mandag den 30. april 2012

JEG HAR INTERNET IGEN!

I var så søde til at kommentere på mit seneste indlæg, men gæt hvad der så skete? Mit internet forsvandt. En idiot var kørt ind i husstandens kabelboks o.O Jeg har på mirakuløs vis overlevet uden denne livsvigtige opfindelse siden i torsdags. Men nu er jeg tilbage som aldrig før!
Fordi det nu er mandag, vejret er smukt og jeg er så glad for mit internet, bringer jeg et par af sådan nogle små ting, man skal huske at værdsætte, lige meget om vejret så havde været elendigt og internettet stadig ikke virkede. Har du haft en dårlig dag, så tænk på de her ting (som i øvrigt er snuppet fra justlittlethings.net).







torsdag den 26. april 2012

min nye hobby

Nu samler jeg også på emballage!

Når man sådan begynder at lave flere og flere hjemmelavede ting, skal man jo også have noget at opbevare skidtet i. Det hele startede med, at mine forældre havde købt nogle søde små flasker Mathilde Café, og jeg udbad mig de tomme flasker. Nu er jeg også begyndt at gemme marmeladeglas og den slags.


Det er skam ikke uden grund, jeg har allerede brugt et par stykker til værtindegaver og den slags.
Her ses eksempelvis vanillesirup i de føromtalte flasker, som jeg forærede til min mor og min faster.


Forleden, da cupcakemafiaen besøgte Kristine, gav jeg hende hjemmelavet lemon curd i et marmeladeglas. Opskriften følger naturligvis i et andet indlæg. Billedet er taget af selveste Kristine.

mandag den 23. april 2012

jeg, en dårlig blogger

Som overhovedet ikke har blogget om, da cupcakemafiaen var ude at spise med Birthe! Jeg skammer mig, men undskylder det med, at jeg har haft hovedet fyldt med mit oplæg.

Men nu kan I så få at vide, at det var en helt vildt hyggelig dag, og Birthe var totalt sød, ligesom sidste gang jeg mødte hende.
Vi hev hende med på Penny Lane, hvor jeg heller aldrig havde været før, men Sabina havde talt en hel del om deres Gateau Marcel, som nogle af os derfor blev nødt til at smage. Den var ikke just de 49 kroner værd, men Sabina sagde også, at den ikke helt levede op til sine standarder denne gang. Øv. Deres stempelkaffe var til gengæld en fryd for min (og Kristines) gane. Selv om det var meningen, at Birthe skulle imponeres, brillerede Penny Lane ved hverken at have den drikkevare eller kage, hun ønskede, og hun endte med at få verdens tørreste pæretærte uden spor af pære - de havde nok en dårlig dag.


Efterfølgende slæbte vi hende med på Caféministeriet, hvor der vist var lidt mere held.
Mine erfaringer med Caféministeriet er begrænsede og ikke særlig prangende, jeg har tidligere fået deres burger, som ikke imponerede mig. Denne gang fik jeg en sandwich med naan-brød, som jeg til gengæld var rigtig imponeret af! De syltede rødløg fik mig i himlen, og jeg er nu nødt til at lave sådanne selv. Sådan kan det jo gå...


Og som om vi ikke havde spist nok på utrolig få timer, fik vi også lov at smage en af Birthes cookies, som hun havde bagt til at have med til Ordkraft. Jeg har selv brugt opskriften mange gange, og elsker dem!

søndag den 22. april 2012

hvor er jeg glad!

I går udfordrede jeg jo mig selv på det groveste, da jeg valgte at holde foredrag til Spring Ud. Jeg tog hele vejen til Aarhus og fandt frem til skolen, hvor eventet skulle foregå. Og det viste sig at være en rigtig god oplevelse!

Billede taget af Marie under mit foredrag - jeg sværger, at jeg ikke kiggede ned i mine papirer hele tiden!

Jeg havde haft megen nervøsitet omkring foretagendet, men det var der absolut ingen grund til. Det forløb fint, deltagerne var meget interesserede, og jeg havde overhovedet ikke tid nok til at gå i dybden med det hele fordi mine spørgsmål satte så megen snak og refleksioner frem hos mit publikum.
Som I kan se i kommentarerne til mit seneste indlæg var de rigtig søde, og har sidenhen givet udtryk for deres tilfredshed med mit oplæg. De var endda dybt interesserede i den del der omhandlede teori - bedre publikum kunne jeg vist ikke finde!
Er glad for at det var så positiv en oplevelse, for nu ved jeg, at jeg rent faktisk er i stand til at stille mig op og snakke foran en fremmed flok mennesker.


