Hvis man tager et salatblad og spiser råt, har det en spændende smag og en dejlig grov konsistens.
Da standens omdrejningspunkt mere eller mindre var at anbefale, at man kunne lave pesto af sine salatrester (hvilket i øvrigt er en virkelig formidabel idé, for jeg tror der er mange andre end mig, der tit ender med at smide en rest ud, som ligger og bliver slatten), skulle jeg naturligvis straks lave en pesto af denne røde mizuna.
Jeg lavede den med hvidløg, cashewnødder, olivenolie og parmesan. Jeg synes, at pestoen fik en ret bitter smag, men om det var mizunaens skyld skal jeg ikke kunne sige. Det er dog min mistanke. Pestoen fik desværre heller ikke et hint af den rødlige farve, der ellers præger salaten.
Men i hvert fald blev den brugt i en pastasalat selv samme aften, i selskab med nogle krydrede kyllingefrikadeller. Jeg brugte yderligere en håndfuld af mizunaen i pastasalaten, og jeg må sige, at det har en dejlig konsistens.
Til slut vil jeg gerne have lov at anbefale et kig på Yding Grønts hjemmeside, hvor de har en veludført guide til skylning af salat samt et par gode tip til at forlænge friskheden.
GUF MANNER! Dumt jeg ikke nappede en af de salatmix der fra dig Bitten ;)
SvarSletHaha, vær du bar glad for at du overhovedet fik noget:)
SvarSlet