Brownie med chokoladecreme
5 æg
500 g melis
125 g hvedemel
100 g kakaopulver
250 g usaltet smør, smeltet
30 g valnødder, hakkede
30 g mørk chokolade, grofthakket
Creme:
200 g flormelis, siet
75 usaltet smør, stuetemperatur
30 g kakaopulver, siet
150 g flødeost, kold
Forvarm ovnen til 170 grader.
Pisk æg og sukker let og luftigt med en elpisker i en stor skål. Tilsæt mel og kakao, og pisk, til alle ingredienser er godt blandet. Hæld det smeltede smør i, og bland det igennem. Fordel valnødder og chokolade jævnt i dejen med håndkraft.
Hæld dejen i den klargjorte form (ca. 30x25 cm, beklædt med bagepapir) og bag kagen i den forvarmede ovn 30-35 minutter eller til toppen er fast, men kagen stadig er blød i midten. Lad den afkøle helt.
Creme: Rør flormelis, smør og kakao sammen i en røremaskine med en flad spartel (eller brug elpisker) for middellav hastighed, til den er godt blandet og sammenhængende. Tilsæt flødeosten ad én gang og kør, til den er indarbejdet. Skru op til middelhøj hastighed. Fortsæt med at røre, til glasuren er let og luftig, mindst 5 minutter. Rør ikke for længe, da den hurtigt kan begynde at løbe.
Smør glasuren på brownien, når den er helt kold.
uhmmmm - savllll - mumssss - Ih, jeg kunne totalt godt klare et stykke af den lige her til eftermiddag :o)
SvarSletJeg elsker den! Uhm....
SvarSletDen skal faktisk laves på lørdag når jeg skal holde fødselsdag sammen med en veninde, for den var vildt lækker!
Hvordan skal dejens konsistens være når den er færdigblandet? Skal den være blød eller skal skålen kunne vendes på hovedet? Er ikke så god til at lave kage :I
SvarSlethvis man er glutenfri hvilken mel kan så bruges i stedet for hvede ??????
SvarSletPuha det har jeg desværre ingen anelse om.
SletSuper lækker kage... Har lavet den flere gange, og den er et kæmpe hit hver gang:-)
SvarSletØv gav den 45 min og da den var kølet var den helt flydende og måtte smide den ud :(
SvarSlet