Som om oplevelsen ikke var god nok i sig selv, gav de to søde arrangører Marie og Pernille mig endda en lille tak-fordi-du-gad-komme gave bestående af en flaske rødvin, lækre Summerbird-chokolader og en creme fra Body Shop. Lækkert!

lørdag den 21. april 2012

i dag springer jeg ud


Altså, I ved hvad jeg mener. Jeg skal jo holde et (meget spændende) oplæg til Spring Ud arrangeret af Danske Webchicks, i Aarhus i dag.
Jeg har aldrig holdt oplæg før, ud over til eksamen, så det bliver interessant at se om jeg overhovedet dur til den slags. Hvis ikke beklager jeg selvfølgelig til de deltagende...

Lige nu sidder jeg og nyder en kop kaffe inden jeg skal ud af døren og finde et tog der kan føre mig på rette vej.

torsdag den 19. april 2012

visit hos kristine

I går var Cupcakemafiaen inviteret hjem til Kristine, og jeg behøver vel næsten ikke skrive, at det var hyggeligt? Vi blev trakteret med dejlig mad: fyldt andebryst, birkesdryssede hasselback-kartofler, asparges og en absolut appetitlig basilikumcreme. Bemærk også den flotte borddækning!



Til dessert fik vi en "chokoladesuppe" med sprødt låg, som var så flot anrettet med et chokolademønster ovenpå! Dertil nød vi en særlig kaffe med noget nøddesmag af en art - altså, Kristine og jeg nød det, Line og Sabina tvang det i sig og Camilla tog en kop the.


De andre damer udvekslede alt muligt spændende, de havde købt for hinanden, men da jeg ligesom er klikens fattigrøv, var jeg ekskluderet fra dette. Heldigvis havde Line været så betænksom at bringe mig nogle "falske" kapsler til min Nespresso fra sin nylige ferie på Gran Canaria. Og ikke nok med det, jeg fik også to kogebøger med hjem, fordi Sabina har måtte rydde ud i sin samling. Så gavmildt!


Jeg valgte lidt to bøger, som jeg som udgangspunkt er ret skeptisk over for. Baronessens bog er jeg mildt skeptisk over for, men jeg er sikker på, at der nok skal være nogle idéer deri, og om ikke andet er dens layout fint og tøset. Kernesund Mad er jeg MEGET skeptisk over for (faktisk har jeg joket med, at jeg tog den bare for at brænde den), men jeg er også lidt nysgerrig omkring, hvad den egentlig indeholder. Den familie er lidt for frelst til mig, og jeg forbeholder mig retten til at bruge almindelig, billig mælk i mine opskrifter, men tænk nu hvis man kan blive inspireret på anden vis? Jeg håber.

I dag skal vi faktisk alle sammen ses igen, og endda sammen med Birthe, da hun skal befinde sig som blogger på Ordkraft, og vi har fået æren af at spise med hende inden. Det glæder jeg mig til.
Ind til da overvejer jeg en forårsrengøring, da jeg er alene hjemme, men lad os nu se...

onsdag den 18. april 2012

svømmehaller - gigantium vs haraldslund

I fællesskab med min søster har jeg taget en beslutning om, at nu skal der svømmes regelmæssigt. Jeg elsker at svømme og havde en periode, hvor jeg gjorde det rimelig ofte, men det gik ligesom i sig selv igen. Normalt svømmer jeg i Haraldslund Svømmehal, hvor jeg også har et turkort til.
I fredags besluttede vi dog at prøve den nye svømmehal, der er kommet i Gigantium. Da den kom tror jeg lidt det var vores indtryk, at den ville være hammerdyr, fordi den var nybygget, og derfor har den ikke figureret yderligere i vores hoveder. Plus at jeg også har det der turkort til Haraldslund, som jeg naturligvis gerne vil have brugt. Men vi tog i Gigantium. Allerede turen derud gav point, fordi den ligger i cykelafstand fra min bopæl, så jeg skal ikke bruge yderligere penge på transport. Lettere forvirrede træder vi ind i svømmehallen, og kan hverken finde det ene eller det andet. Vores ansigtsudtryk resulterer i, at der to gange er fremmede, der retter henvendelse til os for at hjælpe. Det var kun lidt pinligt.

