Luftige chokoladeboller
12 stk, store- 50 g gær
2 dl mælk
100 g smør
2 æg
50 g sukker
En smule salt (ca. ½ tsk)
Ca. 500 g mel (ind til dejen bliver til at arbejde med)
100 g hakket chokolade (eller mere, efter smag)
Evt. 1/2 tsk kardemomme
1 æg til pensling
Smelt smørret og kom mælken i, så væsken er lillefingervarm. Rør væsken godt ud i gæren.
Tilsæt herefter sukker, salt og æg, mens der røres godt rundt.
Rør lidt mel i ad gangen sammen med den hakkede chokolade, og tilsæt evt. kardemomme.
Ælt dejen, og lad den hæve et lunt sted i ca. 30 min. (evt. længere tid, da det afhænger af temperaturen på melet og gær-blandingen) til dejen har dobbelt størrelse, sådan at den giver efter, når man trykker den let i toppen.
Form dejen til boller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 40 min.
Pensl dem med æg, og bag dem i en 190 grader varm ovn i ca. 11-12 min.
Nøøøøj!!! Hvor lækkert :) Får lyst til at bage nu.
SvarSletNu bor jeg ikke i Aalborg, men nøøøj, hvor ser de gode ud :D Mon de måske skal være mit første projekt i min nye ovn?
SvarSletTak for opskriften / Heidi Clara
Stina, kom i gang! Du vil ikke fortryde det :)
SvarSletHeidi, de er rigtig gode. Jeg kan sagtens anbefale dem som et nyt-ovn-projekt (og så håber jeg ikke, at de mislykkes fordi den nye ovn er meget anderledes end den gamle, eller lignende. I så fald beklager jeg ;).
Jeg må have købt lidt ind, inden manden kommer hjem :o) Og tro mig, hvis de mislykkedes, er det ihvertfald ikke pga. den nye ovn, det eneste der kan ske er, at den er for effektiv -g-
SvarSletMums hvor ser de gode ud - de må helt klart prøves af en dag :D
SvarSletHvis de bare er halvt så gode som dem fra Slotsbageren, så er det da forsøget værd :)
SvarSletMums! Havde jo helt glemt Slotsbageren men nu var du jo lige så sød at minde mig om at den stadig eksisterer ;))
SvarSletDe skal helt klart prøves her i weekenden! :)
Se, nu har jeg lige bagt nogle skønne grove squash boller i dag. Men næste gang skal jeg helt sikkert kaste mig ud i chokoladebollerne, for herhjemme er Slotsbagerens choko-boller et kæmpe hit!
SvarSletSkal bare lige have min røremaskine (aka. min højre overarm!) på toppen igen, for den blev godt nok lidt medtaget i dag :(
Dem skal jeg lave en dag!! Nomnomnom
SvarSletEr glad for at du kan lide dem, for ja de smager helt fantastiske :D
SvarSletHey Bitten, ja så hæver vi.. eller dejen gør -s- er det 190 grader i alm. ovn eller varmluft? :o)
SvarSletHeidi, det er 190 grader ganske almindelig ovn :) Håber de bliver fantastiske!
SvarSletSuper :D Selvfølgelig gør de det, det er jo en kanon opskrift (det ser ihvertfald lovende ud :D
SvarSletOg jeg takker, det er simpelthen en dejlig opskrift :o) De blev lige så gode, som forventningerne var sat til :o)
SvarSletNuuj, de ser gode ud!
SvarSletTror da nok li, at de skal bages i weekenden..
ÅRH!
SvarSletDe bliver fluks bagt i aften.. Kan allerede smage dem.. mmm, chokoladeboller (Homer-savlelyde...)
Hold nu op, hvor ser de lækre ud, Bitten. Dem kaster jeg mig klart over :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
suk! blev der sagt!! fik jeg sagt et Pixi savner dig ;)
SvarSletHej Bitten,
SvarSletuh - altså hvis de er bar halvt så gode som Slotsbageren... må prøves SNAREST :o)
knus
Camilla
Uha der var ikke langt fra tanke (savl) til handling ;) DE SMAGER FANTASTISK!!!!!!!!
SvarSletHvor er det godt, at de sådan kan bringe glæde rundt omkring :D
SvarSletUhmenumenum! Hvis jeg ikke havde taget for meget på, ville jeg heeelt klart!
SvarSletDe er simpelt hen så lækre, er nu i gang med at bage dem for 3 gang på 2 uger, og synes simpelt hen de bliver så lækre :-)
SvarSletEr de fryse egnet ?
SvarSletJeg har ikke erfaringer med det, men jeg vil tro, at de sagtens kan fryses :) Såfremt du prøver det, må du meget gerne melde tilbage.
SvarSletHej bitten :)
SvarSletHar lige fulgt din opskrift og de smager rigtig godt ud over jeg måske har brugt en chokolade der måske var lidt for mørk, så ville bare høre hvilken slags du plejer at bruge ?
Jeg brugte vist bare en "almindelig" billig mørk chokolade, ved ikke lige hvor mange procent den er på. Men man kan helt sikkert bruge hvad man har lyst til, alt efter hvilken smag man går efter :)
Sletskide god opskrift! har lavet dem et par gange nu, og er altså ikke en ørn til at bage men denne opskrift bliver t hit hver gang. så den kan varmt anbefales!
SvarSletog tak for opskriften :-)
Super lækre boller. De kan sagtens fryses, men efter en tur i fryseren er de bedst når de lige bliver varmet på en brødrister.
SvarSletSuper godt at du deler dine fryse-erfaringer.
SletDe er SÅ gode! Bager dem jævnligt, og de er skyld i min kommende overvægt!! ;-)
SvarSletBagte dem med det samme, da jeg så den her lækre opskrift! Og de blev et hit!!
SvarSletHar selv smidt opskriften ind på min blog og linket til din fine side :)
https://foodinmybelle.wordpress.com/
Det er godt at høre :) Og tak for, at du er med til at udbrede budskabet om disse lækre boller.
SletEr netop i gang med at bage bollerne - glæder mig til at smage dem! :)
SvarSletSuper lækre!
SvarSletHar lige bagt dem!:D de er super gode!:D jeg puttede også lidt mazipan i, ej de er super gode!:D
SvarSletJeg må tilslutte mig, fantastisk gode :)
SvarSletMums, tror jeg vil igang for anden gang :) vil dog mene de skal have lige et par minutter mere i ovnen :) men mine bliver også rigtig store efter hævningen :) vil opfordre alle til at prøve denne opskrift :)
SvarSletSkide gode choko-boller lavede dem som super hurtige boller her til morgen, uden hævning bliver de også rigtig fine(-:
SvarSletEr lige gået igang nu :) Havde en lyst til chokoaldeboller hele dagen idag og så søgte jeg lidt rundt på nettet og fandt denne her opskrift :) De ser sååå lækre ud. Mindre skriven, mere bagen :D
SvarSlet