fredag den 30. marts 2012

test af minimuffinforme

Jeg har fået fingrene i nogle minimuffinforme fra AnnettesFavoritter.dk. Jeg har tidligere handlet hos Annette med stor succes, hvor jeg fik nogle af denne type forme i almindelig størrelse, som jeg var mere end tilfreds med. Miniformene fik lov at indeholde gulerodscupcakes denne gang (der blev 60 stk i alt, til min mors dansehold).


Jeg fik 3 forskellige farver, hvid, brun og pink. Brun og hvid blev testet, pink gemmer jeg til en yderst tøset anledning (selv om det var dem, jeg havde mest lyst til at bruge inderst inde!). Det fantastiske ved disse forme er, som tidligere nævnt, at deres papir er fedtafvisende, således at de bibeholder farven under bagningen (de hvide gør selvfølgelig ikke, da de ikke rigtig har nogen farve, så det er måske et dårligt eksempel). Derudover er de så standhaftige, at man ikke behøver have en minimuffinform, men blot kan stille dem på en bageplade. De holder formen flot, hvilket jo kan ses på billederne.


Under pyntningen gik det også op for mig, at jeg virkelig trænger til nye tyller. Jeg har kun Wilton 1M, som er ret stor i forhold til sådan nogle minikager, så jeg lånte en eller anden plastiktylle hos min mor. Men så er det jo så heldigt, at Annette også har en masse Wilton-tyller!
Så kan det altså godt være, at hendes butik ikke er så stor endnu - men service er i top, udvalget er dejligt og bedst af alt (hvilket mange danske netbutikker kunne lære lidt af) fragten er i bund, da man kan få sendt som både brev og b-brev.

tirsdag den 27. marts 2012

jordbærsirup fra krogh specialitet

Grundet forårets komme (og årets første jordbærkøb) mente jeg, at det forleden var på tide at få anvendt den fantastiske jordbærsirup fra Krogh Specialitet, som jeg købte på Foodexpo.


Den skulle selvfølgelig hældes på intet mindre end amerikanske pandekager, så min kæreste også kunne få lidt glæde i livet. Det var en herlighed uden lige! Stråler det ikke bare af sommer?


(Ja, det er jordbærsirup i det lille krus, og ikke et shot spiritus ;)

lørdag den 24. marts 2012

pesto af rød mizuna

Da vi i sidste weekend var til Foodexpo i Herning, var der en del stande, der var meget venligt stillede over for os bloggere. Herunder kan blandt andet nævnes Yding Grønt, hvor vi stod og smagte nogle forskellige salattyper - og da vi herefter var lidt oppe at køre, var manden så venlig at smide et par bøtter salat med os hjem. Nogle var så heldige at få raps(!!), og vi andre fik en spændende salat kaldet "rød mizuna", som ser sådan her ud:


Hvis man tager et salatblad og spiser råt, har det en spændende smag og en dejlig grov konsistens.

Da standens omdrejningspunkt mere eller mindre var at anbefale, at man kunne lave pesto af sine salatrester (hvilket i øvrigt er en virkelig formidabel idé, for jeg tror der er mange andre end mig, der tit ender med at smide en rest ud, som ligger og bliver slatten), skulle jeg naturligvis straks lave en pesto af denne røde mizuna.
Jeg lavede den med hvidløg, cashewnødder, olivenolie og parmesan. Jeg synes, at pestoen fik en ret bitter smag, men om det var mizunaens skyld skal jeg ikke kunne sige. Det er dog min mistanke. Pestoen fik desværre heller ikke et hint af den rødlige farve, der ellers præger salaten.


Men i hvert fald blev den brugt i en pastasalat selv samme aften, i selskab med nogle krydrede kyllingefrikadeller. Jeg brugte yderligere en håndfuld af mizunaen i pastasalaten, og jeg må sige, at det har en dejlig konsistens.


Til slut vil jeg gerne have lov at anbefale et kig på Yding Grønts hjemmeside, hvor de har en veludført guide til skylning af salat samt et par gode tip til at forlænge friskheden.

tirsdag den 20. marts 2012

tweets der aldrig blev sendt #foodexpo

Nu live-tweetede jeg efter bedste evne fra Foodexpo i søndags, men det var ikke alt, der blev nævnt, selv om det måske fortjente det. Derfor laver jeg her en liste over tweets, der burde være blevet udgivet, men som aldrig blev det.

