onsdag den 2. november 2011

sammenskudsgilde hos mig

Det skal ikke være en hemmelighed, at min økonomi er knap så fantastisk for tiden, da jeg er det man kan kalde "mellem indkomster". Røvsygt sted at være. Men aftalen gik altså på, at bloggerkliken endelig skulle mødes hos mig her i dag, og så fandt vi på at lave et sammenskudsgilde. Dejligt når andre mennesker er så forstående.
Jeg smækkede en hovedret sammen af noget svinekød fra fryseren, det blev til chilifrikadeller i kokos/limesauce, som tager udgangspunkt i en opskrift fra Birthe, og har lavet mange gange før, fordi den simpelthen bare er så god. Sabina er salatguru, så hun havde været så dejlig at medbringe det grønne tilbehør, en salat med mango. Camilla havde været en skat at bage nogle naan-brød, som vist ikke helt fik den ønskede form, men de fungerede alligevel. Kristine aka Joan havde venligt medbragt drikkevarer, og Line aka SkipperLine lavede en længe aftalt hindbær-tiramisu. Og så fik jeg nogle skæppeskønne værtindegaver, som I nok skal få at se senere hen!


Chilifrikadeller i kokos/lime-sauce

500 g. hakket svinekød
salt, friskkværnet peber
1 løg, eventuelt rødløg
1 frisk rød chili
1 stor dåse kokosmælk
1 lime
ca. 2 tsk rød karrypasta
evt salt og friskkværnet peber

Bland kødet med finthakket løg og finthakket chili. Form små frikadeller deraf og brun dem i noget fedtstof på en pande.
Tag frikadellerne af panden. Svits karrypasta, tilsæt kokosmælk og saften fra limefrugten, og lad simre i en fem minutters tid. Krydr med salt og peber efter behov. Tilsæt herefter frikadellerne og varm dem godt igennem.
Server med ris og andet godt.

Herefter nød vi Lines dessert, og den var god! Jeg kan ikke erindre at have smagt almindelig tiramisu sådan rigtigt, men hindbærversionen kan jeg i hvert fald sagtens anbefale, hvis ikke man er til kaffesmag.


...og bare lige fordi vi bøvlede sådan med at få skåret et pænt stykke, får I lige et kig bag kulisserne så I kan se, at alt ikke er perfekt når man er madblogger:


Jeg skal være ærlig og sige, at aftenen endte med meget seksuelle undertoner og smugkig i Joan Ørtings "Ta' mig" (som Kristine lånte med hjem). Vi var vist lidt trætte og sukkerhøje, men det var morsomt! Tak piger, jeg nyder altid tiden i jeres selskab.
I morgen venter der jer en beretning om mit første møde med A-kassen - stay tuned!

2 kommentarer:

  1. Mmm den tiramisu ser ikke dårlig ud. Har en gang prøvet at lave en tiramisu med bær, men den blev ikke så god som den oprindelige. Hvordan blev din?

    SvarSlet
  2. Tror seriøst vi havde fået for meget sukker og for meget rødvin, for vi var da noget fjollede igår:)
    Maden var super lækker og skal nok snart laves herhjemme!

    SvarSlet