søndag den 4. marts 2012

bananasplit cupcakes

Nu er det på tide at præsentere kagebordets tredje kage: Bananasplit-cupcakes!
Jeg syntes ikke de havde vanvittig meget med bananasplit at gøre (som i mine øjne består rimelig meget af banan, is og flødeskum - de havde kun banan). Men godt smagte de nu, som en rigtig god banancupcake med en lækker chokoladeglasur, og en klat marmelade i midten (der for min skyld godt kan udeblive en anden gang, jeg er ikke så vild med marmelade i kager).
Opskriften er fra den smukke bog "Masser af kager". Jeg elsker bogen, jeg elsker at kigge i den, og der er mange spændende opskrifter, men jeg synes af og til ikke, at kagerne lever op til mine forventninger. Jeg tror kagerne i bogen er så flotte, at de sætter skyhøje forventninger til smagen, hvorefter kagen skuffer selv om den sådan set smager dejligt - derudover er kagerne fx opkaldt efter en drink, hvorefter man forventer at de smager af denne drink, hvilket de sjovt nok ikke gør, da det er kager. Men derfor er der nu stadig mange cupcakes derfra, jeg skal have afprøvet!


Bananasplit cupcakes
18 stk

300 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
125 g usaltet smør
300 g sukker
2 æg
1 tsk vanilleessens
2 modne bananer, mosede
1 1/4 dl kærnemælk/creme fraiche
jordbærsyltetøj til fyld

Chokolade/karamelglasur:
65 g usaltet smør, skåret i små stykker
120 g mørk chokolade i små stykker
450 g flormelis
3/4 dl varm mælk
1 tsk vanilleessens
1 knsp salt
cocktailbær og skumbananer til pynt (eller noget andet!)

Varm ovnen op til 180 grader.
Bland mel, bagepulver, natron og salt, og stil det til side.
Rør smør og sukker cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt vanilleessens og mosede bananer og rør grundigt. Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med væsken og rør, til dejen er glat.
Fyld papirformene cirka 2/3 op med dej, og glat den ud med bagsiden af skeen. Bag kagerne i 20 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Grav midten af hver kage ud med en teske, og kom 1 tsk syltetøj i hvert hul.

Glasur:
Kom smør og chokolade i en skål, og varm det over en gryde med simrende vand (eller i mikroovnen). Rør, indtil begge dele netop er smeltet, og stil blandingen til afkøling, til den ikke længere føles varm på fingerspidsen.
Rør flormelis og varm mælk til en glat masse i en stor skål. Tilsæt vanilleessens, salt og chokoladeblandingen. Pisk glasuren med elpisker i cirka 5 minutter, til den er tyk og glat, og smør den på de kolde, fyldte kager. Pynt herefter.

Jeg skar toppen af mine kager, fordi de var hævet op over formen, og der jo også gerne skulle være plads til glasur

2 kommentarer: