søndag den 31. marts 2013

påske-snurrer

Vi var inviteret til påskefrokost hos mine forældre i forgårs, og der ønskede jeg selvfølgelig at stå for bagværket. Jeg ville nemlig gerne prøve at lave sådan nogle kanelsnurrer, og egentlig også vanillesnurrer, efter vi blev trakteret med sådanne hjemme hos Sabina.
Det gik faktisk også helt godt! Synes de blev ret pæne af førstegangs-snurrer at være. Både før og efter bagning. Dette skal Louise blandt andet takkes for, da jeg fandt både opskrift og snurre-fremgangsmåde hos hende. Opskriften på vanilleremonce er imidlertid fra Sabina.
Jeg lavede halvdelen af portionen med kanel og halvdelen med vanille, da jeg ikke rigtig kunne vælge... nedenstående opskrift på remonce er dog til en hel portion.


Snurrer
20-25 stk

Dej
35 g gær
4 dl sødmælk
150 g smør
2 spsk sukker
1 tsk salt
1,5 tsk kardemomme
1 æg
Hvedemel

Remonce til kanelsnurrer (til hele portionen)
150 g smør
150 g brun farin
3 spsk kanel
150 g marcipan

Remonce til vanillesnurrer (til hele portionen)
150 g smør
150 g sukker
3 spsk vanillesukker
1 spsk vanilleessens
150 g marcipanKom smør og mælk i en lille gryde og varm det op, til smørret er smeltet. Lad det køle af til det er stuetemperatur.
Smuldr gæren i en skål og kom væsken ved. Rør gæren ud heri.
Tilsæt sukker og æg.
 Kom hvedemel ved og ælt dejen, til den er glat, blød og smidig. Den skal æltes godt. Lad den hæve lunt og tildækket 1 time.
Imens laves remoncen. Pisk alle ingredienserne sammen til en helt ensartet og blød masse, enten på røremaskine eller med en håndmixer.
Ælt hurtigt dejen igennem og rul den så ud til en rektangel. Smør remoncen ud på hele rektangelen og fold den så sammen på midten. Skær 15-20 strimler. Skær hver strimmel næsten helt igennem og sno de nu 2 små strimler tæt sammen. Bind knude på dem og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Du kan også vælge at sætte dem i kanelbullar-forme fra IKEA, så fyldet ikke flyder ud og bliver brændt, det skete nemlig for mine vanillesnurrer - og det er spild af godt fyld!
Lad dem efterhæve lunt og tildækket 45 minutter. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med en smule sukker.
Bag dem i 15 minutter ved 200 grader.

Traditionen tro fik min søster og jeg også "påskeæg" af mine forældre. Denne gang var det dog ikke et traditionelt chokoladeæg, min mor havde besøgt Fru Ronne, yndlingsbutikken over dem alle. Sikke et godt valg!


Indholdet af den fine påskepakke var en fin æske med citronpastiller, to marcipanæg og en pakke med Kusmi Te-breve. Hun kender os godt, den fine mor :D


Og til sidst et lille stemningsbillede fra påskebordet...

4 kommentarer:

 1. Din moder og fader er nogle rare nogen :) ih jeg tror jeg skal bage snurrer i morgen. De er altså noget så festlige!

  SvarSlet
 2. Hehehe jeg ville heller ikke kunne vælge mellem de to remoncer, og så er det skønt at lave begge,
  Glædelig påske.

  SvarSlet
 3. Hvor er de bare super fine! - mine var slet ikke i nærheden af at se så godt ud første gang!

  Herhjemme ligger den med vanilje på andenladsen - kun overvundet af dem med hindbærremonce!

  SvarSlet
 4. YUMMY! Ohj jeg må altså snart have kreeret de vanilje-basser der! Jeg drømmer stadig om dem....

  SvarSlet