Billede i al venlighed udlånt af Kristine |
Dej
500 g digestive-kiks
200 g usaltet, smeltet smør
Fyld
8 æggeblommer
2 ds kondenseret mælk (a ca. 400 g) (hvis du ikke ved hvad kondenseret mælk er, så se det her - det kan efterhånden fås i de fleste velassorterede supermarkeder og etniske butikker)
Friskpresset saft og revet skal af 5 limefrugter, samt lidt til pynt
Pynt
4½ dl piskefløde
Evt. lidt revet limeskal
Forvarm ovnen til 170 grader.
Dejen:
Bræk kiksene i grove stykker, og kom dem i en foodprocessor/blender. Kør til de er fintmalede.
Hæld langsomt det smeltede smør i processoren med motoren kørende (eller hæld det i bagefter og rør det sammen, som jeg gjorde).
Pres dejen ned i bunden og pænt op ad siderne i en tærteform. Tryk den sammen og flad med håndroden eller en spiseske.
Bag bunden i den forvarmede ovn i ca. 20 min. eller til den er pænt gylden og fast. Sæt til side, til den er helt afkølet.
Skru ovnen ned til 150 grader.
Fyldet:
Kom æggeblommer, kondenseret mælk samt limesaft og -skal i en skål, og pisk forsigtigt med et piskeris, til alle ingredienser er godt arbejdet sammen. Blandingen tykner naturligt.
Hæld cremen i den kolde tærtebund, og bag den i den forvarmede 150 grader varme ovn i 20-30 min. Fyldet skal være fast at røre ved, men stadig en anelse blødt i midten (ikke skælvende).
Lad tærten køle helt af, og sæt den på køl i mindst 1 time eller gerne natten over.
Lige inden du skal servere tærten, pisker du fløden til skum og kommer det ovenpå. Pynt med lidt revet limeskal eller hvilket pynt du lige har ved hånden.
Uhm, den ser god ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Den var rigtig god, især fordi den er sådan lidt sommer-frisk i det i forhold til en fed (men lækker) brownie.
SletTak :) Ja, jeg har også bogen, men så fik jeg lige tippet om mindre lime med, så det var jo godt ;) Hvor meget skar du ned til?
SvarSletJeg brugte 3 limefrugter (skriver det lige ind i indlægget også) - men som sagt kan man sagtens minimum gå op til 4. Der var bare lige tilbud på 3, haha. Håber du kan lide den, fortæl gerne om din oplevelse!
SletJeg lavede den for et par måneder siden, men brugte fuld limemængde, og synes absolut ikke at det skadede. Det er selvfølgelig dyrere, men den kan nemt blive meget fed i smagen med for lidt lime, synes jeg :)
SvarSletSyntes ikke den var fed i smagen, men den kunne som nævnt sagtens have tålt mere - kommer nok også helt an på, hvilket forhold man har til lime, og jeg har et absolut kærlighedsforhold :)
SletDen er sååå lækker - i må pøve den folkens :)
SvarSletLIKE!
Sletvirkelig forårsagtig ... den må afprøves og jeg har osse den lækre bog fra Hummingbird
SvarSletJa, det er en perfekt tærte at starte foråret med :)
Sletden var super lækker :) Nu er jeg ret citrusglad, så du kan sagtens give den fuld gas en anden gang :D
SvarSletIh, den ser god ud! Gad vidst om man mon kan udelade flødeskummet og lave et marengslåg istedet?
SvarSletDet er jeg næsten sikker på der står i bogen, at man kan, faktisk :)
SletDen skal afprøves i weekenden ! Hvor stor er den tærteform du bruger? :)
SvarSletUhm Lea, jeg ville ønske, at jeg skulle besøge dig i weekenden! Savner helt den tærte. Min tærteform er ca. 28 cm i diameter.
SletMange tak :) Jeg glæder mig virkelig til at smage den sådan som i alle sammen roser den! Jeg har selv været ude og lede efter hummingbird bakery bogen, men har ikke kunne finde den :(
SletOg hvis du bevæger dig til Næstved i weekenden så får du da også et stykke, hvis der er mere tilbage :P
Hej! nu har jeg kigget på denne opskrift flere gange og undret mig over at bunden skal i ovnen to gange? . Det er nemlig første gang jeg har oplevet det, så ville lige spørge om det er korrekt forstået?
SvarSletDet er ganske rigtigt - første gang bager du udelukkende dej-bunden, anden gang har du jo hældt fyldet i, så det bages med.
Slet