"Efter Piskerisets anbefaling fik vi prøvet ”mousserende the” fra Kocemba. Jeg forstår ikke konceptet"

"Mmm, pink grape-sorbet var værd at stå i kø for!"

"Efter en lang jagt på manden med krusene fik vi endelig lov at smage en LÆKKER Astronaut-slush ice!"

"Kig forbi butikken ”Sødt” i Torvehallerne i København, de har verdens lækreste og stærkeste salmiak-mandler"

"Jeg smagte tangsalat, og Camilla smagte en lille blæksprutte – hun måtte dog returnere den i en fart"

Og så de knap så faglige:
"Vi er trætte og klager: ”Skal vi nu hele vejen tilbage til Hal M IGEN?!” (okay, JEG klagede)."

"Kristine og Bitten døde indeni, da Bitz forlod messen – men Bitten så ham med et æble i munden!"

"Camilla drikker en cola i presselogen og får et stykke glas i munden. Ingen personskade fandt dog sted"

"Hørt ved gratis kagebord: ”Jeg har slet ikke lyst til den her tærte” – men den blev spist alligevel, vi skulle jo ikke gå glip af kage"

"Line og Bitten kæmper med en pastil, der ikke vil opløses i munden, for de vil gerne skovle i sig af alle de andre smagsprøver også"

"Vi havde nær mistet Kristine til en meget aggressiv norsk dame, der ville sælge hende et selvjusterende bord. Vores ord: ”Red dig selv!”"

søndag den 18. marts 2012

første indtryk af foodexpo

Jeg burde egentlig slet ikke kaste mig ud i skrivning af et indlæg lige nu, da jeg er så træt, at mine tanker knap er sammenhængende (så ved I det, hvis I støder på en dårlig formulering). Men jeg vil alligevel lige knytte et par ord til den dag, jeg har haft til Foodexpo i Messecenter Herning.
Vi tog meget tidligt af sted fra Aalborg, hvilket vil sige at jeg blev hentet på min bopæl klokken 6. Vi skulle nemlig deltage i åbning af messen klokken 8.15, hvor vi blev trakteret med morgenmad og taler. I får her et billede af morgenmaden, da dette var det eneste billede, jeg tog i løbet af dagen - jeg havde nemlig 4 personlige fotografer med ;) Tag den, Piske!



Det var en virkelig inspirerende messe, selv for os, der ikke arbejder eller er uddannet inden for faget. Især den første hal var interessant for os, da denne primært indeholdt fødevarer. Her kom vi også inden messen blev fyldt med mennesker, hvorfor udstillerne havde rigelig tid til at snakke med os. Det var lidt forskelligt, hvordan de reagerede på at man var "madblogger" - nogen virkede knap så interesserede, men de fleste syntes det var rigtig spændende og brugte lang tid på at udspørge os og fortælle om deres produkter. For os er der ingen tvivl om, at det har været en stor oplevelse, som vi er meget glade for at have været en del af. Pressemedarbejderen var sød som bare pokker, og vi blev modtaget med åbne arme. Og så var det også mægtig rart at have et sted, hvor vi kunne sætte os ned og hvile vores trætte ben og få både frokostbuffet, kaffe og kage.
(Og Christian Bitz var også åh så sød ♥ Jeg nævner ingen navne, men nogen af os blev forvandlet til fnisende teenagepiger, når den mand var i nærheden).

lørdag den 17. marts 2012

foodexpo 2012

Det kan virkelig betale sig at have en listig sjæl som Sabina med i bloggerkliken. Via sine finpudsede forhandlingsevner har hun fået os 5 madbloggertøser inviteret med til Foodexpo i Messecenter Herning i morgen - som presse! Det betyder ganske vist, at vi skal køre her fra Aalborg klokken 6 i morgen tidlig, men også at vi får gratis morgenmad med de andre pressefolk og hører velkomsttale af Christian Bitz. For den mand vil jeg gerne undvære min nattesøvn.

