fredag den 19. august 2011

"det kunne jeg gøre bedre selv"

Jeg havde købt et tilbud på downtown.dk hvor man fik fire cupcakes og to Vitamin Well drikke til halv pris hos Bakgaards Bageri i Gug. Da jeg alligevel skulle til massør i området, besluttede jeg at hente dem i går, så vi kunne nyde dem til dessert om aftenen.


Sådan så æsken ud. Jeg bad bagerdamen om blot at væge fire tilfældige cupcakes, og hun valgte nedenstående:


En med chokolade og pink frosting, en vanillecupcake med bananfrosting, en tilsyneladende blåbærcupcake med frostning med nødder og en pink cupcake med gul frosting, smagsvariant ukendt. De ser jo bestemt fine ud, ikke sandt?


Problemet opstår først, når man begynder at spise af dem. Vi var fire personer, og ville gerne smage alle varianterne, så vi skar dem i kvarte, og spiste dermed i alt en hel cupcake hver - og vi havde kvalme og sukkerchok efterfølgende. Nu ved jeg ikke, om det er fordi jeg/vi er vant til at få mine hjemmelavede, og hjemmebag er jo som oftest bedre end købt. Men disse cupcakes var lidt for vamle. For det første var der alt for meget frosting på (hvilket selvfølgelig oftest er essensen af en cupcake), og den var tydeligt lavet af smør, for det havde fået en lidt underlig smag efter at stå uden køl i så lang tid. Derudover var der lidt for meget syntetisk smag i nogle af dem, specielt bananfrostingen. Personligt kunne jeg dog ret godt lide den pink cupcake (uden frosting), og jeg føler mig inspireret til at farve eventuelle kommende cupcakes bare fordi det ser fint ud.
Så jeg skal lige love for, at jeg fik klager over, at jeg ikke havde bagt cupcakes selv den dag ;)
Undskyld til Bakgaards Bageri, jeg er sikker på, at I er fantastiske, og jeg har ikke smagt jeres andre produkter. Det kan godt være, at den kvalmende effekt opstod af, at vi smagte fire varianter på så kort tid - men personligt følte jeg mig virkelig ikke inspireret til at spise en hel af nogen af dem. Det skal dog siges, at de er virkelig fine at se på! Og så fik jeg da prøvet bager-cupcakes.
Er der i øvrigt nogen der ved, hvor man kan få de fine, farvede chokoladespåner, der er at finde på nogle af cupcakesene?

15 kommentarer:

 1. Jeg var engang inde i Agnes Cupcakes i København og købe 4 dyre Cupkages - for en butik som kun sælger Cupkages, det måtte da være et hit.

  De var simpelthen også så søde og vamle at man efter meget få bider fik kvalme af dem. Adr!

  SvarSlet
 2. Æv, det var da ærgerligt - for fine ser de ud. Chokoladespånerne han købes i Inco, så du må finde en der har kort ;-)

  SvarSlet
 3. Næh hvor hyggeligt med en kommentar fra dig Kevin :D
  Jeg har godt nok hørt lidt skuffelse over de der Agnes Cupcakes. Måske det bare er sådan, at købe-cupcakes er en skuffelse, hvis man kun har prøvet hjemmebagte førhen. Eller måske nogle mennesker bare har en høj sukkertærskel.
  Muffins (eller cupcakes uden frosting, eller hvad man siger) kan derimod sagtens være virkelig lækre i købt version.

  SvarSlet
 4. Ja Malou, de ser nemlig rigtig fine ud! Havde da også gået og glædet mig hele dagen. Inco, er det mon lige som Metro, som vi har her i Aalborg? Der har jeg desværre ikke spottet dem, men måske jeg har været blind.

  SvarSlet
 5. Hej Bitten

  Fine ser de bestemt ud - men jeg kan ikke få mig selv til, at sætte tænderne i sådan et tykt lag fed, sød smør-frosting.

  Vi har selv kreeret muffins med lysegrøn ostefrosting - en enkelt gang. Men frosting i et forholdsvist tyndt lag. Med lidt enkelt chokoladepynt. Så er det faktisk helt okay. Men når der er mere frosting end kage så syns jeg konceptet er misforstået.

