mandag den 1. februar 2010

første dag i praktik

Og mit hoved er helt bombet. Med informationer, indtryk, nye bekendtskaber og oplevelser. Wauw.
Det er ret fantastisk derude. Det er ubeskriveligt, så vigtig man pludselig føler sig, når man er "ude i det virkelige liv". Jeg har jo eget skrivebord og computer og det hele. Og så er jeg helt implementeret, så jeg faktisk har en @nordjyske.dk-mailadresse, en kodenøgle, et kantinekort og adgang til fri frugt - :O - og afdelingens personlige slikskål. Jeg tror, at jeg elsker det.
Dagen gik primært med introduktion til diverse afdelinger og personer derude, en rundvisning og en introduktion til deres system på computeren, så jeg kan se, hvor jeg skal finde data. Derudover var der reception for en, som havde arbejdet derude i 25 år, som jeg også var inviteret med til. Mmm, passionsfrugt-sodavand og lækre små sandwiches med æg og rejer.
Men hold op hvor var jeg smadret til sidst. På universitetet er man altså ikke vant til 8-16, så det er en pæn omvæltning, og samtidig med alle de nye indtryk er det ret vildt. Jeg gik (tak, sne) hjem med en dundrende hovedpine, som heldigvis forsvandt hurtigt efter min hjemkomst (tak, Marabou).

Som noget helt andet, lavede jeg i går mad sammen med Ulrik. Vi lavede tacotærte, efter en opskrift jeg har fået foræret af Michaels kæreste. Det smagte bare godt, også selv om vi udelod mayonnaise, da mit køleskab ikke indeholdt det. Virkelig lækker variant af taco!

Dej:
100 g smeltet margarine
3 dl hvedemel
1 dl koldt vand
1 tsk salt
Fyld 1:
500 g hakket oksekød
1 hakket løg
1 pose taco-krydderi
1,5 dl vand
Fyld 2:
4 hakkede tomater
1 hakket peberfrugt, rød
2 dl creme fraiche
4 spsk mayonnaise
1 tsk salt
½ tsk peber
2 dl revet ost

Start med at blande alle ingredienserne til dejen sammen og tryk dem ud i en dyb tærteform. Denne skal bages 10 min. ved 250 grader i en forvarmet ovn.
Mens dejen bager, brunes oksekødet. Herefter blandes alle ingredienserne til fyld 1. Denne blanding koges i nogle få minutter.
Efter dette, blandes alle ingredienser til fyld 2 og røres sammen.
Til sidst fyldes den bagte tærtedej med fyld 1, og fyld 2 lægges på som låg. Tærten bages ca. 15 min. ved 250 grader.


Derudover skulle vi lige prøve denne interessante chokoladeis - med chili!


Jeg kan ikke helt udtrykke, hvor skeptisk jeg var, da Ulrik valgte den... Men jeg var alligevel den, der spiste mest :D En rigtig sjov oplevelse at spise chokoladeis, hvor det så brænder i munden efterfølgende. Det kan jeg godt lide! Og der står stadig en halv bøtte i min fryser...

7 kommentarer:

 1. Tillykke med overståelse af første "arbejdsdag" :p og ja maden igår var fantastisk .. jeg var faktisk overrasket over hvor godt den tærte smagte .. og ja isen var virkelig underlig men slet ikke dårlig. Forestil dig kold is .. og når du så har spist en mundfuld .. så får du fornemmelsen af stærk mad i halsen .. så skal der noget køligt ned til den .. is .. og så kører den ellers derud ad .. man kan aldrig stoppe .. ej okay .. men en rigtig god dag med rigtig god mad :)

  SvarSlet
 2. Årh det var da tæt på, at jeg ikke kunne stoppe med isen ;)
  Helt sikkert en god tærte, godt at du kan blive positivt overrasket af den slags.

  SvarSlet
 3. åh det lyder som en dejlig dag :) glæder mig til at høre mere om din spændende praktik. speciel is alligevel :D måske jeg kommer og tømmer din fryser ;)

  SvarSlet
 4. Så skal du komme inden i morgen klokken 20, Line ;) Der lover jeg dig næsten, at den bliver spist op. Jeg glæder mig også til at fortælle om praktikken!

  SvarSlet
 5. Wow! Det lyder altså ikke dårligt, med skrivebord, computer, og ikke mindst kantinekort! Wow!
  Jeg tror du får en fantastisk tid i praktik! Lad os håbe det kan blive din arbejdsplads!

  SvarSlet
 6. Uhmmm det lyder lækkert - både tærten og isen!

  /Jeanett
  http://jeanettd.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Hvor længe er det nu, at du skal være i praktik? Det lyder skuda mega nice!

  Og chili-is? Jeg tror bare, at jeg beholder min skepsis :S

  SvarSlet