Jeg glæder mig i hvert fald til at se de forskellige trends inden for madlavning og køkkenhardware. Og så satser jeg selvfølgelig også på, at der vil være en lang række lækre smagsprøver ;)

Som den eneste i kliken uden et gigantisk fancy kamera er jeg blevet udnævnt til den, der tager noter, så vi kan huske det hele bagefter. Derudover har jeg en plan, som afhænger lidt af netværkskvaliteten i MCH - jeg vil nemlig gerne udbyde livetweets omkring vores oplevelser på messen! Hvis I bruger Twitter, kan i følge mig på brugernavnet bittent eller under #foodexpo.
(Hvis telefon eller netværk ikke er samarbejdsvillig, beklager jeg meget, men så vil I naturligvis kunne læse om oplevelsen de efterfølgende dage).

onsdag den 14. marts 2012

stilheden har en årsag

Der er lidt stille på min kære blog i disse dage, men alt har jo sine grunde.
Grunden til denne stilhed er, at jeg dejser om af udmattelse, så snart jeg kommer hjem - jeg er nemlig så heldig at være havnet i virksomhedspraktik hos et reklamebureau! Praktikken har jeg selv fået etableret, og dette ud fra min uddannelse og mine egenskaber, så de opgaver, jeg sidder med, er rigtig interessante. Det er sådan jeg vil have, at det skal være i fremtiden, når jeg får et rigtigt job. At jeg står op om morgenen og glæder mig til at komme af sted, og tiden på arbejde flyver, fordi jeg elsker det, jeg laver.
Jeg håber, at I alle har det fantastisk!

fredag den 9. marts 2012

santa maria crispy chicken

Jeg var så heldig, at jeg stadig havde en pose af Santa Maria Crispy Chicken Bites liggende i køkkenskabet, som jeg i går fik lejlighed til at bruge.
Jeg må indrømme, at det er en let måde at gøre noget kylligeinderfilet sprødt og lækkert på. Det eneste der skal til er, at man blander fileterne med olie og posens indhold i en skål, og så skal det ellers bare en tur i ovnen.
Jeg valgte at servere det sammen med en couscous-salat med peberfrugt, agurk, rødløg, balsamico og lidt olie - og tomater ved siden af, da Daniel ikke spiser "den slags". Og ja, så kom der også lige et par købe-falafler fra Nutana på tallerkenen, fordi jeg for nylig har opdaget disse vidundere, og købte en pakke i går. Til at dyppe kylling og falafler i lavede jeg en chilidressing.


I denne Santa Maria-forbindelse vil jeg lige nævne, at Santa Maria virkelig har fået renoveret deres hjemmeside, så den nu er fuldt op to date med anvendelse af sociale medier. Man kan "like" og dele deres nuværende opskrifter, og samtidig har man mulighed for at oprette sig selv som bruger og gemme egne opskrifter derinde. Jeg tror hellere jeg må udforske deres nye univers på et senere tidspunkt. (Til gengæld kan  åbenbart ikke længere linke direkte til produktet på deres hjemmeside, så I må selv ind og se jer omkring, hvis I vil finde det - det er beliggende under deres Tex Mex-afdeling).

torsdag den 8. marts 2012

"stand by me" med barney stinson

For nylig er jeg (langt om længe, vil nogle af mine venner sige) begyndt at se How I Met Your Mother, og jeg elsker det. Dette er et af de sjoveste øjeblikke i serien, og jeg vil dele det med jer, såfremt der skulle sidde andre Barney-fans derude. Se og LE!

tirsdag den 6. marts 2012

brownie med chokoladecreme

Så er vi kommet til den fjerde og sidste kage fra mit kagegilde, som er den lækreste brownie med en dejlig chokoladecreme. Det er en klistret chokoladebombe uden lige, præcis som vi elsker den! Opskriften nedstammer fra favoritbogen fra Hummingbird Bakery.


Brownie med chokoladecreme

5 æg
500 g melis
125 g hvedemel
100 g kakaopulver
250 g usaltet smør, smeltet
30 g valnødder, hakkede
30 g mørk chokolade, grofthakket

Creme:
200 g flormelis, siet
75 usaltet smør, stuetemperatur
30 g kakaopulver, siet
150 g flødeost, kold

Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk æg og sukker let og luftigt med en elpisker i en stor skål. Tilsæt mel og kakao, og pisk, til alle ingredienser er godt blandet. Hæld det smeltede smør i, og bland det igennem. Fordel valnødder og chokolade jævnt i dejen med håndkraft.
Hæld dejen i den klargjorte form (ca. 30x25 cm, beklædt med bagepapir) og bag kagen i den forvarmede ovn 30-35 minutter eller til toppen er fast, men kagen stadig er blød i midten. Lad den afkøle helt.

