søndag den 11. april 2010

drinks & cupcakes

Så blev det langt om længe tid til drinks-aften hos Marie, som fylder 25 i dag. Vi 4 sædvanlige fra uni for-fejrede det ved at spise raclette-mad, hælde masser af festlige drinks i os og tøsesnakke. Det er rigtig farligt at kigge på billeder af de drinks, vi fik, for man bliver virkelig tørstig...


Mojito! Vinderen efter min mening. Havde ikke smagt en sådan før, men nu vil jeg aldrig drikke andet!


En æh... Selma Special? Vi fandt vist aldrig ud af, hvad den hed, men den indeholder banan, ananasjuice og rom.


En Strawberry Daiquri, som blev lidt tynd og smagte mest af marmelade. Altså efter min mening.
Til at starte med fik vi også en dejlig Cosmopolitan, men den havde jeg drukket op førend jeg fik taget et billede.

Jeg havde selvfølgelig lovet at bage, og nu det var en drinks-aften, tænkte jeg, at jeg ville bage nogle drinks-inspirerede cupcakes - hvilket blev Margarita cupcakes fra "Masser af kager".


De kan altså sagtens anbefales! Heldigvis smager de ikke af den forfærdelige tequila, man kommer deri, men derimod er de rare mod ganen, og den syrlige glasur støtter godt op om smagen.
Lige et billede af anretningen af dem hos Marie, og efterfølgende en opskrift.


Margarita cupcakes 
18 stk
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt + lidt til æggehviderne
125 g usaltet smør ved stuetemperatur
150 g sukker
3 æg, delt i blommer og hvider
1 spsk fintrevet økologisk limeskal
2 spsk tequila
Limeglasur:
2 spsk frisk limesaft
150 g flormelis
1 spsk tequila
Grøn frugtfarve
Perlesukker og limeskiver til pynt

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver og salt og stil det til side.
Rør smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og rør godt mellem hver af dem. Tilsæt limeskal og tequila. Tilsæt de tørre ingredienser lidt efter lidt og rør, til alt melet er absorberet, og dejen er glat.
Pisk æggehviderne stive med 1 ksnp salt, og vend dem forsigtigt i dejen.
Fyld papirformene med dej, til de er godt halvt fulde, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Limeglasur: Bland limesaft med flormelis og tequila i en skål, og pisk det glat. Rør evt. grøn frugtfarve i. Pensl geléen på de kolde kager, og drys med perlesukker (eller et par grove korn havsalt). Pynt hver kage med en skive lime.

1 kommentar:

  1. Jeg er ret fascineret af de muffins... de er lige noget for mig :-)

    SvarSlet