Det første, der sprang os i øjnene, var tomheden af omklædningsrummet. Ved ankomst i Haraldslund, næsten ligegyldigt hvornår, plejer der altid at være en respektiv menneskemængde, men her var næsten ingen. Fantastisk. Hvis det stod til mig, ville jeg gerne have det hele for mig selv.
Da vi kom ud til bassinet (efter lidt hjælp, der stod ikke, hvilken dør man skulle gå ud af...) blev vi mødt af den smukkeste udsigt over bydelen. Forblændede gik vi hen og dyppede vores tæer i vandet - og tænk, det var ikke isvand, som man knap kan få sig til at sænke sig ned i! Det var dejlig lunkent vand, som man ikke kunne VENTE med at fordybe sig i. Det var en seriøs fryd. Og vi havde jo nærmest det hele for os selv. Jeg kan ikke helt regne ud, hvorfor der ikke var flere mennesker. Måske har de fleste ikke opdaget, at den er blevet bygget. Måske er det bare ikke de gamle damers tilholdssted (som jeg kan love for, at Haraldslund er).
Efter nogle udmattende baner gik vi ind i "Stillezonen", som deres afslappende varmtvandsbassin hedder. Der var både boblezone og nogle meget hidsige massagedyser. Og nogle utrolig nuttede babyer.

Lad mig opsummere.

Du skal gå i Haraldslund, hvis:
  • Dit primære mål med besøget er at hverve medlemmer til strikkeklubben
  • Du vil lave hold-aktiviteter (der er ikke så mange af disse i Gigantium - endnu)
  • Du bor i midt/vestbyen
  • Du foretrækker at svømme i koldt vand
  • Du godt kan lide udfordringer i form af at forsøge at svømme imellem de andre mennesker
Du skal gå i Gigantium, hvis:
  • Du vil svømme i verdens lækreste omgivelser
  • Du godt kan lide at have god plads at svømme på
  • Du vil have en smuk udsigt
  • Du bor i østbyen
  • Du vil have et fancy armbånd, der også kan låse skabe op, i stedet for en dum elastik med en klirrende nøgle, som vil irritere dig under hele dit ophold
  • Du kan lide afslappede forhold, når du svømmer
Det eneste negative jeg har at sige om Gigantium henvender sig til deres café - jeg synes der er lige lovlig stor fokus på burger og hotdog. Jeg ved godt, at det sikkert er hvad de unge vil have, men for mig virker det lidt latterligt (og ja, det er også fordi jeg får lyst til klam mad når jeg får smækket sådan nogle skilte i fjæset efter fysisk udmattelse ;).

Jeg har stadig 6 (!!!) klip tilbage til Haraldslund, men derefter investerer jeg helt sikkert i et klippekort til Gigantium. Mit nye yndlingssted.

lørdag den 7. april 2012

påsketid er også fåretid!

Siden min skønne svigerinde introducerede mig for nogle flotte cupcakes ala påskelam og samtidig ønskede sig dem så meget, at hun ligefrem sendte mig tre poser minimarshmallows, har min skæbne været fastlagt. Jeg skulle naturligvis lave sådanne cupcakes!
Aftenens"testportion" er ikke til svigerinden, men derimod til kæresten og hans venner til en påskefrokost i morgen. Jeg er næsten glad for, at jeg ikke skal med, for jeg er ikke sikker på, at jeg kan overvære "slagtningen". De er jo for pokker så søde!


Så fik de lige lov at stå på en fin blomstereng :D

Lige denne portion er jo til en flok "mænner", og da jeg ikke helt ved, hvor kræsne de er, har jeg holdt mig til en vanillecupcake med chokoladestykker i samt en vanillefrosting. Hovedet er rullet af marcipan, og kagerne er belagt med minimarshmallows klippet i halve.
Næste gang tror jeg, at kagen bliver med noget citrus af en art, da jeg forestiller mig, at det så bliver knap så kvalmt (men jeg afventer naturligvis dommen i morgen).


jordbærtærte-cupcakes

Til en parmiddag forleden tilbød jeg at medbringe kage, hvilket naturligvis blev taget godt imod. Jeg havde set disse jordbærtærte-inspirerede cupcakes rundt omkring, og var naturligvis faldet for dem. Jeg snuppede opskriften fra Sabina, men ændrede lidt.
De er bare rigtig gode! Elsker jordbærtærte ret højt, og disse er en fin, mindre erstatning. Kagen er mazarinagtig og lækker. På grund af den naturlige mascarpone-mangel i mine nærbutikker kunne jeg ikke lave den oprindelige creme fra opskriften, så jeg smed bare en vanillefrosting på. Det smagte helt fint, kan jeg så afsløre.
Lav dem!


