onsdag den 18. april 2012

svømmehaller - gigantium vs haraldslund

I fællesskab med min søster har jeg taget en beslutning om, at nu skal der svømmes regelmæssigt. Jeg elsker at svømme og havde en periode, hvor jeg gjorde det rimelig ofte, men det gik ligesom i sig selv igen. Normalt svømmer jeg i Haraldslund Svømmehal, hvor jeg også har et turkort til.
I fredags besluttede vi dog at prøve den nye svømmehal, der er kommet i Gigantium. Da den kom tror jeg lidt det var vores indtryk, at den ville være hammerdyr, fordi den var nybygget, og derfor har den ikke figureret yderligere i vores hoveder. Plus at jeg også har det der turkort til Haraldslund, som jeg naturligvis gerne vil have brugt. Men vi tog i Gigantium. Allerede turen derud gav point, fordi den ligger i cykelafstand fra min bopæl, så jeg skal ikke bruge yderligere penge på transport. Lettere forvirrede træder vi ind i svømmehallen, og kan hverken finde det ene eller det andet. Vores ansigtsudtryk resulterer i, at der to gange er fremmede, der retter henvendelse til os for at hjælpe. Det var kun lidt pinligt.

Det første, der sprang os i øjnene, var tomheden af omklædningsrummet. Ved ankomst i Haraldslund, næsten ligegyldigt hvornår, plejer der altid at være en respektiv menneskemængde, men her var næsten ingen. Fantastisk. Hvis det stod til mig, ville jeg gerne have det hele for mig selv.
Da vi kom ud til bassinet (efter lidt hjælp, der stod ikke, hvilken dør man skulle gå ud af...) blev vi mødt af den smukkeste udsigt over bydelen. Forblændede gik vi hen og dyppede vores tæer i vandet - og tænk, det var ikke isvand, som man knap kan få sig til at sænke sig ned i! Det var dejlig lunkent vand, som man ikke kunne VENTE med at fordybe sig i. Det var en seriøs fryd. Og vi havde jo nærmest det hele for os selv. Jeg kan ikke helt regne ud, hvorfor der ikke var flere mennesker. Måske har de fleste ikke opdaget, at den er blevet bygget. Måske er det bare ikke de gamle damers tilholdssted (som jeg kan love for, at Haraldslund er).
Efter nogle udmattende baner gik vi ind i "Stillezonen", som deres afslappende varmtvandsbassin hedder. Der var både boblezone og nogle meget hidsige massagedyser. Og nogle utrolig nuttede babyer.

Lad mig opsummere.

Du skal gå i Haraldslund, hvis:
 • Dit primære mål med besøget er at hverve medlemmer til strikkeklubben
 • Du vil lave hold-aktiviteter (der er ikke så mange af disse i Gigantium - endnu)
 • Du bor i midt/vestbyen
 • Du foretrækker at svømme i koldt vand
 • Du godt kan lide udfordringer i form af at forsøge at svømme imellem de andre mennesker
Du skal gå i Gigantium, hvis:
 • Du vil svømme i verdens lækreste omgivelser
 • Du godt kan lide at have god plads at svømme på
 • Du vil have en smuk udsigt
 • Du bor i østbyen
 • Du vil have et fancy armbånd, der også kan låse skabe op, i stedet for en dum elastik med en klirrende nøgle, som vil irritere dig under hele dit ophold
 • Du kan lide afslappede forhold, når du svømmer
Det eneste negative jeg har at sige om Gigantium henvender sig til deres café - jeg synes der er lige lovlig stor fokus på burger og hotdog. Jeg ved godt, at det sikkert er hvad de unge vil have, men for mig virker det lidt latterligt (og ja, det er også fordi jeg får lyst til klam mad når jeg får smækket sådan nogle skilte i fjæset efter fysisk udmattelse ;).

Jeg har stadig 6 (!!!) klip tilbage til Haraldslund, men derefter investerer jeg helt sikkert i et klippekort til Gigantium. Mit nye yndlingssted.

2 kommentarer:

 1. Schhhh! Meningen er, at Gigantium skal holdes hemmeligt, så der ikke kommer alt for mange mennesker/gamle damer. Det er nemlig en skøn hal! ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg overvejede det selv - men på den anden side tror jeg ikke, at ret mange af mine læsere er gamle damer fra Aalborg ;)
   Og tænk i øvrigt hvis svømmehallen lukkede igen på grund af manglende omsætning. Man må hellere sprede ordet lidt.

   Slet