torsdag den 20. december 2012

nye kaffekapsler

Sponsoreret indlæg!

Selv om jeg af naturlige årsager ikke bæller de store mængder kaffe for tiden, er det alligevel blevet tid til et kafferelateret indlæg! Jeg var så heldig at blive tilbudt et gavekort til kaffekapslen.dk, og det kunne jeg slet ikke lade være med at takke ja til da jeg så, at de også havde kapsler til Nespresso-maskiner.
Normalt kan det være mildest talt umuligt at få kapsler til Nespresso andre steder end på deres egen hjemmeside, og det er ikke specielt billigt, slet ikke fordi der er krav til antallet af kapsler man køber, og naturligvis porto. Men hos kaffekapslen.dk fører de et alternativ til de originale kapsler, nemlig kapsler fra Ethical Coffee Company. Disse er 100 % biologisk nedbrydelige, hvilket er fantastisk og en savnet egenskab ved Nespressos egne kapsler!

Jeg ville naturligvis gerne smage alle varianterne, og bestilte derfor denne "startpakke" med alle de forskellige kapsler og endda 2 små Bodum-krus til at drikke kaffen af. Selve bestillingsprocessen var jeg ikke just imponeret af, idet der på tidspunktet var en fejl på siden der gjorde, at den afviste betalingskortet, selv om alt var korrekt indtastet. Det viste sig dog, at betalingen alligevel var gået igennem (heldigvis kun 1 af de 3 gange, jeg prøvede), og jeg modtog en ordrebekræftelse. Til gengæld indeholdt pakken som bonus et par Marabou Toffee-karameller, så jeg endte alligevel som lykkelig kunde!


Jeg synes det er ærgerligt, at der kun er en enkelt lungo-variant i sortimentet, til når jeg vil have det man kan kalde en "almindelig kop kaffe". Resten er espressokapsler, hvilket jo er helt fint, når der skal laves latte eller cappucino. Dernæst kunne jeg også godt bruge en koffeinfri kapsel.
Lungo-varianten, som endda er økologisk, er den eneste, jeg har smagt ind til nu. Det er en lidt anden oplevelse at bruge selve kapslen på grund af de nye materialer, den virker sværere for maskinen at perforere, og gennemløbstiden for kaffen virker også forlænget. Efter brygningen syntes jeg, at kaffen så meget tynd ud, og jeg frygtede, at processen var slået fejl. Men kaffens smag var heldigvis ganske fin, og jeg nød den med god samvittighed, både på grund af økologien og den miljøvenlige emballage. Jeg ser frem til at anvende flere af kapslerne!

7 kommentarer:

 1. Som KÆMPE Nespresso fan, kan jeg ikke lade være med at påpege, at Nespresso's kapsler er lavet af aluminium, som er 100% genanvendeligt - man skal bare sortere sit affald, hvilket ALLE burde gøre. Og med hensyn til kaffen, så kører de et AAA program, som i aller højeste grad også beskytter miljøet og mennesker :)

  /Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det burde alle gøre, men det er nok desværre ikke tilfældet. Med hensyn til kaffen har jeg ingenlunde sat mig ind i, hvad Nespressos politik er, men jeg er kun glad for at høre, at de gør det med omtanke :)
   Og tro mig, jeg er også kæmpe fan, lige meget hvad deres kapsler er fremstillet af :D Synes dog godt de kunne lære noget af andre producenter, som har retursystemer for deres kapsler, fx.

   Slet
 2. Kendte ikke til Kaffekapslen.dk. Det kunne være rart med et alternativ til de dyre originale Nespresso Kapsler.
  Gad vide om disse uoriginale kapsler skader maskinen på længere sigt, da du skriver at gennemløbstiden på kaffen er længere samt at det virker sværere at perforere kapslen?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gjorde jeg heller ikke, og vidste slet ikke at man kunne få alternative kapsler herhjemme :)
   Ja det er jo lige det. Jeg synes dog ikke det virker som om de er dårlige for maskinen, tror bare det er fordi materialet er anderledes. Ellers er der jo ikke andet for end at købe ny maskine :D

   Slet
 3. Det er meget fint at Aluminuium er genanvendeligt. Det er alting jo i princippet. Men eftersom der (bortset fra dåser)ikke er systematiseret indsamling af det er det reelt ikke tilfældet hvorfor det er noget fis, at påstå at det skulle være særlig miljøvenligt. Tværtimod bruges der betydelige mængder energi på at fremstille aluminium.
  Derudover tilbyder de hverken økologisk eller fairtrade certificeret kaffe, hvilket er decideret pinligt i 2013. Deres AAA program garenterer lige præcist ikke en skid, hvis man ulejliger sig med at granske deres "program" og "dokumentation".

  SvarSlet
 4. Der er mange alternativer til Nespresso kapsler. Jeg bruger www.realcoffee.dk her er der nemlig kun 100% arabica kaffe og gratis fragt. Jeg kender kun deres espresso Napoli og espresso Firenze. Nogen der kender de andre to slags?

  SvarSlet
 5. Så vidt jeg kan se på følgende link, har Irma vundet en test for deres kaffekapsler, som passer til Nespresso. De må prøves.
  http://www.kaffeautomatpriser.dk/blog/2014/07/billige-alternativer-til-nespresso-kaffekapsler

  Jeg er mest til de syrlige kaffer. Synes de er mere spændende end de bitre kaffer.

  SvarSlet