søndag den 21. december 2014

julegaveminder

Jeg har den her virkelig fine ven ved navn Thomas, som er med i Spilministeriet. Forleden postede han, som en del af deres i øvrigt ret sjove og nørdede julekalender, en video omkring julegaveminder fra barndommen.
Den fik mig virkelig til at tænke på nogle af de julegaver, jeg selv har fået som barn. Og hvor anderledes både juleaften og første juledag er, nu hvor man er blevet voksen.

En af de første legetøjs-julegaver, jeg husker at have fået, var en brandstation, hvor brandmændene var bjørne. Jeg kan simpelthen ikke huske, hvor den var fra - min hjerne siger Duplo, men Google siger nej. Men jeg kan huske, at jeg havde set den på TV, og den så bare meeega sjov og sej ud, og ville helt sikkert være en fest at lege med. Det var den bare overhovedet ikke, for når man havde samlet den, var det ligesom dét, og så kunne den ellers stå der og glo. Reklamer er altid gode til at få legetøj til at fremstå actionfyldt og morsomt.

Da jeg var noget større, fik jeg et endnu mere fantastisk stykke legetøj - en Micro Machines Night Attack (nej, jeg var ikke typen, der ønskede mig Barbie og tylskørter...)! Den kunne skyde med missiler og alt muligt, O-M-G.


Jeg husker tydeligt, hvordan det fedeste bare var at stå op første juledag og lege med sine julegaver. Især fordi man om natten havde glemt halvdelen af gaverne, så når man stod op, var det nærmest som at genopleve juleaften. Dengang holdt vi altid julefrokost for nogle venner af familien første juledag, hvilket var super hyggeligt. Alligevel var det en smule svært at tage sig sammen til at spise al den gode mad og hygge med familien, fordi man ærlig talt helst bare ville ind i stuen og lege med alt det nye legetøj.

I takt med, at jeg blev ældre, var det nogle helt andre ting, jeg havde at se frem til. Jeg husker med al tydelighed, da jeg fik en discman og en cd med Dr. Bombay. Lykken ville ingen ende tage. De næste dage gik jeg konsekvent rundt med "hurry hurry hurry, eat my rice and curry" i ørerne.

Og nu, hvor jeg er voksen? Jovist, der er da også en vis glæde ved at kunne lave mad i sine nye gryder første juledag, eller at lægge nyt og lækkert sengetøj på. Det er også dejligt at få en god bog eller en film, som man kan bruge de næste dage på (hvis ikke man samtidig havde valgt at få børn, ahem), men det er jo slet ikke det samme.

Så fremover vil jeg nyde at opleve denne barndommens juleglæde gennem mine børn. Jeg starter i år, hvor Dexter blandt andet får et Duplo-togsæt - så er han og faderen i hvert fald beskæftiget i nogle timer.

Har I nogle særlige julegaveminder fra jeres barndom?

3 kommentarer:

 1. Jeg tænker, at brandstationen var Fabuland ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Camilla, du er et GENI! Det var mega meget Fabuland :D Syntes sgu nok, at det var noget LEGO, men var bange for, at jeg var blevet tosset.

   Slet
  2. Tak ;o)

   Jeg var stor fan af Fabuland, og har faktisk lidt af det liggende til drengene stadigvæk - især figurerne bringer mange minder frem :o)

   Slet