Creme: Rør flormelis, smør og kakao sammen i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middellav hastighed, til den er godt blandet og sammenhængende. Tilsæt flødeosten ad én gang og kør, til den er indarbejdet. Skru op til middelhøj hastighed. Fortsæt med at røre, til glasuren er let og luftig, mindst 5 minutter. Rør ikke for længe, da den hurtigt kan begynde at løbe.
Smør glasuren på brownien, når den er helt kold.

søndag den 4. marts 2012

bananasplit cupcakes

Nu er det på tide at præsentere kagebordets tredje kage: Bananasplit-cupcakes!
Jeg syntes ikke de havde vanvittig meget med bananasplit at gøre (som i mine øjne består rimelig meget af banan, is og flødeskum - de havde kun banan). Men godt smagte de nu, som en rigtig god banancupcake med en lækker chokoladeglasur, og en klat marmelade i midten (der for min skyld godt kan udeblive en anden gang, jeg er ikke så vild med marmelade i kager).
Opskriften er fra den smukke bog "Masser af kager". Jeg elsker bogen, jeg elsker at kigge i den, og der er mange spændende opskrifter, men jeg synes af og til ikke, at kagerne lever op til mine forventninger. Jeg tror kagerne i bogen er så flotte, at de sætter skyhøje forventninger til smagen, hvorefter kagen skuffer selv om den sådan set smager dejligt - derudover er kagerne fx opkaldt efter en drink, hvorefter man forventer at de smager af denne drink, hvilket de sjovt nok ikke gør, da det er kager. Men derfor er der nu stadig mange cupcakes derfra, jeg skal have afprøvet!


Bananasplit cupcakes
18 stk

300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
125 g usaltet smør
300 g sukker
2 æg
1 tsk vanilleessens
2 modne bananer, mosede
1 1/4 dl kærnemælk/creme fraiche
jordbærsyltetøj til fyld

Chokolade/karamelglasur:
65 g usaltet smør, skåret i små stykker
120 g mørk chokolade i små stykker
450 g flormelis
3/4 dl varm mælk
1 tsk vanilleessens
1 knsp salt
cocktailbær og skumbananer til pynt (eller noget andet!)

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron og salt, og stil det til side.
Rør smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt vanilleessens og mosede bananer og rør grundigt. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med væsken og rør, til dejen er glat.
Fyld papirformene cirka 2/3 op med dej, og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag kagerne i 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Grav midten af hver kage ud med en teske, og kom 1 tsk syltetøj i hvert hul.

Glasur:
Kom smør og chokolade i en skål, og varm det over en gryde med simrende vand (eller i mikroovnen). Rør, indtil begge dele netop er smeltet, og stil blandingen til afkøling, til den ikke længere føles varm på fingerspidsen.
Rør flormelis og varm mælk til en glat masse i en stor skål. Tilsæt vanilleessens, salt og chokoladeblandingen. Pisk glasuren med elpisker i cirka 5 minutter, til den er tyk og glat, og smør den på de kolde, fyldte kager. Pynt herefter.

Jeg skar toppen af mine kager, fordi de var hævet op over formen, og der jo også gerne skulle være plads til glasur

lørdag den 3. marts 2012

lagkage med choko/orangecreme

Jeg præsenterer hermed kagebordets 2. kage for jer: En dejlig lagkage med chokolade/orangecreme. Ikke helt så vammel som en almindelig cremefyldt lagkage på grund af appelsinens friske pust, men stadig syndigt lækker. Min inspirationskilde var denne opskrift, som en god ven stak mig her den anden dag, men jeg justerede noget i ingredienserne. Kan faktisk ikke huske præcis, hvad jeg gjorde, men skriver det sådan nogenlunde efter hukommelsen. Om ikke andet kan det vel bruges til inspiration.


Lagkage med choko/orangecreme

3 lagkagebunde, hjemmelavede eller købte
Cirka 1 glas nutella
½ l piskefløde
1 økologisk appelsin
1 banan (eller en endnu friskere frugt)
En håndfuld makroner
Pynt i form af nødder og friske bær

Pisk fløden godt stiv. Sæt lidt til side til at pynte kanten på lagkagen med. Vend resten med nutella, jeg tror jeg brugte omkring et halvt glas, men smag det til efter dine egne smagsløg. Tilsæt skallen fra din appelsin samt en smule saft fra appelsinen - endelig ikke for meget, da fyldet ikke skal være for flydende. Stil fyldet på køl en halv times tid.
Opbyg din lagkage ved at lave et lag med choko/orangecreme og knuste makroner og et lag med choko/orangecreme og bananskiver (eller skiver af bær, hvis det er den årstid). Jeg valgte yderligere at tilsætte friskhed ved at dryppe bundene med appelsinsaft.
Læg den sidste bund som låg og smør den med et godt lag nutella. Sprøjt den resterende fløde på kanten og pynt. Og nyd!

