fredag den 21. oktober 2011

daniel har bagt!

Det er en stor nyhed. Alle, der kender Daniel, eller bare kender til ham, vil være overraskede. Men det er rigtigt nok, og der skulle ikke en gang særlig meget overtalelse til.
På årets Store Bagedag havde jeg planlagt, at vi skulle bage sammen. Normalt opfordrer dagen til at bage med sine børn, men på grund af min mangel på sådanne, må jeg inddrage Daniel. Jeg var blevet lidt småsyg, og havde derfor ikke så stor en bagelyst, som jeg normalt ville have haft (typisk!). Så jeg selv bagte blot en citronmåne fra Den Store Bagedag-hæftet - endda efter Daniels ønske. Jeg er sød selv om jeg er syg.
Daniel derimod bagte små brød med oregano og parmesan, som var inspireret af en sandwich han tidligere havde fået på Subway. Jeg havde faktisk prøvet disse brød før, så jeg vidste, at de var fine. Opskriften er taget direkte herfra. De er både formidable til en sandwich (omend man skal være opmærksom på, at brødet smager lidt rigeligt igennem) og til suppe, som jeg brugte dem til i dag.


Små oreganobrød
7 stk

3 dl mælk
100 g smør
50 g gær
500 g hvedemel
100 g reven parmesan
½ tsk salt
2 spsk frisk oregano 

Lun mælken og smelt smørret heri. Tilsæt den smuldrede gær og rør, til den er opløst. Bland mel, parmesanost, salt og oregano og tilsæt det lidt efter lidt indtil dejen er glat. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
Slå dejen ned og ælt den igen. Form den til 7 små brød. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 minutter. Bag brødene ved 180 grader i ca. 40 minutter.

4 kommentarer:

 1. Super fin blog :-)
  Hvis du har lyst skal du være velkommen til at kigge forbi min blog og deltage i min konkurrence.
  www.jadoreblog.dk

  SvarSlet
 2. Det er godt - de skal roses, når de kaster sig ud i nye projekter :-D

  Men i øvrigt skønt at være i køkkenet sammen :-)

  SvarSlet
 3. Piske, ja det er vigtigt med ros ;) Han var faktisk utrolig selvhjulpen selv om han bestemt ikke er vant til at bage. Lovede vist også at skrive herinde, at han var dygtig!
  Heldigvis laver han mad oftere, end han bager, så jeg er godt tilfreds med hans køkkenaktiviteter. Det er nemlig rart at køkkenhygge sammen.

  SvarSlet
 4. Et råd fra en gammel bagerotte: Smelt smørret, og hæld mælken i, så får man hurtigt lillefingervarmt væske!

  SvarSlet