torsdag den 6. oktober 2011

optimering af lejlighed

I ved det ikke, men jeg får besøg af min kæreste på søndag. Evigt besøg, faktisk. Altså, han flytter ind! Idrk, så skal jeg bo sammen med en DRENG. Jeg får drengelus...
Mere seriøst. Min lejlighed har kun 1 rum (ud over køkkenet, heldigvis). Målet med hans indflytning er udelukkende, at vi skal spare op til indskud til en anden lejlighed, men på trods af midlertidigheden skal vi jo finde en måde at overleve på den begrænsede plads. Det værste er jo, at der ikke er noget soveværelse. Som jeg bor nu, er min stue/soveværelse indrettet således:

Det er fint nok, så længe man bor én person. Men så er det sådan lidt, når man er to, hvad så hvis en af os ligger syg? Så har den anden ikke noget sted at sidde. Agtigt. Og sovesofaen er kun lige bred nok til, at man kan ligge to personer, og hvis man ligger på maven, falder ens ene arm ud over kanten, grr. Vi havde egentlig tænkt os, at den bare skulle forblive indrettet som nu, men så kom nogen med en fantastisk idé til festen i lørdags: At dele den op med rumdeleren! Det tog os ikke mange minutter at finde ud af, hvordan møblerne så skulle stå, og i dag har jeg brugt timer på at udføre det på en grundplan. Det bliver således:
På denne måde får vi næsten et soveværelse! (Sengen er en, der står i Daniels lejlighed pt). Jeg ser det for mig, hvordan det bliver hyggeligt at putte sig inde i den lille hule bag rumdeleren, næsten skjult for omverdenen. Det kan godt være, at man så kommer til at sidde i modlys fra vinduet ved skrivebordet, men til gengæld får man det dejlig varmt på grund af radiatoren. Vi skal også have nogle flere svævehylder op rundt omkring, end der er på billedet.
Er det ikke bare en fantastisk løsning på det hele? Lejligheden er pludselig 2-personers-venlig! Og man kan sove godt om natten.
Bemærk i øvrigt de tusind bokse med lydbølger ud fra - det er alt det elektroniske ragelse, Daniel slæber med... Plus hans PlayStation og mediecenter. Og et pænere tv end mit.


Hvis I har andre fantastiske forslag eller gode råd til udnyttelse af plads, siger I naturligvis til :)

(Jeg har i øvrigt brugt det fantastiske værktøj floorplanner.com til ovenstående grundplaner).

19 kommentarer:

 1. Ser ud til du har fundet en super god løsning. Vi boede også det første ½ år i en 1-værelses på 20 kvm. Så kan godt forstå jeres behov for at få en slags soveværelse.

  SvarSlet
 2. Det ser altså ret godt ud!

  SvarSlet
 3. Puha Bianca, 20 kvm er godt nok heller ikke meget for to personer. Min lejlighed er 55 i alt, og har ikke køkken i stuen, så det er ikke helt galt - men bliver alligevel rart at have en slags soveværelse.

  Kevin, ja gør det ikke?! Jeg er godt tilfreds :)

  SvarSlet
 4. Jeg synes det ser ud som en rigtig god løsning :)

  SvarSlet
 5. Det ser ud som en rigtig god løsning. Heh. Jeg snupper vist stadig rekorden for mindste lejlighed. Boede med min daværende kæreste på et værelse 15m2, i et halvt år. Vi sov i en en-mands-seng og delte toilet og køkken med andre. Det var tider! ;) Det var forresten imens vi boede der, at vi blev forlovet. Det gik op for os, at hvis vi kunne bo så tæt, uden at gå hinanden på nerverne, måtte vi kunne klare hvad som helst. Nu er vi gift og har 70m2. Det er skønt. Glæd dig til at komme tættere på din kæreste og glæd dig til det er overstået og I finder noget større.