Jordbærtærte-cupcakes

12 stk.
 
175 g. smør
135 g. sukker
3 æg
200 g. groftrevet marcipan
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
½ dl. mælk

Overtræk:
100 g. mørk chokolade
1 bakke små jordbær

Frosting:
200 g. flødeost
100 g. blødt smør
Korn af en stang vanille
450-500 g. flormelis
Pisk smør og flødeost cremet sammen med vanillekorn, og pisk flormelis i, til du synes konsistensen er passende.

Pisk smør og sukker cremet og luftigt.
Pisk herefter æggene i et af gangen. Pisk godt imellem hvert.
Tilsæt marcipanen.
Bland mel og bagepulver og pisk det i dejen.
Tilsæt til sidst mælken og pisk til dejen netop er ensartet.
Sæt 12 papirsforme i en muffinplade. Fordel dejen heri.
Bag kagerne i ca. 20 min. ved 200 grader. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Når kagerne er kølet helt af smeltes chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
Overtræk kagerne med chokoladen og lad dem tørre helt.
Sprøjt frostingen på kagen og klistr halve jordbær på - det kan anbefales at vente med at påsætte jordbærrene lige med denne frosting, da de godt kan "opløse" den og glide ned. Ellers brug den oprindelige creme med mascarpone.

torsdag den 5. april 2012

påsketid er kagetid

De skønneste svigerforældre kommer til byen her i påsken, og de skal naturligvis trakteres med det fineste bagværk. Så jeg har smækket nogle cupcakes med påsketema sammen. Kagen er Kristines chokoladecupcakes, frostingen er af smør, flormelis, vanilleessens og lidt mælk.

God påske!


the hunger games - film vs bog

Selv om der ikke var nogle graverende mangler i filmen i forhold til bogen, er der stadig visse elementer eller episoder, som jeg gerne vil have lov at omtale.

Du skal naturligvis ikke læse dette indlæg, hvis du ikke vil vide, hvad der sker i bogen og/eller filmen!


Avox-pigen

Da jeg læste bogen fandt jeg, at en af de mest spændende tematikker var hele Avox-tingen. Jeg havde glædet mig til, at Katniss skulle se den rødhårede pige i skoven, men på underlig vis udeblev denne, og den introducerende scene med hovercraften over skoven virkede ret ligegyldig. Jeg har imidlertid fuld forståelse for denne udeladelse af tidsmæssige årsager (selv om de for min skyld godt kunne have lavet filmen længere).

Katniss’ og Peetas forhold

Det er jo sådan, at det i bogen er ret uvist, om Peeta erklærer sin kærlighed for Katniss i sit interview for showets skyld eller ej. Det samme gælder Katniss’ kærlige adfærd over for Peeta under The Games. I filmen synes jeg imidlertid ikke, at denne undren vækkes så meget, som den efter min mening burde - det virker nærmere bare som om, at de er forelskede.

Gales rolle

Lad mig sige det, som det er: Gales tilstedeværelse i filmen giver ingen mening! Jeg tror virkelig der sidder nogen derude, som ikke har læst bogen, og tænker, at han kun er med for at hinte et trekantsdrama ala Twilight. Det eneste, man ser til ham, er scenerne inden The Games og ligegyldige klip med ham, når han står og surmuler over, at Katniss er sammen med Peeta. Desuden synes jeg filmen antydede, at han og Katniss havde været kærester, hvilket jo langt fra er tilfældet i bogen.

Cinnas udseende

En af mine klare favoritpersoner fra fortællingen er uden tvivl Cinna! Han er ligesom det eneste venlige, Katniss møder på hendes vej mod The Games, og det er lidt umuligt ikke at elske ham. Imidlertid havde jeg gennem bogen forestillet mig en kridhvid designer-bøsse af den bedste slags, så det var noget af en overraskelse, da han blev spillet af Lenny Kravitz. For mig gjorde det ingen forskel overhovedet, da min hjerne lidt efter var blevet indstillet på det, og han var helt perfekt til rollen. Men det får mig til at tænke på alle de sindssyge mennesker, der er gået fuldstændig amok rundt i verden, fordi Rue er mørk i filmen! Det er især overraskende, fordi hun rent faktisk er beskrevet som mørkhudet og sorthåret i filmen (hvorimod Cinnas hudfarve ikke er beskrevet). Læs nogle af de ulækre tweets her og bliv forarget (men pas på dit blodtryk).

