fredag den 11. november 2011

bring jeres berlin-tips!

Daniel og jeg er så heldige, at det ene hold svigerforældre gerne ville have os med på deres årlige jule-tur til Berlin. Så det skal vi en uge i december, hvilket jeg glæder mig usandsynlig meget til.
Ud over en milliard julemarkeder satser jeg på, at vi skal have en masse andre fede oplevelser i byen, både med svigerforældrene og på egen hånd. Jeg har aldrig været i Berlin før, og kender ikke specielt mange der har, så jeg søger jeres tips, tricks og anbefalinger. Et spisested, man ikke må gå glip af (måske endda et billigt af slagsen!), et fantastisk museum (for mig, som ikke er museums-interesseret), et sted med billige drinks, supermarkedet med den fedeste kage-afdeling, en smuk park (med mindre det bliver ALT for koldt)...
Hvad må jeg ikke gå glip af i Berlin?

(Og et tillægsspørgsmål: Er der problemer med at kommentere på min blog, eller har mine sidste blogindlæg været dødssyge? Sidstnævnte vedkender jeg mig gerne, men er der problemer med kommentarfunktionen vil jeg naturligvis gerne vide det, send mig eventuelt en mail på adressen ude til højre :).

15 kommentarer:

 1. Hermed et tjek af dit kommentarsystem!

  Jeg sidder lige og tænker på Berlintips, men kan kun komme på noget meget basalt som: Husk at tage til Kreuzfelt og Prenzlauer Berg!

  SvarSlet
 2. Dunkin Donuts ;) Rossmann butikkerne er altid spændenede i forhold til kaffe, shampoo, the, make up, øko madting og kattemad. KaDeWe skulle også være fantasisk at gå på opdagelse i.

  SvarSlet
 3. Jeg kan også anbefale Prenzlauerberg - især markedet i Maurpark om søndagen. Et af de bedste markeder, jeg har været på.
  Rittersportmuseet er et godt bud på et alternativt museum. Her kan du lave din egen Rittersport og besøge koditoriet, der kun sælger is, kager og drikke med rittersport i.
  På et hjørne ved Rosenthalerstrasses S-bahn stop ligger en lille thai-restaurant, hvor nogle af retterne serveres i kokosnødder og ananasser. Festligt og vildt velsmagende!
  Rigtig god tur!
  /Marie

  SvarSlet
 4. Jeg kan også anbefale Prenzlauerberg - især markedet i Maurpark om søndagen. Et af de bedste markeder, jeg har været på.
  Rittersportmuseet er et godt bud på et alternativt museum. Her kan du lave din egen Rittersport og besøge koditoriet, der kun sælger is, kager og drikke med rittersport i.
  På et hjørne ved Rosenthalerstrasses S-bahn stop ligger en lille thai-restaurant, hvor nogle af retterne serveres i kokosnødder og ananasser. Festligt og vildt velsmagende!
  Rigtig god tur!
  /Marie

  SvarSlet
 5. Et ord: KaDeWe!!!!
  Det er som at være kommet i himlen :)

  SvarSlet
 6. Jeg vil anbefale dig, at du minidst sætter en hel eller en halv dag af til Kurfürstendamm! Der er så mange butikker, og så meget at se, at intet mindre kan gøre det! Det er jo også der, det meget berømte KaDeWe ligger! :-)
  Herudover vil jeg sige, at vil I meget gerne på i Reichstag, så skal I enten bestille plads i deres café, eller bestille plads til at komme derop måske dagen før, medmindre I vil stå i kø i over 2-4 timer - jeg vil dog lige sige, at der er ikke sååå meget deroppe, udover at man går rundt oppe i kupplen, og har en fin udsigt! :-)

  Herudover synes jeg også, at du skal besøge Fernsehen Turm, og evt. spise frokost i deres restaurant, mens du har udsigt over hele Berlin! Det er super skønt! :-)

  Unter Den Linden skal du selvfølgelig også se - MEN PAS PÅ! Der er simpelthen så mange små sigøjnerbørn (især i højsæsonerne) at det kan blive lidt for meget, nogen gange stiller de sig op og skriger midt i det hele for at få penge, men du skal bare afvise for groft, og lade være at smile til dem, hvis de henvender sig til dig! :-)
  Især i sidegaderne ved Unter den Linden kan du finde nogen gode butikker, de er dog dyre, men Douglass og H&M er der i hvert fald, og det er en smule billigere end herhjemme.