  SvarSlet
 6. Ditte, det er alligevel imponerende! Men dejligt at det førte til en lykkelig slutning :)
  Jeg glæder mig også rigtig meget, kan du tro. Heldigvis er vi begge ganske aktive mennesker, så vi skal nok få nogle stunder væk fra hinanden alligevel.

  SvarSlet
 7. Åh Bitten det bliver bare rigtig fint :) du får også rigtig udnyttet pladsen! Jeg glæder mig til at besøge JER :D

  SvarSlet
 8. Tillykke:)
  Det bliver rigtig godt:)
  Selvom det kun er en 1-værelses, så synes jeg den virker større, for du har jo et ret fint køkken!
  Så skal i bare have nogle kasser under sengen til det ekstra tøj osv., så skal det nok gå..

  SvarSlet
 9. Hvor skal I have alt jeres tøj? ;) Det var det eneste jeg tænkte - men ellers meget fin indretning! Jeg bor også i en 1V, og det er nemlig mit skab, der fylder det meste af lejligheden... heh. Og så køkkenting som ikke kunne være i mit 2 m2-køkken! Så det er da dejligt, at du har et godt køkken :)

  SvarSlet
 10. Det ser virkelig ud til, at I får udnyttet rummet på bedst vis :) Og tror I bliver rigtig glade for, at I nærmest får et lille soveværelse, det andet kan godt blive ret træls i længden, kunne man forestille sig :)

  /Anne :)

  SvarSlet
 11. Line, vi glæder os til at få besøg af dig - og også gerne din Daniel!

  Sabina, du har ret, vi må da udnytte vores plads til bedrollers :) Ja jeg er noget så lykkelig for mit kæmpe køkken med spiseplads.

  Cesilden, jamen det skal være i klædeskabet, kommoden og eventuelt under sengen :)

  Anne, det bliver uden tvivl rart!

  SvarSlet
 12. Ja så er det så her jeg tænker, hvordan har du lavet de her fancy oversigttegninger? :) Jeg tror også det er en rigtig god idé med "soveværelse", for det er altså meget rart at kunne gå et andet sted hen når manden spiller playstation eller lign ;)

  /Lise

  SvarSlet
 13. Det ser altså sjovt ud det program. Og bare rolig, når først han er flyttet ind, kan du ikke forestille dig det anderledes, det er jeg sikker på.

  SvarSlet
 14. Det skal da nok blive et fint resultat :)

  SvarSlet
 15. Tillykke søde! Det er en skide god løsning :)

  SvarSlet
 16. Det ser bare så meget mere rummeligt og funktionelt ud nu! Rigtig god løsning!

  SvarSlet
 17. Software - GrundrissMaker

  Grundrisse helfen uns bei der Orientierung in einer unbekannten Umgebung.

  In der Zusammenarbeit mit unseren Kunden haben wir festgestellt, das häufig keine oder ungeeignete Grundrisse für eine Präsentation im Internet vorhanden sind.


  Meist müssen Grundrisse aufwendig erstellt werden, oft mit Software, die viel mehr kann, als das was eigentlich gebraucht wird.

  Genau diese Lücke schließt unser GrundrissMaker.

  Erstellen Sie in wenigen Minuten einen Grundriss für Ihre Internetpräsentation, um Ihrer Zielgruppe einen schnellen Überblick über die Räumlichkeiten zu ermöglichen.
  http://sachsmarketing.de/gutschein/software_grundrisse.htm

  SvarSlet
 18. Super fedt indlæg, jeg er blevet trofast læser på din blog :-D

  Hvis du mangler en lækker leje lejlighed i København, så tjek op for http://www.lejlighed-i-kbh.dk

  SvarSlet
 19. Per il tuo bambino scegli Moncler. Una scelta di capi, estivi ed invernali, eccezionali. Tuo figlio sarà sempre alla moda e potrà muoversi in totale comodità.
  http://www.sachsmarketing.de
  http://www.verlosen24.de
  http://www.bundesligawette.de

  SvarSlet