De er bare rigtig gode! Elsker jordbærtærte ret højt, og disse er en fin, mindre erstatning. Kagen er mazarinagtig og lækker. På grund af den naturlige mascarpone-mangel i mine nærbutikker kunne jeg ikke lave den oprindelige creme fra opskriften, så jeg smed bare en vanillefrosting på. Det smagte helt fint, kan jeg så afsløre.
Lav dem!
Jordbærtærte-cupcakes
12 stk.175 g. smør
135 g. sukker
3 æg
200 g. groftrevet marcipan
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
½ dl. mælk
Overtræk:
100 g. mørk chokolade
1 bakke små jordbær
Frosting:
200 g. flødeost
100 g. blødt smør
Korn af en stang vanille
450-500 g. flormelis
Pisk smør og flødeost cremet sammen med vanillekorn, og pisk flormelis i, til du synes konsistensen er passende.
Pisk smør og sukker cremet og luftigt.
Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt imellem hvert.
Tilsæt marcipanen.
Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen.
Tilsæt til sidst mælken og pisk til dejen netop er ensartet.
Sæt 12 papirsforme i en muffinplade. Fordel dejen heri.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 200 grader. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Når kagerne er kølet helt af smeltes chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Overtræk kagerne med chokoladen og lad dem tørre helt.
Sprøjt frostingen på kagen og klistr halve jordbær på - det kan anbefales at vente med at påsætte jordbærrene lige med denne frosting, da de godt kan "opløse" den og glide ned. Ellers brug den oprindelige creme med mascarpone.
Århh, sådan en - eller 2 - kunne jeg godt lige spise :-D
SvarSletMange hilsner
Birthe
Det kunne jeg nu også sagtens ;)
Slet