mandag den 3. december 2012

mangler du julestemning?

Sponsoreret indlæg!

Jeg er her op til jul blevet spurgt, om jeg havde lyst til at gøre lidt reklame for Norwegians billige flybilletter til Europas julede storbyer. Det prikkede lidt til min dårlige samvittighed, for jeg var jo sidste år i Berlin op til jul, og det er virkelig begrænset, hvor meget jeg har fået blogget om det. Så jeg besluttede mig for at sige ja, så kan jeg også få vist et par hengemte Berlin-billeder.

Det er jo sådan, at der i mange storbyer gøres rigtig meget ud af julehyggen. Jeg har kun selv oplevet Berlin, men nogle venner har julehygget i London, og det så også ud til at være fantastisk. Jeg kommer desværre ingen steder i år, så jeg kan kun drømme mig tilbage til Berlins julede gader...Så snart man træder ind i byen, kan man jo ikke undgå at blive ramt at julestemningen. Vi boede på Kurfürstendamm, hvor de gjorde helt vildt meget ud af det, det var simpelthen så smukt.
Er man en så stor juleelsker som mig, er det byernes by i december måned. Der er over 50 julemarkeder, og selv om jeg kun nåede at se et par af dem er jeg sikker på, at de alle er lige hyggelige. Man kan mæske sig i alskens specialiteter, blandt andet glühwein og lækre, ristede champignoner. Der er julepynt og juleguf i alle afskygninger, men ofte er det berigende nok bare at gå ned ad gaden og kigge på den smukke belysning og suge stemningen til sig.
Vil man have andet end jul, er der også nok at opleve. Vi var blandt andet på et par museer, på masser af shopping, og ikke mindst - i Ritter Sport-butikken, som du kan læse mere om i morgendagens indlæg!

Er du fristet til at tage en tur til Berlin inden jul? Eller London, Prag eller Rom? Med Norwegian har du i hvert fald muligheden fra 249,- for en enkeltbillet. De har blandt andet hele 20 daglige afgange til London - åh, det skulle da aldrig vare...
Hvor drømmer du om at tage hen i julen - en af disse storbyer fyldt med julestemning, eller vil du hellere til en varm, snefri destination? Skriv en kommentar om dine juledrømme, og du deltager i konkurrencen om en lille julesæk med godter fra England, Tyskland og Italien.
Konkurrencen løber en uge, til og med mandag den 10. december, så der er en chance for, at dine lækkerier kan nå frem inden det store julepost-ræs begynder.

Mens du tænker, kan du se lidt om fire udvalgte julestorbyer på nedenstående billede:


24 kommentarer:

 1. LONDON! Jeg har altid gerne ville se London op til jul :) det skulle være helt fantastisk smukt. Men Berlin lokker da også nu hvor du viser dine dejlige billeder :)

  SvarSlet
 2. Sidste år holdte vi jul i Norge. Fantastisk, at være væk fra stress og jag, og bare kunne nyde dagen med en tur i svømmehallen mens anden stod hjemme i ovnen. Om det skal være sne og kulde eller varme vil sådan set være ligemeget, jeg elsker bare når man nyde julen for det den er, og ikke gå op i at nå det hele, og alligevel til sidst vil man ærge sig over at man ikke kunne nå det hele hele alligevel :-)

  SvarSlet
 3. Rom.. Jeg ville elske en tur til Rom, jeg har kun været der en gang før og det er næsten 10 år siden og jeg var på krykker.. Ville elske at se det hele igen..

  SvarSlet
 4. Ih jeg elsker Paris...så uden tvivl i juletiden - det har vi nemlig heller aldrig oplevet!!

  SvarSlet
 5. Jeg stemmer for Berlin som i mit hoved bare rimer på jul. Lige så malplaceret jeg synes at små stråtækte boder er på et dansk strøg lige så fantastisk stemningsfyldt og hyggeligt er det i Tyskland hvor det hører max til. Og så er Berlin jo bare i forvejen en skøn by, så dér ville jeg tage hen any second. Skulle faktisk have været der denne december men pga. en blodprop er de planer blevet udsat på ubestemt tid. Æv!

  SvarSlet
 6. Jeg drømmer om det hele! Jeg er en sucker for alt, hvad der har med jul og gøre, så det er underordnet, hvilken by det er. Bare at være i en storby op til jul, må være aldeles fremragende!!

