søndag den 20. maj 2012

london #5: harry potter studio tour

Det første vi skulle, da vi ankom til London (efter en god nats søvn), var naturligvis på Warner Bros. Studio Tour og se kulisserne fra Harry Potter-filmene. Siden jeg opdagede, at de blev åbnet, har jeg været relativt vild efter at komme derhen, og nu var vi så heldige, at vi alligevel skulle forbi London.

Stedet ligger lidt uden for central-London, men det er ganske nemt at komme dertil, grundet den formidable offentlige transport, de besidder. Vi startede med at tage undergrunden til Euston, hvorfra der går tog til Watford Junction. Fra sidstnævnte station går nemlig shuttlebus direkte til attraktionen, og som I kan se på nedenstående billede, er de ikke just svære at genkende. Så snart man kommer ud fra stationen, holder de ved de almindelige busstoppesteder, og de afgår omkring hvert 20. minut. Det samme når man skal tilbage.


Selve turen gennem attraktionen er normeret til 3 timer, men det kommer helt an på, hvor længe man stirrer på tingene. Vi brugte ikke helt så lang tid derinde, for det var ikke alt, jeg fandt lige interessant. Men jeg er vældig glad for, at vi tog derhen, for det var noget af en oplevelse som Harry Potter-fan. Derfor er jeg nødt til her at bringe en længere række billeder, for det er svært at udvælge...

The Great Hall i al sin pomp og pragt! Det var en skæg oplevelse at være der. Det var det første rum, man kom ind i, og her var rent faktisk en guide, der fortalte ting og sager. Herefter var man dog overladt til sig selv.
For enden stod alle professorerne (desværre ikke i levende live, skuffende nok, men giner med deres faktiske kostumer). Ude i siden, som også anes på billedet, var ligeledes udvalg af de forskellige huses påklædning, inklusive den som Robert Pattinson har haft på. Rauw.

Det fineste udvalg af skole-remedier.

Smuk "is"-skulptur - noget fra the Yule Ball, vistnok...

Snape!!! Ja, igen af stof, desværre... Og det lokale, i hvilket han underviste. Det var rigtig fint.

Der var også et rum med alle de effekter og ting, der var blevet brugt i filmene. Her ses blandt andet en plante og en levende bog. Så får man virkelig indblik i, hvor meget arbejde, der er lagt i filmene.

Dumbledores kontor. Mit yndlingssted i hele verden. Åååh.

Det meste af studierne var indendøre, men der var også en udendørssektion, hvor man blandt andet kunne se facaderne på huset, hvor Harry har boet. Her står jeg og dufter til en falsk blomst. Jeg har også billeder, hvor jeg lurer ind af vindue og brevsprække... Udenfor var også Tom Riddles gravsted, den sjove bil, den lilla bus og et spisested, hvor man kunne få butterbeer. Det så klamt ud.

Noget af det sjoveste var denne opslagstavle med de forskellige dyr, der har indgået i filmene. Det er rent faktisk forskellige katte, der har spillet den samme kat, fordi de havde forskellige specialiteter. Det samme med uglerne, hvor den ene var trænet specifikt til at sidde på et bur, hvor en anden var trænet til at gå med Daniel Radcliffe.

Som en af de sidste ting kom man forbi miniaturemodellen af Hogwarts, og den er simpelthen så imponerende. Tænk, at nogen har siddet og modelleret den. Der var endda lys i nogle af vinduerne.

Ud over det på billederne viste var jeg virkelig imponeret af en række malerier, der var en del af udstillingen. Nogle af dem var så smukke, at jeg ville give alt for at have et af dem hængende. Ih.
Ud over udstillinger og deslige var der naturligvis også en stor butik, som solgte merchandise, og der var også meget sjovt, som jeg havde købt, hvis jeg havde været rig, fordi priserne var skyhøje. Jeg ville gerne have købt nogle af de der bønner med klamme smagsvarianter (som opkast og jord), men de kostede en bondegård. Derudover var der naturligvis en masse påklædning.

Tag forbi, hvis du er fan af Harry, og alligevel er i London! Billetpriser, anvisninger og lignende kan du naturligvis finde på hjemmesiden.

11 kommentarer:

 1. Neeeej, hvor fint! Det gad jeg godt! Da jeg var yngre købte jeg alt muligt Harry Potter-gejl, så jeg havde også de der jelly beans :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Var de meget ulækre? :D Jeg kunne ikke lige overskue at give 90 kroner for sådan en lille boks med slik der smagte af klamme ting... Haha.

   Slet
 2. Det ser vildt fedt ud! Har du indtryk af om man kan bestille sådan et par dage før, eller om man skal være ude i god tid med billetter? Synes det er lidt vanskeligt at vurdere hvornår man gerne ville derud i løbet af sin ferie.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tør jeg slet ikke gisne om, vi bestilte i meget god tid, fordi jeg altid er panisk omkring sådan noget. De anbefaler også på siden, at man er ude i god tid. Vi valgte bare en dag, og planlagde resten af ferien derudfra.
   Synes helt sikkert du skal tage af sted, det var en fed oplevelse :)

   Slet
  2. Ok, jeg må lige drøfte det med min veninde jeg skal afsted med. Kunne forestille mig hun ville være ret vild med sådan en tur :D Det ser ret fedt ud!

   Slet
 3. Årh hvad! ♥
  *noterer på livet løs*

  SvarSlet
 4. Ih, nu glæder jeg mig endnu mere til vi skal derud :o) Jeg er spændt på hvordan det går med Victor, men jeg satser på, at han stadig kan være i sin bæresele, og så er jeg ret sikker på, at der også er nok for ham at kigge på :o)

  Til Anonym - hvis det var dig som også skrev i det indlæg før om London i uge 29, så ville jeg nok umiddelbart bestille i god tid - taget i betragtning af at det er højsæson, hvis det er udenfor kan man måske godt vente... Men jeg er nok også ligesom Bitten, og vil gerne have styr på sådan noget i god tid :o)

  SvarSlet
 5. Ej, det må bare have været sjovt at se :P

  SvarSlet
 6. London har aldrig været mig, men har fået en indre bestræben efter at komme dertil efter de har åbnet denne Harry Potter World. Jeg er ordblind, og det var Harry Potter der lærte mig at læse. :D

  Og du må godt lave en Harry Potter studio tour del 2 ;)

  SvarSlet
 7. Sejt...
  Men er nu alligevel nok mest til mareked og shopping london ;-)

  KH
  Rikke

  SvarSlet
 8. Eii nu bliver jeg helt sikkert nødt til at arrangere en tur til London for at besøge min søster for det ville helt sikkert være en kæmpe oplevelse for en stor Harry Potter fan som mig at opleve WB studierne.

  SvarSlet