fredag den 2. marts 2012

smækker lækker limetærte

Denne limetærte fra bogen The Hummingbird Bakery var kagebordets friske indslag, og jeg var virkelig tilfreds med resultatet. Jeg er generelt stor fan af lime, og har siden jeg fik bogen haft et godt øje til denne tærte. Den skuffede bestemt ikke! Jeg nedjusterede mængden af limefrugter til 3 stk. efter råd fra Carina  (og lidt fordi der var tilbud...), men jeg tror egentlig ikke, at det havde været nødvendigt, jeg kunne sagtens have tålt kraftigere limesmag. Det er nok op til en selv. Her kommer i hvert fald opskriften, om ikke andet er I nødt til at lave den til sommer til en eftermiddag på den solbeskinnede terrasse.

Billede i al venlighed udlånt af Kristine
 Limetærte
Dej
500 g digestive-kiks
200 g usaltet, smeltet smør

Fyld
8 æggeblommer
2 ds kondenseret mælk (a ca. 400 g) (hvis du ikke ved hvad kondenseret mælk er, så se det her - det kan efterhånden fås i de fleste velassorterede supermarkeder og etniske butikker)
Friskpresset saft og revet skal af 5 limefrugter, samt lidt til pynt

Pynt
4½ dl piskefløde
Evt. lidt revet limeskal

Forvarm ovnen til 170 grader.

Dejen:
Bræk kiksene i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender. Kør til de er fintmalede.
Hæld langsomt det smeltede smør i processoren med motoren kørende (eller hæld det i bagefter og rør det sammen, som jeg gjorde).
Pres dejen ned i bunden og pænt op ad siderne i en tærteform. Tryk den sammen og flad med håndroden eller en spiseske.
Bag bunden i den forvarmede ovn i ca. 20 min. eller til den er pænt gylden og fast. Sæt til side, til den er helt afkølet.

Skru ovnen ned til 150 grader.

Fyldet:
Kom æggeblommer, kondenseret mælk samt limesaft og -skal i en skål, og pisk forsigtigt med et piskeris, til alle ingredienser er godt arbejdet sammen. Blandingen tykner naturligt.
Hæld cremen i den kolde tærtebund, og bag den i den forvarmede 150 grader varme ovn i 20-30 min. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten (ikke skælvende).
Lad tærten køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.

Lige inden du skal servere tærten, pisker du fløden til skum og kommer det ovenpå. Pynt med lidt revet limeskal eller hvilket pynt du lige har ved hånden.


18 kommentarer:

 1. Uhm, den ser god ud :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var rigtig god, især fordi den er sådan lidt sommer-frisk i det i forhold til en fed (men lækker) brownie.

   Slet
 2. Tak :) Ja, jeg har også bogen, men så fik jeg lige tippet om mindre lime med, så det var jo godt ;) Hvor meget skar du ned til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg brugte 3 limefrugter (skriver det lige ind i indlægget også) - men som sagt kan man sagtens minimum gå op til 4. Der var bare lige tilbud på 3, haha. Håber du kan lide den, fortæl gerne om din oplevelse!

   Slet
 3. Jeg lavede den for et par måneder siden, men brugte fuld limemængde, og synes absolut ikke at det skadede. Det er selvfølgelig dyrere, men den kan nemt blive meget fed i smagen med for lidt lime, synes jeg :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Syntes ikke den var fed i smagen, men den kunne som nævnt sagtens have tålt mere - kommer nok også helt an på, hvilket forhold man har til lime, og jeg har et absolut kærlighedsforhold :)

   Slet
 4. Den er sååå lækker - i må pøve den folkens :)

  SvarSlet
 5. virkelig forårsagtig ... den må afprøves og jeg har osse den lækre bog fra Hummingbird

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en perfekt tærte at starte foråret med :)

   Slet
 6. den var super lækker :) Nu er jeg ret citrusglad, så du kan sagtens give den fuld gas en anden gang :D

  SvarSlet
 7. Ih, den ser god ud! Gad vidst om man mon kan udelade flødeskummet og lave et marengslåg istedet?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er jeg næsten sikker på der står i bogen, at man kan, faktisk :)

   Slet
 8. Den skal afprøves i weekenden ! Hvor stor er den tærteform du bruger? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhm Lea, jeg ville ønske, at jeg skulle besøge dig i weekenden! Savner helt den tærte. Min tærteform er ca. 28 cm i diameter.

   Slet
  2. Mange tak :) Jeg glæder mig virkelig til at smage den sådan som i alle sammen roser den! Jeg har selv været ude og lede efter hummingbird bakery bogen, men har ikke kunne finde den :(
   Og hvis du bevæger dig til Næstved i weekenden så får du da også et stykke, hvis der er mere tilbage :P

   Slet
 9. Hej! nu har jeg kigget på denne opskrift flere gange og undret mig over at bunden skal i ovnen to gange? . Det er nemlig første gang jeg har oplevet det, så ville lige spørge om det er korrekt forstået?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ganske rigtigt - første gang bager du udelukkende dej-bunden, anden gang har du jo hældt fyldet i, så det bages med.

   Slet