra døren tror jeg ;)
  Tak for anbefalingen!

  SvarSlet
 4. Brownies kan aldrig smage for meget af chokolade! Men ja, du har ret - man skal aldrig stole på gravide mennesker (oftest kvinder, ahem) ;D

  SvarSlet