onsdag den 16. januar 2013

asiatisk nudelsalat med kødboller

Lyder det ikke bare interessant?! Det er en af de mest interessante retter, jeg nogensinde har fremstillet.
Jeg faldt over denne opskrift hos Sabina, og da den så relativt sund ud oven på en uge med usunde og uigennemtænkte retter, røg den på min madplan. Og sikke en glæde den gjorde. Både den pågældende aften, men ligeledes næste dag på kursus, hvor jeg havde rester med i madpakken. Gik hele dagen og glædede mig til frokost!
Især kødbollerne blev jeg virkelig imponeret af. De bliver sådan nærmest glaseret i sojadressingen, og den søde og soja-agtige smag er perfekt til dem, med det sprøde knas af sesam.Asiatisk nudelsalat med (de bedste) kødboller 
til 2 personer + en madpakke

Kødboller:
400 g. hakket svinekød
1 stort fed hvidløg, presset
1 lille bdt. basilikum, finthakket
1 æg
2 spsk. mel
salt
Dressing:
1/4 dl. sukker
½ dl. soja
sesamfrø

Salat:
150 g. nudler
2 håndfulde salatblade (jeg anvendte faktisk spinat, det havde jeg lige liggende)
½ rød peberfrugt i tern
2 forårsløg i ringe (eller almindeligt løg i små, tynde stykker)
2 gulerødder i tern
Dressing:
saft af 1 lime
1 tsk. sukker

Start med at lave kødbollerne. Rør alle ingredienserne til farsen sammen.
Form den til små kødboller på størrelse med en golfbold. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter eller steg dem på en pande.
Lav herefter dressingen til kødbollerne: kog soja og sukker sammen, til sukkeret er smeltet og det bliver en smule tykt.
Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Når de er færdige skylles de under den kolde hane et øjeblik, så de ikke klistrer sammen. Klip/skær dem eventuelt i mindre stykker.
Rør dressingen til salaten sammen ved at blande limesaft og sukker. Rør til sukkeret er opløst. Vend alle ingredienserne til salaten sammen med dressingen og anret det i dybe skåle eller et stort fad.
Når kødbollerne er færdige vendes de i soja-dressingen og dernæst sesamfrø.
Anret dem ovenpå salaten og spis med det samme.

Note: Er man lige så vild med lime, som jeg er, kan salaten altså sagtens klare noget mere dressing, end opskriften egentlig siger! Noget andet er, at jeg faktisk godt kunne finde på at drysse nogle sesamfrø i selve salaten - det gav sådan et dejligt knas dertil, når sesamfrøene fra kødbollerne fordelte sig deri.

Sådan så det ud i madpakken dagen efter:

3 kommentarer:

 1. Det var da godt, at jeg kunne inspirere til en lidt mere spændende madplan:) Mindes også, at resterne er ret så gode i madpakken. Madpakker er bare bedst, når der er rester fra dagen før..

  SvarSlet
  Svar
  1. Din blog er generelt meget inspirerende :D
   Ja, rester slår en kedelig rugbrødsmad med flere længder!

   Slet
 2. Mmmm! Det skal jeg prøve snart!

  SvarSlet