Den følgende opskrift er lidt omfattende, fordi den både omfatter selve isen og småkagedejen, men frygt ej, resultatet er savlfremkaldende. Og småkagedejen er i øvrigt også meget velsmagende i bagt tilstand, hvor den skal have 11-14 minutter ved 175 grader, ind til småkagerne stadig er lidt bløde i midten. Jeg lavede hele dejportionen og brugte halvdelen til is og den anden halvdel til kager.
Ben & Jerry's is med cookie dough
Først opskriften på cookie dough: ½ cup (1,18 dl) smør i stuetemperatur
1/4 cup (0,6 dl) sukker
1/3 cup (0,75 dl) brun farin
1 stort æg
½ tsk vanilleekstrakt
1 cup (2,37 dl) plus 2 tsk mel
½ tsk salt
½ tsk bagepulver
1 cup (2,37 dl) semisød chokolade, hakket (eller chocolate chips, hvis det fandtes)
½ cup (1,18 dl) hakkede valnødder
Smør og begge sukkerarter piskes i en stor skål til det er lyst og fluffy. Tilsæt æg og vanilleekstrakt og bland godt.
Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål. Tilsæt de tørre ingredienser til det andet og bland godt. Rør chokoladestykkerne og valnødderne i.
Så opskriften på sweet cream base:
2 store æg
160 g sukker
2 cups (½ l) piskefløde
1 cup mælk (2,5 dl men jeg brugte kun det halve)
Pisk æggene lette og luftige i 2-3 min.
Pisk lidt efter lidt sukkeret i og pisk til det er rørt helt ud.
Pisk til sidst mælk og fløde i til det er godt blandet.
Og selve isen:
½ portion rå cookie dough
1 portion sweet cream base
2 tsk vanilleekstrakt
Hak cookie dough i mundrette bidder og frys dem.
Forbered sweet cream base, tilsæt vanilleekstrakten og bland. Hæld blandingen i en ismaskine og tilbered efter maskinens anvisninger. Tilsæt den hakkede cookie dough når isen er ved at være stiv, omkring et minut før den er færdig. Røres de med for længe, bliver de klistrede.
Isen er blød efter en tur i ismaskinen, og trænger derfor til en tur i fryseren, før den har rigtig Ben & Jerry's konsistens. Men så er den til gengæld også virkelig god!
Konklusion: Min ismaskine er guld værd.
Åh jeg er slet ikke misundelig. Det er uden tvivl min favoritis, den der :)
SvarSletBestemt også en af mine! Du må gerne smage ;)
SvarSletcookie dough er den bedste! :) mums, det ser godt ud. Jeg burde investere mig i en ismaskine!
SvarSletUhmm, den må jeg vist også ha' prøvet :-) Dejligt at høre at du er glad for maskinen....
SvarSletMange hilsner
Birthe
kan man lave det uden ismaskine?
SvarSletLet at lave og hammer godt!!
SvarSlettak tak tak!
Hey Is lovers, mig og min far er igang med at prøve UDEN ismaskine, så kan jeg EVT. skrive bagefter
SvarSleter du sød at skrive hvordan du gjorde uden ismaskine :)
SletHvis man nu har en ret dårlig ismaskine kan man så blande cookie doughen med alm vanilleis?
SvarSletJa det kan man godt:)
SletDet ska' da vær past. Æg!
SvarSletHvorfor skal der bagepulver.i når det ikke skal bages? lyder ikke godt for maven.
SvarSletDet kan du nok sagtens udelade. Jeg blev dog ikke syg af det.
SletHvad er 'sweet cream base' for noget? hvornår skal den i og hvad skal den I?
SvarSletKan man lave det uden is maskine og hvordan gør man så???
virkelig desperat efter at lave isen! :-)
Læs opskriften igen, så vil du få svar på dine første spørgsmål :)
SletJeg har ikke prøvet at lave isen uden ismaskine, så det kan jeg desværre ikke svare dig på.
Hvor kan man købe opskriftbogen henne? :)
SvarSletDe har bogen på Amazon.co.uk
SletHvor lang tid skal cookie rough dejen bages ?
SvarSletDen skal ikke bages, det er derfor der står "rå cookie dough" i opskriften.
SletHvor meget is bliver der ud af opskriften?
SvarSlethvis man nu ikke har en is maskine er der så nogen der ved hvad man så skal gøre?? :) jeg elsker den her is og vil helt vildt gerne prøve at lave den :3
SvarSletLav basen af isen, frys den men rør i den ca hver halve time. Når isen har softice konsistens blandes cookie dough stykkerne i og frys til ønskede konsistens
SvarSletkan man lave den uden en ismaskine.
SvarSlet