  Syns generelt cupcakes er totalt overvurderet ;-)

  Og så ER hjemmebag bare bedst. Også med lidt frosting.

  God weekend. Håber kvalmen har lagt sig.

  Mange gode hilsner
  Maj

  SvarSlet
 6. Hej Bitten,

  øv - for de ser nu ellers fine ud... og endnu mere øv, for jeg faldt også for Downtown tilbuddet, så jeg har stadig mine til gode... Men nu må vi se om vi har smagsløg der ligner hinanden - jeg støder sjælent på noget som er for sødt :o)

  knus
  Camilla

  SvarSlet
 7. Flotte ser de ud, meeeeen jeg kender godt til den der kvalme-følelse. Jeg er ikke just fan af alm. frosting (altså dem lavet med smør), for selvom man bruger den bedste af den bedste slags smør, så smager det stadig af smør. Sjovt nok.... meeeen det er bare ikke lige mig. og Bitten, husk lige på at du HAR gjort det bedre selv ;) nemlig med dine nutellafrosting muffins :D

  SvarSlet
 8. åh nej, øv dog (men er glad, jeg ikke faldt for tilbuddet så ;-) )
  Men tror det er generelt med cupcakes, det bliver for meget med al den stads på... lidt det sammen som med Hummingbird i London, meget hyped... men man går altså derfra med sugar-rush og en kvalm følelse, hvis man spiser den frosting der. Men nogle må jo kunne lide det, og ja... jeg er der også kommet der en del, og har da også kogebøgerne - men så bestemmer jeg jo selv hvor meget frosting der kommer på ;-)

  SvarSlet
 9. Ej hvor ærgeligt. Men synes tit det er sådan med købemuffins/cupcakes. Der er ikke ret meget substans i dem, og det er en alt for ensartet fornøjelse at komme igennem. HJemmebag er bare bedre. De eneste købe muffins jeg vil slå et slag for er dem fra 7/11 med karamel, godt nok lyder det plat, men for pokker, de kan altså godt spises! ;)

  /Lise

  SvarSlet
 10. Ej, hvor er de seje! fed blog, fede billeder. Håber at du vil blive fast læser af min blog:

  fryns.blogspot.com

  xxx

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 12. uf jeg er glad for jeg sprang det tilbud over! men virkelig sød kasse :) generelt er købe cupcakes stygge, men hjemmelavede 99% af gangene er super gode. jeg tror også metro har chokoladespåner, så der må vi tage ud :)

  SvarSlet
 13. Ja fine ser de ud... Men de MÅ bare ikke være kvalmene søde, så er det altså en ommer..
  Tænker man måske kan smelte lidt hvid chokolade og smide farve i, hælde ud på bagepapir og selv høvle spånerne?

  SvarSlet
 14. Maj, du får aldrig mig til at sige, at cupcakes er overvurderet :P Men jeg er selv begyndt at få øjnene op for ostefrosting. Smørcreme kan også sagtens gå hvis man tilsætter eksempelvis lidt citron/limesaft. Og tak for din kommentar!

  Camilla, jeg er virkelig ked af, hvis jeg har spoleret din oplevelse på forhånd :P Troede heller ikke jeg kunne finde noget "for sødt". Men jeg vil meget gerne høre din mening, når du smager dem.

  Kristine, det har jeg nemlig ;) Og det er udelukkende din skyld.

  Maria, det er rarest at bestemme selv. Og det er en skam, at frostingen ofte er vammel, for den er jo smuk pynt!

  SvarSlet
 15. Lise, jeg har ofte oplevet købe-muffins (altså uden glasur/frosting) der er helt ok, eller endda mere end ok! Har dog ikke prøvet lige præcis dem, du nævner :)

  Frederikke, tak skal du ha' :)

  Line, jeg håber, at Metro kan byde på spåner! Og så håber jeg snart, at du får brugt dine chocolate chips op, så du kan dele en ny pose... Har gemt æsken fra kagerne, den var nemlig formidabel!

  Bianca, jeg skulle have gået ned til bageren og sagt "det er en ommer" ;) Tror ikke de var blevet så glade så.

  SvarSlet