fredag den 2. marts 2012

organiseret arbejdsløshed

Nu er det jo fredag aften, og jeg er alene hjemme, så selvfølgelig skal der ske noget vildt. Derfor har jeg valgt at udskrive de jobannoncer, jeg har planer om at besvare, organisere dem og sætte labels derpå med ansøgningsfrist. Ind til videre er der 8, så A-kassen skal nok elske mig.


Nå, det kunne være jeg skulle tage mig sammen og se et par afsnit af Gossip Girl i stedet. Der er ingen grund til at være så fornuftig når det er weekend!

smækker lækker limetærte

Denne limetærte fra bogen The Hummingbird Bakery var kagebordets friske indslag, og jeg var virkelig tilfreds med resultatet. Jeg er generelt stor fan af lime, og har siden jeg fik bogen haft et godt øje til denne tærte. Den skuffede bestemt ikke! Jeg nedjusterede mængden af limefrugter til 3 stk. efter råd fra Carina  (og lidt fordi der var tilbud...), men jeg tror egentlig ikke, at det havde været nødvendigt, jeg kunne sagtens have tålt kraftigere limesmag. Det er nok op til en selv. Her kommer i hvert fald opskriften, om ikke andet er I nødt til at lave den til sommer til en eftermiddag på den solbeskinnede terrasse.

Billede i al venlighed udlånt af Kristine
 Limetærte
Dej
500 g digestive-kiks
200 g usaltet, smeltet smør

Fyld
8 æggeblommer
2 ds kondenseret mælk (a ca. 400 g) (hvis du ikke ved hvad kondenseret mælk er, så se det her - det kan efterhånden fås i de fleste velassorterede supermarkeder og etniske butikker)
Friskpresset saft og revet skal af 5 limefrugter, samt lidt til pynt

Pynt
4½ dl piskefløde
Evt. lidt revet limeskal

Forvarm ovnen til 170 grader.

Dejen:
Bræk kiksene i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender. Kør til de er fintmalede.
Hæld langsomt det smeltede smør i processoren med motoren kørende (eller hæld det i bagefter og rør det sammen, som jeg gjorde).
Pres dejen ned i bunden og pænt op ad siderne i en tærteform. Tryk den sammen og flad med håndroden eller en spiseske.
Bag bunden i den forvarmede ovn i ca. 20 min. eller til den er pænt gylden og fast. Sæt til side, til den er helt afkølet.

Skru ovnen ned til 150 grader.

Fyldet:
Kom æggeblommer, kondenseret mælk samt limesaft og -skal i en skål, og pisk forsigtigt med et piskeris, til alle ingredienser er godt arbejdet sammen. Blandingen tykner naturligt.
Hæld cremen i den kolde tærtebund, og bag den i den forvarmede 150 grader varme ovn i 20-30 min. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten (ikke skælvende).
Lad tærten køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.

Lige inden du skal servere tærten, pisker du fløden til skum og kommer det ovenpå. Pynt med lidt revet limeskal eller hvilket pynt du lige har ved hånden.


torsdag den 1. marts 2012

kagegilde hos mig

Hvis jeg skal vælge et område i et køkken, hvor mine kompetencer primært ligger, må det helt klart være bagning. Derfor valgte jeg i stedet for at invitere bloggerkliken på en traditionel middag, at invitere dem til "Bitten'sk kagebord" i går aftes. Det lød der bestemt ingen klager over, og aftenen har allerede fået nogle rigtig fine ord med på vejen, som jeg kun kan være taknemmelig for (se her hos Camilla, Kristine og Sabina). Det er vel nok dejligt at være velsignet med så taknemmelige gæster!
Nu vil I få de kager at se, som jeg serverede, og i løbet af de næste dage vil der her på bloggen komme opskrifter på de lækre sager.

Brownie med lækker glasur

Lagkage med chokolade/orangefyld

Cremet limetærte

Bananasplit-cupcakes

Som en ekstra bonus fik jeg de fineste værtindegaver - så fine og kreative, de piger ved lige præcis, hvad jeg kan lide!