  SvarSlet
 7. Sikke skønne billeder. Sidder her og drømmer mig tilbage til en skøn juleweekend med manden min i London. Elsker hvor meget de gør ud af julen og at gå rundt i al julelyset med mandens hånd i min og boblende glæde i maven.

  SvarSlet
 8. Jeg drømmer bare om en jul herhjemme, for jeg kan ikke lige overskue at rejse nogen steder med Dicte. Men næste år, så skal vi da til Stockholm! Tror det kunne være mega hyggeligt.

  SvarSlet
 9. Min juledrøm er at holde jul i Frankrig, hvor halvdelen af min familie bor. Jeg har desværre kun holdt jul dernede to gange før i mit liv, men drømmer om, at det snart må være tid til det igen :)

  - Natascha

  SvarSlet
 10. Uhh... Svært kun at vælge ét sted, altså!! Men Paris må være mit svar. Byen er jo helt fantastisk i sig selv, så kan slet ikke forestille mig hvor smuk den er med juleudsmykninger -det må opleves engang..

  -Camilla

  SvarSlet
 11. Jeg vil rigtig gerne opleve Berlin i jule-tiden, for har desværre kun oplevet den om sommeren. Fra venner har jeg hørt, det er en rigtig hyggelig og idyllisk oplevelse, og da jeg læste dit indlæg er lysten ikke blevet mindre! Jeg vil rigtig gerne, opleve alle de hyggelige markeder med gode og lækre sager og den fantastiske julestemning, tror det vil være noget for en jule-elsker som mig.

  Dejlig december, fra Camilla H

  SvarSlet
 12. Jeg skal snart til Berlin, glææææææder mig! :)

  SvarSlet
 13. Helt klart London! Jeg har áltid dømt om at se den by :D

  SvarSlet
 14. Pyyyh... det er et godt spørgsmål! Paris tror jeg - men svært at vælge :-)

  SvarSlet
 15. Jeg ville elske en tur til London... nej, Paris... nej, Prag... nej, Berlin... Jeg giver op! Jeg kunne tænke mig en tur alle 4 steder hen, men det bliver der desværre hverken tid eller råd til i år :o( Måske næste år :o)

  SvarSlet
 16. Mit ønskedestination til en julerejse ville helt klart gå til London. Jeg ELSKER London ved juletid og det er 14 år siden jeg sidst oplevede det, så mon ikke det var på tide, at jeg skulle slendre ned ad Oxford Street og gøre livet surt for ekspedienterne i Harrods ;) Ikke at forglemme at tage en tur på Shakespeare's The Rose Theatre og The Royal Theatre of London bare for at nappe en lille musical :D

  SvarSlet
 17. Jeg ville elske at komme til London, igen! Har de sidste to år været så privilligeret at komme til London i december måned, men i år står den på bachelor :( Så der er desværre ikke tid til at komme derover. Så derfor ville jeg elske at kunne forkæle mig selv med en tur til London når den sidste eksamen er overstået i januar :)

  SvarSlet
 18. Jeg har aldrig været i London ved juletid, så det må være mit ønske...
  Lene

  SvarSlet
 19. London, for pokker! Det må være helt fantastisk i december!

  Men jeg ville såmænd også være glad for en tur til London i april ... juni ... september ... nårsomhelst! Jeg har nemlig aldrig været der!

  SvarSlet
 20. Uhh, jeg drømmer om at kommer til Berlin! jeg har en kollega der lige er kommet hjem fra en forlænget weekend i Belin, som var SÅ begejstret og kunne fortælle så meget godt om det ;) men de andre storbyer frister skam også...

  God 5. december til dig!

  Louise - dennis.louise@ofir.dk

  SvarSlet
 21. Jeg drømmer allermest om et varmt sted - og så er det faktisk næsten ligemeget hvor, men lidt varme til at opvarme mine isnende knogler ville skam ikke være at kimse ad ;)

  SvarSlet
 22. Jeg drømmer om at rejse til London. Jeg var der for et par år siden i november og de forstår virkelig at pynte til jul ;o)
  KH
  Louise - skovhus.louise@gmail.com

  SvarSlet
 23. Jeg drømmer mig til Berlin! Julestemningen og hyggen dernede kan intet slå i December. Det ville være så fantastisk at opleve julens by igen:)

  Nanna - nannalo@hotmail.com

  SvarSlet
 24. Jeg drømmer lidt om Paris. Men det gør jeg altid!

  SvarSlet