tirsdag den 16. marts 2010

chokolade-milkshake muffins og citron-marengs muffins


 Chokolade-milkshake muffins (ca. 18 stk)

150 g Maltesers, knuste
50 g kakao
300 g hvedemel
3 tsk bagepulver
1 tsk salt
375 g usaltet smør ved stuetemperatur
200 g lyst rørsukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
2½ dl fløde

Glasur:
185 g usaltet smør ved stuetemperatur
50 g Maltesers, knuste
1 tsk kakao
300 g flormelis
1 knsp salt
0,6 dl mælk
1 tsk vaniljeessens

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland knuste chokoladekugler, kakao, mel, bagepulver og salt i en skål og stil det til side.
Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt vaniljeessens. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med fløden, og rør dejen glat mellem hver tilsætning.
Fyld papirformene med dej, til de er godt halvt fulde, og bag kagerne i ca 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Pisk smørret med kakao, knuste chokoladekugler, sukker og salt, til det er let og luftigt. Tilsæt mælk og vaniljeessens lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker, til glasuren har den konsistens, du ønsker. Du skal måske ikke bruge al mælken. Overtræk kagerne, læg evt. en klat flødeskum på hver, og pynt med en Malteser-kugle og et lille sugerør.

NOTE; Husk for alt i verden at komme flormelis i glasuren, ellers smager det ret salt...



Citron-marengs muffins (ca. 12 stk)

225 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk revet økologisk citronskal
125 g usaltet smør
200 g sukker
2 æg
2 spsk citronsaft

Citroncreme:
150 g sukker
3 spsk mel
1 knsp salt
ca. ½ dl citronsaft
Revet skal af 1 økologisk citron
1 1/4 dl varmt vand
3 sammenpiskede, pasteuriserede æggeblommer
65 g usaltet smør

Marengstopping:
3 past. æggehvider
1 knsp salt
50 g sukker
2-3 tsk sukker til drys

Start med citroncremen. Pisk sukker, mel og salt sammen i en stor skål, tilsæt citronsaft og -skal, og bland det godt. Pisk vand, æggeblommer og smør i.
Sæt skålen over en gryde med simrende vand, og varm cremen op, til den er glat og tyk, mens du hele tiden rører med et piskeris (ca. 20 minutter). Køl den af, og stil den til side. Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, salt og citronskal, og stil det til side.
Rør smør og sukker lyst og luftigt, og tilsæt æggene et ad gangen, rør godt efter hvert af dem. Pisk citronsaften i. Tilsæt de tørre ingredienser, og rør dejen glat.
Fordel dejen i papirformene, og bag dem i 15 minutter, eller til de er gyldne ovenpå. Tag dem ud af ovnen, og køl dem af i 10 minutter.
Marengstopping: Pisk æggehviderne med 1 knsp salt, til de begynder at blive stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk marengsmassen stiv.
Skær en lille kegle ud af midten af hver af de afkølede kager med en skarp kniv, og fyld hullerne med citroncremen.
Kom 1 spsk marengsmasse ovenpå hver kage, og træk den op i små toppe med bagsiden af skeen eller med en gaffel. Drys en lille smule sukker over, og bag dem i endnu 5-7 minutter, til marengsen er gylden. Køl dem af.

2 kommentarer:

  1. Hvor er dine kager altså altid bare flotte. Er begge opskrifter fra den sædvanlige bog?

    Jeg skal lave fødselsdagskager på fredag... vil du foreslå en bestemt opskrift fra den der bog? :D

    SvarSlet
  2. Tak - de er fra "Masser af kager" :D
    Det er ikke helt fair at spørge om jeg kan anbefale noget, for jeg har jo slet ikke fået prøvet ret mange af opskrifterne derfra... Kun disse og After Eight.

    SvarSlet