mandag den 19. april 2010

hyggens weekend

Lørdag var Camilla, søster til min ekskæreste, heroppe, for at fremvise ting og sager fra hendes butik. Det var virkelig hyggeligt, og jeg fik også købt to fine armbånd. Derudover fik jeg, som en slags værtindegave, det fineste salt og peber-sæt i verden, som jeg bare har været forelsket i længe:


Som den bagefreak jeg er, kunne jeg selvfølgelig ikke lade være med at servere kage. Jeg bagte to slags cupcakes fra "500 muffins & cupcakes", nogle helt almindelige chokoladecupcakes, dog med lidt mintchokolade i glasuren, og så disse med banan (billede © Line):


Det var første gang jeg prøvede at lave en glasur med flødeost, og det fungerede slet ikke. Den blev totalt flydende, og jeg var nødt til at blande den i noget flødeskum for at den overhovedet kunne blive på kagerne.

Det var lørdag, alt dette foregik. Søndag, aka i går, var jeg hjemme hos Ulrik - efter et kort visit hos mine forældre - for at spise og snakke og snakke og snakke. Vi lavede en form for pølsemix med pasta, som da var spisbar, men jeg tror det var den første ret, vi har lavet sammen, som ikke var direkte begejstrende. Til gengæld havde jeg medbragt nogle leftover-cupcakes, som trak det hele op igen. Og så endte vi som næsten altid med at se madprogrammer på tv, denne gang 2 afsnit af "Til middag hos..." (tror jeg, eller også var det det andet).

Det sidste jeg vil vise jer, er dagens aftensmad, som jeg faktisk også lavede da Camilla kom på besøg. Jeg har stjålet idéen fra Janne, selv om jeg har lavet noget lignende før. Det er virkelig godt. Kylling på en bund af spinat, porre og cremefine. Jeg fik ris og flûtes til (lørdag fik vi kun ris, fordi man på forunderlig vis altid glemmer at komme flûtes i ovnen, selv om man har mindet sig selv om det hele dagen...).

5 kommentarer:

 1. Jeg har også engang lavet de der banancupcakes, og jeg kunne bare slet ikke lide glasuren, og bananerne blev hurtigt brune, og jeg synes slet ikke det var en succes. Osteglasur er ikke spor godt.

  Dem jeg lavede i dag er meget bedre! :)

  SvarSlet
 2. Træls at det ikke lykkedes med osteglasuren. Men har du kommet nok flormelis i? Jeg lavede jo en sådan glasur til mine lavendelmuffins, tilsat lidt ekstra flormelis samt vanillesukker (opskriften findes på min blog). Den smager simpelthen så godt, når det er den rigtige blanding. Hvis ikke det er det, kan jeg nemlig ikke lide det, for så smager det for meget af ost :P

  SvarSlet
 3. Glasuren smagte slet ikke af ost, derimod af koldskål - og havde samme konsistens som koldskål. Tilsatte den mængde flormelis, som opskriften sagde, og havde ikke mere end det i huset. Men min løsning smagte heldigvis også fantastisk :D

  SvarSlet
 4. He he ok, det lyder ret funky, hvis det var så tyndt :P Men altid noget du fandt på en løsning, der smagte godt :D

  SvarSlet
 5. Mmmhhh... det ser ret lækkert ud. Sejt salt og pebersæt i øvrigt :)

  SvarSlet