Kommentarsporet fra The Gamemakers

Efter bogen havde jeg ventet spændt på at finde ud af, hvordan de ville greje de mange episoder, hvor hovedhandlingen foregår inde i Katniss' hoved. Ville de mon lave en voice over med hendes tanker ind over handlingen? Nu er det primært i de lange strækninger, hvor Katniss er alene i skoven, at hendes tanker dominerer, og dem var der ikke så mange af i filmen (så ville den godt nok have været lang). I de situationer, hvor hendes tanker normalt ville have forklaret os tingene, eksempelvis med hvepsereden, havde de i stedet valgt at klippe til Gamemaker-kommentarer, hvilket jeg holdt meget af. Det var en formidabel måde at komme uden om det problem på - og gav Caesar mere tid på skærmen, han var jo umådelig skæg!
 
Derudover var der selvfølgelig et hav af andre små forskelle, som i bund og grund ikke gjorde nogen egentlig forskel ud over at gøre handlen mere film-venlig (eksempelvis erhvervningen af Katniss’ Mockingjay-pin, hvor de udelader at bringe Madge ind i historien). Derudover synes jeg, at filmen ligger langt mere op til en 2’er, end bogen egentlig gjorde, hvilket er vældig godt tænkt.
Til jer, der er interesseret i flere både betydningsfulde og ubetydelige forskelle film og bog imellem, har jeg fundet en fin liste lige her.

onsdag den 4. april 2012

the hunger games (inkl. spoilers)


I sidste uge var min kæreste så sød at bestille The Hunger Games-trilogien til mig. Jeg er jo for søren bare en teenager inderst inde, så selvfølgelig skulle jeg læse den serie, der blev kaldt "det nye Twilight". Der gik ikke mange dage, før jeg havde slugt den første bog. Den var ærlig talt virkelig spændende, og jeg var omgående fan. (Omkring Twilight-sammenligningen kan jeg ikke helt se årsagen, ud over, at der er en pige og to fyre med).
Konceptet elsker jeg, og selv om jeg glædede mig kraftigt til at selve "legene" startede, nød jeg også hele optakten dertil, og fortællingen om Katniss som person. Med hensyn til legene skiftede jeg meget mellem at være fuldstændig frastødt og tænke "det var da den sygeste idé nogensinde" og "hvorfor har vi ikke det her i Danmark?". Haha. Sidstnævnte selvfølgelig kun fordi jeg var grebet af stemningen. Jeg er jo ikke sindssyg.
I går var jeg så i biografen og se filmen, hvilket jo i sig selv er ganske interessant med bogen så frisk i hukommelsen. Jeg var i stand til at sammenligne enhver lille forskel bog og film imellem, hvilket morede mig meget (men måske ikke morede Daniel så meget i bussen på vej hjem). Jeg er ikke typen, der bærer nag over ændringer, når bøger overgår til film, med mindre det er graverende forskelle eller udeladelse af vigtige ting. Sidstnævnte syntes jeg heldigvis ikke rigtig der var noget af i denne film. Jeg kunne rigtig godt lide filmen som film, men også som filmatisering af bogen, hvilket ærlig talt sjældent sker. Så alle anbefalinger herfra!

I det nedenstående skal du lige markere teksten med musen for at kunne læse det - for ligesom at sikre, at ingen får øje på det ved en fejl.
Filmen skal derudover roses for at få mig til at tude mere, end jeg nogensinde har gjort i en biograf. Jeg plejer kun at fælde en moderat tåre, men denne gang sværger jeg, at jeg ligefrem hulkede (diskret, selvfølgelig!). Det handler naturligvis om Rues død. Eller faktisk lykkedes det mig at sørge stilfærdigt gennem selve hendes død og hendes "begravelse", men da Katniss signalerede til District 11, og man så folkemængderne gøre det samme, kunne jeg satme ikke rumme det længere. Åha. Det var et smukt og hårdt øjeblik.

I morgen bringer jeg et blogindlæg, hvor jeg fremhæver de ifølge mig vigtigste tematikker ved overgangen fra bog til film - det skal I glæde jer til!