Jeg benyttede mig af Birthes opskrift på græsk kylling med kartoffelbund. Det smagte rigtig godt!
Kartoffelbunden i utilberedt form. Jeg var meget glad for mit mandolinjern.
Retten serveret på tallerken. Kyllingen tager sig desværre ikke så godt ud på denne tallerken, men den var lækker.
Jeg serverede det med tzatziki (naturligvis), en salat og et bette hjemmebagt flute.
Græsk kylling på kartoffelbund
4 personer1 hel kylling
Marinade:
2 spsk. olivenolie
saft af ½ citron
salt, friskkværnet peber
lidt frisk basilikum, hakket
lidt frisk timian, hakket
4 fed hvidløg, presset
Desuden:
1 kg. kartofler - måske lidt mere hvis dit fad er stort nok - skåret i tynde skiver
3 dl hønsebouillon
1/4 dl olivenolie
salt, friskkværnet peber
ca. 1-2 spsk. frisk rosmarin, finthakket (her brugte jeg persille)
lidt græsk krydderi fra Santa Maria (eller blot tilfældige krydderier)
3 spsk fintrevet parmesan
Skær kartoflerne i tynde skiver og kom dem i et stort, ovnfast fad. Drys med rosmarin, krydderi, fintrevet parmesan, salt og friskkværnet peber. Vend det hele godt rundt, så alt fordeles ligeligt. Bland bouillon og olie, hæld det ved kartoflerne.
Skyl kyllingen under koldt vand og tjek, at al indmaden er taget ud. Dup den tør i et rent viskestykke og flæk den så på langs. Fjern overflødig fedt og gumpen.
Bland alle ingredienserne til marinaden. Gnid de 2 kyllingehalvdele godt ind i marinaden og hæld resten over. Læg de 2 halve kyllingestykker ovenpå kartoflerne. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn (varmluft) i 10 minutter. Skru ned til 180 grader og giv den yderligere 40-50 minutter, til den er gennemstegt. Tjek om den er gennemstegt ved at stikke i den på det tykkeste sted på lårene, er kødsaften klar, er kyllingen nok.
Tag fadet ud og tag kyllingestykkerne af. Sæt fadet i ovnen igen, skru op til 200 grader og giv kartoflerne ca. 10-12 minutter, til de får farve.
Halver evt. kyllingestykkerne på tværs og læg dem ovenpå fadet igen - eller server dem ved siden af. Server gerne med tzatziki, en salat og noget brød.
Mums det ser lækkert ud :D
SvarSletJeg elsker også hele kyllinger - jeg tror det har noget at gøre med at den tager smag af både ben og skind og derfor smager af meget mere. Desværre er det ikke så tit, det kan betale sig, da jeg jo bor alene :)
SvarSletXenia, det er nemlig også det "problem", jeg har haft hidtil. Men heldigvis kan man bare invitere folk, og dermed få chancen :D
SvarSletMUMS, det ser godt ud :-)
SvarSletGod weekend.
Mange hilsner
Birthe