  Af Museer vil jeg anbefale dig Berliner Unterwelten selvom det ikke er et museum, men en guidet tur nede i beskyttelsesrummene i Berlins gader! En masse rørende historier, og det kan være en smule barsk, men en god oplevelse!
  Herudover er STASI-museet også godt, men for jeres egen skyld - hvis I skal have guide på, få en dansk eller engelsk (medmindre I er gode til tysk), for ellers er det penge ud af vinduet (snakker af erfaring) :-)

  Jeg vil også anbefale dig "Det Olympiske Stadion", som er super fedt, og man må gå rundt og se både den gamle og den nye stadion, og en guide vil især være god! :-)

  Hvis du er til loppemarkeder, så kan du finde et meget billigt et i Mauerpark, hvor folk sælger ud fra der boder!

  Et museum som kan virke en smule kedeligt (på trods af mange anbefaler det), er DDR museet. Det er meget tørt, selvom det selvfølgelig er sjovt at læse og kigge på nogle af tingene, men jeg vil personligt ikke anbefale det. :-)

  //Marie www.mariemacaron.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Cesilden, det vil jeg notere mig!

  Line, det med kaffe og the lyder især lovende :) Og naturligvis skal Dunkin' Donuts prøves.

  Marie 1, RitterSport-butikken er et must! Skal helt klar ind og lave min egen RitterSport-variant og æde mig tyk i kage. Jeg fristes i øvrigt af dit thai-tip.

  Camilla, det lyder... himmelsk :D

  Marie 2, så er det jo heldigt, at vi skal bo på Kurfürstendamm! Yay. Tak for dine mange anbefalinger og advarsler, det er helt klart brugbart.

  SvarSlet
 8. Julemarkedet for enden af Kurfürstendamm ved Gedächtniskirche er super hyggeligt. Vi boede også på Kurfürstendamm sidste år, og det kan du virkelig glæde dig til - lgie i midten af julestemningen :)
  Mht. julemarkeder kan jeg også anbefale, at I tager ud til det i Spandau - det er lidt mere lokalt og hyggeligt på en knap så turistet måde end dem helt inde i byen :)
  Berlin er en fantastisk by, jeg har også prøvet at lokke min kæreste på juletur i år, men han har desværre for travlt, så må jeg bare skabe dobbelt så meget stemning herhjemme. :)

  SvarSlet
 9. Hej - og tillykke med turen. Det er (næst efter NYC) den fedeste by i verden!

  Et lille - men desværre ikke billigt - tip til et restaurant besøg er den blinde restaurant, der hedder Unsicht-Bar. Det er dyrt, men helt ufatteligt fedt at nyde sin (dejlige) med i bælgravende mørke.

  Mette

  SvarSlet
 10. Nej heldigvis INGEN problemer og ingen Disgus-systemer her (undlad venligst!).

  Jeg vil følge tråden, for jeg planlægger en tur til Berlin næste år. Jeg er født der, så det må være på høje tid, at jeg udforsker den.

  Forventer selvfølgelig udførlig rapport om, hvordan når du kommer hjem ;-)

  SvarSlet
 11. Her kan du læse om vores jule-Berlin-tur for et par siden: http://piskeriset.dk/category/berlin/

  Læg især mærke til den chokoladepusher, som vi besøgte, hvor vi fik superlækre kager og syndig syndig varm chokolade ;-)

  Og så er KaDeWe et must!

  Ps. Hvis der er et ledigt hjørne i kufferten, så suser jeg gerne med ;-)

  SvarSlet
 12. Smølfine, jeg elsker julestemning, så jeg glæder mig til at bo det perfekte sted!

  Mette, svigerforældrene har snakket om den restaurant rigtig længe, så den er jeg overbevist om, at vi skal spise på :) Er også et spændende koncept.

  Piske, fantastisk! Jeg har skimmet dine indlæg, og fandt skrifterne om chokoladebutikken særdeles farlige. Min kæreste sukkede lidt over det, da jeg udbrød "ih" og "åh" over dine billeder. Mænd ved ingenting...
  Skal nok ringe når jeg har pakket, og afsløre om der er plads til dig ;)

  SvarSlet
 13. Kunsthaus Tacheles vil jeg anbefale (hvis man er til sådan noget). Hører at det vist skal lukke, så det er nu eller aldrig!

  SvarSlet
 14. Er du til vintage og genbrug kan jeg anbefale mine tips til Berlin :) Se http://ohdeersister.blogspot.com/2011/08/tips-til-berlin.html

  SvarSlet
 15. super tjekkede Berliner tips og jeg kan bidrage med en varm anbefaling til Prenzlauerberg og tur forbi Monsiear Voung i Mitte til lækker vietnamesisk mad. Tjek selv http://www.monsieurvuong.de/
  ... faktisk fik jeg så meget lyst til en juleshoppetur selv, så vupti nu har Loverboy og jeg booket weekend-juletur. Tak for inspiration :-)

  SvarSlet