tirsdag den 29. januar 2013

grove pølsehorn

Jeg ved virkelig ikke, hvorfor jeg først bringer denne opskrift på bloggen nu, for jeg har mildest talt brugt den i årevis. Det er min favoritopskrift på pølsehorn på grund af grovheden og de uendelige variationsmuligheder, så den kan kun anbefales. Især hvis man er kørt træt i de hvide hvede-pølsehorn, man ellers ofte ser.


Grove pølsehorn
16 stk.

50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
5 dl lunken vand
2 spsk olie
1 dl grahamsmel eller anden grov meltype
1 dl havregryn
Hvedemel
8 pølser skåret i halve

Rør gæren ud i vand. Tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel og havregryn og rør godt rundt.Tilsæt hvedemel, til dejen ikke klistrer mere, og ælt godt.
Sæt dejen til hævning 30 minutter. Herefter æltes den igen, hvorefter den deles i to lige store stykker, som hver rulles ud til en cirkel på et meldrysset bord. Hver cirkel skæres i 8 trekanter, og disse rulles om hver sin halve pølse.
Stil pølsehornene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 15 minutter.
Pensl dem med æg, vand eller mælk, og drys eventuelt med sesamfrø eller andet pynt.
Bages ved 225 grader, til de er gyldne.

Det bedste er, at du kan variere disse pølsehorn efter, hvad du lige har liggende. Du kan tilsætte alt muligt til dejen - en rest havregrød, moste kartofler, frø, kerner, revet gulerod - bare sørg for at gøre det, inden du tilsætter hvedemel. Du kan naturligvis også pensle dejstykkerne med ketchup, før du ruller dem om pølsen, for at tilsætte ekstra smag.


(Undskyld at farverne på billederne spasser lidt ud, det er desværre umuligt at tage ordentlige billeder med det lysstofrør, der sidder i køkkenet).

10 kommentarer:

 1. Fint med en variant med flere fibre - den ku' jeg godt finde på at prøve, selv om det nu er sjældet jeg laver pølsehorn. Men skal ha vinterferiebørn på besøg, så det ku være det ville være et hit..

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg sikker på, at de vil elske :) Laver dem heller ikke så tit, men nogle gange får jeg bare en akut trang, og så er de også ret skønne til madpakken.

   Slet
 2. Oh, pølsehorn. Det er længe siden de har været på repertoiret...

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må de hellere komme det snart :D

   Slet
 3. Ja, hvorfor kommer den først ind nu? :P Har heller ikke brugt anden opskrift, siden jeg fik den af dig for laaaang tid siden - og så er den også super god til pizzasnegle :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved det virkelig ikke, men det har nok bidraget godt til trafikken på din blog at jeg har skulle derind, hver gang jeg har skulle bage dem ;)
   Skønt at vide, at dejen også kan bruges til snegle.

   Slet
 4. Super god opskrift :) Jeg erstattede 1/3 af vandet med A38 og puttede lidt mere grovmel i. Fungerede super :)

  SvarSlet
 5. Hvor meget hvedemel skal der bruges? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare tilsæt, ind til dejen ikke er klistret længere :) Ved ikke hvor mange gram det er, og det kommer også an på typen af hvedemel

   Slet
  2. og Temperatur :D

   Slet