onsdag den 8. september 2010

fiasko på fiasko & sugarpaste

Jeg havde indtil i går ikke arbejdet med sugarpaste før, hvorfor Marie havde lovet at introducere mig for det. Jeg skal nemlig øve mig til mine forældres sølvbryllup til foråret, hvor jeg har lovet at lave en kage. Fulde af forventninger drog vi efter forelæsningen i socialpsykologi hjem til Marie - vi vidste jo, at dagen ville bringe kage.
Som den velforberedte kvinde, Marie nu engang er, havde hun på forhånd fundet en opskrift på en mudcake i en rigtig lækker kagedekorationsbog, som hun syntes vi skulle prøve. Efter lidt oversættelse af såvel mål som ingredienser i opskriften var kagen rørt sammen, og den blev hældt i små kageforme, som blev sat i ovnen. Vi satte os glade ind i stuen og ventede, mens duften af kage bredte sig i lejligheden. Synet der mødte os, da vi tjekkede kagerne efter et stykke tid, var imidlertid noget nedslående... Kagerne var tilsyneladende hævet langt over evne, og langt over bageformenes kanter, så de havde bredt sig til ovnens bund. Vi gav det en chance, for det kunne jo være, at det resterende kage i formene kunne blive til noget. Som tiden gik, svandt den resterende mængde af kage imidlertid ind, og vi indså, at vi havde tabt kampen. Her ses jeg med resultatet af vores anstrengelser i mine hænder:


Nå, men der var stadig dej tilbage, og vi ville selvfølgelig ikke give op! "Muffins lykkes altid", tænkte vi, og fyldte derefter dejen i en muffinform. Men NEJ.


De lykkedes heller ikke. Men som de fightere vi er, og fordi vi var ualmindelig deprimerede over ikke at have fået noget resultat overhovedet ud af vores anstrengelser, biksede vi hurtigt dej sammen til citronkage, hvilket VIRKEDE!
Grunden til alt dette postyr var jo, at jeg skulle have sugarpaste i hænderne for første gang. Marie havde købt en færdig variant, som vi brugte. Jeg må sige, at det var ganske fantastisk at arbejde med, og umiddelbart nemmere end jeg troede. Hun havde ligeledes købt nogle blomsterudstikkere, som vi legede med samtidig. Resultatet blev dette:


Vi synes selv, at resultatet er ret sødt! Da kagen var færdig, var ingen af os dog særlig motiverede til at spise, oven på dagens mange fiaskoer. Men vi klemte da lidt ned, og konkluderede, at sugarpaste bare ikke er specielt velsmagende, og ikke særlig velegnet til citronkage. Men det er sjovt og dekorativt! Jeg håber, at Maries mand og søn havde bedre held med at indtage kagerne efter at jeg var taget hjem.

10 kommentarer:

 1. Det helt sidste resultat ser fantastisk sødt ud..

  Det første ligner.. Noget fra Sweeney Todd :D

  SvarSlet
 2. Præcis, haha! Det var også det første, jeg sagde til Marie. Og det er trods alt ikke en særlig lækker sammenligning.

  SvarSlet
 3. Hvor er de fine Bitten :) jeg sagde jo du godt kunne

  SvarSlet
 4. Line har en smadder god opskrift på mudcake, som aldrig har været en fiasko. :)

  sugarpaste er også bedre til lidt stærke chokoladekager med mascapone-jordbær creme i, så er det ikke så sødt :) (puha man kan goodt høre, at jeg har spist masser af lines kager)

  SvarSlet
 5. Line; Jovist! Men jeg kan IKKE lave roser. Har dog fået sugarpaste-rester med hjem at øve mig på.

  Louise; Den må jeg efterspørge! Ville ønske at jeg havde haft æren af at smage hendes smukke kager. Men forestiller mig nemlig også, at det passer laaangt bedre på en delikat chokoladekage.

  SvarSlet
 6. Hvor er den sød, den kage :)

  Ja, engang imellem går det desværre galt i køkkenet, men heldigvis lærer man jo af sin fejl :)

  SvarSlet
 7. Hvor blev det bare et fint slutresultat... Men ja nogengange kan vejen være lang til et vellykket projekt... Men bedre held næste gang... ;)

  SvarSlet
 8. Tak Carina og Bianca :D
  Jeg ved ikke helt, hvad jeg har lært af dette... Ud over en større skræk for udenlandske opskrifter.

  SvarSlet
 9. Hahaha, hvor er det nogle sjove billeder! Men hold op kagen ser yndig ud!

  SvarSlet
 10. Hov, det indlæg havde jeg helt overset! Ellers en mægtig fin kage til sidst :-)

  SvarSlet