søndag den 19. juni 2011

hyldeamok

Mit køkken flyder med hyldeblomster. Der er ikke det sted, de ikke er - på spisebordet, i ovnen, i køleskabet, i fryseren og på gulvet (sidstnævnte ikke med noget formål). Jeg plukkede hyldeblomster til den store guldmedalje med min søster som hjælp forleden. Resultatet var omkring 250 skærme hyldeblomster, 10.500 insekter og en brændenældeskade (godt man har gået i skovbørnehave).

Mit første og primære projekt med disse blomster er saft. Resultatet er ikke klar til at præsentere endnu, da det står og trækker i mit køleskab. Jeg anvendte opskriften fra BoligLiv.

Hyldeblomstsaft
ca. 1,5 l

20-30 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
2 spsk. citronsyre
650 g. sukker (evt. rørsukker)
1 l vand

1. Skyl og rens skærmene, og put dem i en stor gryde el.lign. beholder med låg.
2. Skyl citronerne, og skær dem i skiver. Læg citronerne i gryden.
3. Bland citronsyren med sukkeret, og opløs blandingen i kogende vand. Hæld sukkerlagen over skærmene, læg låg på gryden, og lad saften trække i køleskabet i 4 dage.
4. Si saften, og hæld den på rengjorte flasker.

Der kommer selvfølgelig en anmeldelse, når den er trukket færdig, men jeg kan allerede nu afsløre, at de dråber jeg har fået på fingeren under omrøring af saften har smagt godt!
Mit nuværende resultat, jeg anvendte også lidt appelsin (ikke økologisk, derfor skrællet):

5 kommentarer:

 1. Det glæder jeg mig til at smage:)

  SvarSlet
 2. Sælger du en flaske?? :D

  SvarSlet
 3. Det lyder spændende! Har netop drukket et glas hyledeblomst saft fra coop, men det er unægteligt noget andet, når det er hjemmelavet!

  SvarSlet
 4. Jeg tager med MissMuffin ;) også gerne de pandekager der

  SvarSlet